blockport exchangeBlockport is een nieuwe Nederlandse social crypto-handelsplatform onder ontwikkeling. Met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface helpt deze Nederlandse crypto exchange in Amsterdam mensen die geïnteresseerd zijn in de cryptovaluta markten om te beginnen. Wat zeer innovatief is van Blockport is dat het team een alles-in-een crypto-handelsplatform ontwikkeld waarbij verschillende wereldwijde crypto exchanges in worden geïntegreerd. Inderdaad, vanuit het Blockport hebben gebruikers toegang tot verschillende wereldwijde crypto exchanges! Op dit moment werkt Blockport samen met KuCoin, maar hoopt ook op termijn verschillende Bitfinex en Binance trading paren te integreren om de liquiditeit en het aanbod van Blockport te vergroten. Blockport is op dit moment nog in de 1.0 Beta versie. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over de dienstverlening van Blockport:

Wat zijn een aantal belangrijke kenmerken en plannen van de Blockport exchange?

Blockport heeft verder als doelstelling om social trading met crypto trading te combineren. Waarschijnlijk heeft het team geleerd van de manier waarop eToro te werk is gegaan. Niettemin, de ambitie van Blockport is dat de gebruikers altijd kunnen beschikken over hun eigen ‘private keys’ van de respectieve crypto’s wallets. Hierdoor zijn de gebruikers van Blockport volledige eigenaars van de crypto-tegoeden.  Dit in tegenstelling tot het opslaan van cryptovaluta bij de bestaande crypto exchanges (zoals Etoro en Binance), waarbij de exchange de eigenaar is van de private keys. Op deze manier is de gebruiker afhankelijk van de goede trouw van de exchange en maakt het de handel in crypto’s onnodig kwetsbaar voor hacks en fraude. Deze optie is op het moment van schrijven nog niet actief (waarschijnlijk in versie 3), maar wanneer dit is geïmplementeerd, maakt het van Blockport een van de meest veilige crypto exchanges.

Een ander belangrijke doelstelling is om kennisdeling te vergemakkelijken. Op het moment zijn gebruikers veelal aangewezen op fora, websites met koersen, Telegram- en whatsappgroepen om informatie te vinden of ervaring uit te wisselen. Blockport zal een  interactieve forum en kennisbank ontwikkelen waardoor praktische en educatieve informatie naar de gebruiker toe op de meest voor de hand liggende plek terecht komt: het crypto trading platform. Aangezien het een sociale handelsplatform zal worden (lancering versie 2), is het makkelijk om ervaren traders te volgen en automatisch te kopiëren. Hiervoor betalen gebruikers Blockport tokens (token symbool BPT) aan de traders die ze volgen en kopiëren. De ervaren traders kunnen deze tokens op hun beurt gebruiken om voor kortingen en andere voordelen in aanmerking te komen. Het belangrijkste voordeel voor alle gebruikers is dat het vasthouden van 2500 BPT tokens een 50 % korting geeft op de trading fees. In plaats van 0.30 % commissie wordt er over een trade alleen maar 0.15 % commissie gevraagd. Dit is een zeer lage fee. Inderdaad, Blockport behoort tot de lijst van de meest goedkoopste crypto exchanges.

Wat verder opvalt is het gebruiksvriendelijk ontwerp. De gebruikersinterfaces van veel bestaande crypto exchanges zijn met name geschikt voor professionele traders en gebruikers met technische kennis. Blockport heeft het ontwerp van het platform afgestemd op de voorkeuren en behoeften van mainstream gebruikers. Met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface wil Blockport iedereen helpen deel te nemen aan de snelgroeiende crypto-economie.

Blockport is een initiatief van drie oprichters: Sebastiaan Lichter, Kai Bennink en Zowie Langdon. Ze hebben een team van 20 medewerkers die sinds 2017 werken aan de verbetering en ontwikkeling van het platform. Concreet voorbeeld is dat je een Blockport rekening makkelijk kunt koppelen met een Bunq of Revolut rekening. Vanzelfsprekend ondersteunt Blockport  iDEAL stortingen. Voor Nederlanders is het gemakkelijk om te beginnen zodra de identificatiegegevens zijn doorgegeven en gecontroleerd. Hieronder in de video kun je een van de oprichters, Zowie Langdon, aan het woord zien over de toekomst van Blockport:

Welke cryptomunten kunnen er bij Blockport gekocht worden?

Op dit moment zijn de volgende crypto’s beschikbaar: Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, andere crypto’s zullen in latere versies volgen.

Hoe heeft Blockport de middelen om dit te doen?

De initiatiefnemers van Blockpart hebben in 2017 een token sale georganiseerd waarbij binnen een korte tijd 13 miljoen euro werden opgehaald om het project te financieren en te verwezenlijken. Inderdaad, niet alle tokens sales of ICO’s zijn een vorm van oplichting. Blockport is een mooi voorbeeld over hoe een nieuwe start-up met een goed idee en roadmap snel van start kan gaan met behulp ingezameld geld in plaats van een banklening.

Conclusie over Blockport:

blockport exchangeBlockport heeft in de whitepaper een zeer goed plan en veel belovende roadmap om uit te groeien tot een nieuwe gebruiksvriendelijke sociale handelsplatform voor cryptovaluta. Door bestaande exchanges te integreren in het platform zal de liquiditeit in de toekomst verder toenemen en zijn de trading fees bijzonder laag (0.15 %) te noemen. Mocht Blockport slagen in haar opzet, zullen bestaande Nederlandse exchanges en brokers er een zeer gevaarlijke concurrent er bij krijgen. In ieder geval, op dit moment staat veel nog in de stijgers en zal het nog wel een jaar duren voordat de belangrijke features actief en goed getest zijn.  Verder is het aanbod nog wat beperkt. Los van de fees en de gebruiksvriendelijkheid, is het feit dat gebruikers de controle hebben over de private keys van uiterst belang en een bijzonder wapenfeit vis-a-vis de concurrentie. Het zal dan inderdaad een echt portaal worden voor blockchains!  In de huidige versie is het nog niet mogelijk om o.a. Bitcoins te storten of op te nemen. Dat is jammer. We kijken daarom uit naar versie 3 van de Blockport crypto-handelsplatform. Voor meer informatie, bezoek www.blockport.io.

Wat is een goed alternatief voor Blockport?

blockport bitcoin exchangeBlockport lijkt qua ontwerp en opzet op die van Bitvavo. Het is altijd verstandig om verschillende diensten met elkaar te vergelijken. Zoek je naar een Nederlands alternatief voor Blockport dan zou ik de dienstverlening van Bitvavo is bekijken.

Gerelateerde artikels: