digital asset exchange

DX EXCHANGE

Oct 17, 2018
Aanbieding: 

dx crypto exchangeDe DX exchange is een nieuwe gereguleerde crypto exchange met een uitgebreide trading platform. De ontwikkeling en werking van deze handelsbeurs voor cryptovaluta staat onder toezicht van de Estse financiële autoriteit.  Het hoofdkantoor van de DX exchange is dan ook gevestigd in Tallin, Estland. Verder wil de DX exchange onder toezicht staan van de ESMA (European Securities and Markets Authority). Het directieteam wil dat de DX exchange internationaal wordt erkend als een vertrouwde, transparante en volledig gereguleerde crypto handelsbeurs.

Wat maakt de DX exchange uniek?

Hier volgen een aantal belangrijke pluspunten van de DX.exchange:

 • De DX.exchange zal zich niet alleen richten op de cryptohandel, maar ook op de handel in blockchain assets en effecten zoals security tokens. De exchange zal zelf digitale effecten uitgeven die gebaseerd zijn op 10 Nasdaq genoteerde bedrijven. Elke digitale effect (digital stock) wordt afgedekt door een reguliere aandeel. Deze aandelen worden beheerd door een partner van de DX.exchange, MPS MarketPlace Securities Ltd. De houders van deze digitale effecten (digital stocks) genieten dezelfde rechten en hebben o.a. recht op dividend. Op dit moment kunnen de digital stocks van Tesla, Amazon, Google, Apple, Facebook, NetFlix, Nvidia en Microsoft worden verhandeld. Hieronder kun je zien hoe gemakkelijk het is om Nvidia digital stocks te kopen en te verkopen op de DX.exchange:

DX exchange Digital Stocks Apple etc

 • De DX exchange maakt het ook mogelijk om tokenized ETF’s (SPY, QQQ etc.) en (nieuwe) security tokens te verhandelen. Bedrijven die beschikken over een officiële security token kunnen deze op de DX STO lijst zetten. Wanneer de security token wordt goedgekeurd zal deze verhandelbaar zijn op het handelsplatform van DX.
 • De DX exchange stapt af van het heffen van handelskosten en commissies over elke trade. Crypto trading bij DX is tot op een bepaalde hoogte gratis wanneer er een maandelijks lidmaatschap wordt betaald. Hieronder zie je een overzicht van de kosten als je een maandelijks abonnement afneemt van 5 euro.

Trading Volume (monthly)

Trading Fee

Up to € 50,000

Free

50,000 – € 100,000

0.25%

100,000 – € 250,000

0.20%

250,000 – € 500,000

0.15%

500,000 and more…

0.10%

 • De handelskosten gaan verder flink omlaag wanneer je 200 euro vasthoudt in DX Cash Coins. De DX Cash Coins zijn de interne token van het handelsplatform om verder korting mee te krijgen op de fees.
 • De DX.exchange is verder voorzien van euro bankrekeningen waardoor het mogelijk is om euro’s te storten en op te nemen.
 • De DX.exchange is gebaseerd op de beste trading technologie voor het verwezenlijken van een dynamische, vlotte en gebruiksvriendelijke handelservaring. Het platform van enorme volumes verwerken en beschikt over alle gereedschappen voor het uitvoeren van eenvoudige tot de meest complexe handelsstrategieën. Aan deze crypto exchange is dan ook twee jaar gesleuteld door een ervaren team van ontwikkelaars. De trading engine is gebaseerd op de best beschikbare technologie zoals deze in reguliere effectenbeurzen (zoals de Nasdaq) is geïmplementeerd.
 • De DX.exchange zal alle belangrijke cryptomunten ondersteunen, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Ripple.
 • De DX.exchange beschikt over een professionele klantenondersteuning waarbij de privacy van de klant voorop staat en geheel volgens de GDPR-regels verloopt. Verder zullen de klanten verder worden ondersteund met video materiaal, actueel nieuws en diepgravende artikels over de wereld van crypto.

Wat zijn de nadelen van de DX.exchange?

 • Er is nog geen Nederlandse ondersteuning.
 • Je kunt er niet met iDEAL euro’s storten op de handelsrekening.
 • Het is een jonge crypto exchange die zich nog moet bewijzen.
 • Het aanbod van cryptomunten is nog gelimiteerd.

Conclusie:

dx crypto exchangeDit zijn de belangrijkste pluspunten en nadelen van de DX exchange. Het is aan de lezer nu om te zien of een lidmaatschap daadwerkelijk het geld waard is. Dit is afhankelijk van je intentie om wel of niet vaak te handelen. Voor een daghandelaar kan de DX exchange zeer geschikt zijn. In feite representeert de DX exchange de opkomst van een nieuwe generatie Digital Asset exchange platforms. DX maakt natuurlijk met toestemming gebruik van de Nasdaq technologie waardoor de traditionele financiële sector kan leren over hoe ze zelf de beste infrastructuur kunnen gaan uitrollen. In dat opzicht is het testen van DX ook zeer interessant. De DX exchange loopt nu voorop.

Het aanmaken van een handelsrekening is gratis, maar je zult wel eerst een verificatieprocedure moeten doorlopen. Vervolgens is het gewoon een kwestie van testen en natuurlijk vergelijken met andere gevestigde exchanges. Voor meer informatie:

Post Scriptum:

Bedrijfsgegevens DX.exchange. De DX.exchange is een handelsnaam van CX Technologies Ltd. Dit bedrijf is in 2017 opgericht, is een partner van durfkapitalist NFX; en staat onder leiding van Daniel Skowronski. Hieronder kun je hem aan het woord zien:

dx exchange

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min