Crypto herstelt van Omicron en … Omicron explodeert!

Nov 29, 2021
Aanbieding: 

Einstein zei: “Of alles is toeval of niets is toeval”. En nu zitten wij met de vraag of het toeval is dat enkele weken voor de alarmbellen over de nieuwe Zuid-Afrikaanse Covid-variant Omicron … Nee … het verhaal is nog gekker ….

Volgens de volgorde van het Griekse alfabet was namelijk Xi aan de beurt. Dat lees je overal, je wel afvragend wat er met de 9 tussenliggende varianten sinds Delta is gebeurd. Vermoedelijk allemaal onschuldige verkoudheidjes. Maar nu is er dus weer een wat pittiger variant en Xi lag gevoelig vanwege en bepaalde wereldleider met die naam. Dus werd het Omicron. Beurskoersen en koersen van cryptomunten kregen gevoelige tikken met het bekend worden van dit afgrijselijke nieuws. Bitcoin verloor in minder dan twee uur meer dan $3.000. Ook daar was veel om te doen…. “crypto stort in vanwege nieuwe variant”. Natuurlijk FUD. Allang weer voorbij. Maar er is wel iets anders aan de hand.

Enkele weken geleden is namelijk een crypto-project Omicron gelanceerd. Met slechts een beperkt aantal coins en dus een opvallend hoge koers voor een nieuw project. De munt stond stabiel op rond 64 dollar. Maar toen ineens de hele wereld op tilt sloeg vanwege de variant schoot de enkel op SushiSwap verhandelde coin ineens richting 700 dollar! Een ongekende koersstijging. De overtreffende trap van pump-and-dump.

Wat wil deze altcoin Omicron nu weer precies? We komen aan de weet dat het een gedecentraliseerd protocol is dat draait op Arbitrum, dat wederom op Ethereum draait. De website hebben we nog niet kunnen vinden maar wel een fragment uit het whitepaper.

Our goal is to build a policy-controlled monetary system, native to the Arbitrum network, in which the behavior of the OMIC token is controlled at a high level. In the long term, we believe that this system can be used to optimize stability and consistency so that OMIC can function as a global unit of account and currency. In the short term, we intend to optimize the system for growth and wealth creation.

Serieus? Dat leest toch alsof er nu een startup wordt gelanceerd die stelt “een duurzame wereld te willen creëren door het introduceren van een elektrische auto die kan concurreren met bestaande grote merken” of een startup die zegt “de wereld een betere plaats te willen maken met een bruingrijze frisdrank met een kruidige smaak” of een startup die “de wereld wil verbinden met een platform waarop mensen een persoonlijk profiel aanmaken en berichten kunnen delen met hun vrienden”.

Les één: de Wet van Metcalfe

De stupiditeit van een dergelijk plan is niet te bevatten. Want les één bij dit soort dingen is de Wet van Metcalfe: het succes en de waarde van een netwerk groeit exponentieel met het aantal gebruikers. En dat betekent ook dat je een reeds goed functionerend netwerk niet meer in kunt halen. Dat zal Trump bijvoorbeeld ook gaan merken met zijn geplande TruthSocial, tenzij hij daarin een dermate evident betere functionaliteit biedt, dat hij daarmee de exponentiële voorsprong van Twitter kan inlopen.

Ja wij vinden dat dus ook behoorlijk verdacht. Nooit heb je een coin die op 60 dollar start. Dus of het zijn een stel handige henkies die in de covid-tijd op verschillende Griekse letters hebben gewed, of ze hadden inside informatie dat het Omicron zou worden, of het is nog meer wappie want de deep state zit erachter die de bevolking met eindeloze flauwekul wil verwarren. En die in een tijd dat de grote regulering nog moet komen, Bitcoin en crypto min of meer belachelijk maken. Moet je zien die volatiliteit!

Gaan we het ooit weten? Ach kan eigenlijk helemaal niets schelen. Dit is nu echt zeker een project – een affinity scam, een shitcoin – waarbij je er zeker van kunt zijn dat je er al snel helemaal niets meer over hoort. Volgens de al in 2014 ontwikkelde gedachtelijn van The Coming Demise of Altcoins, van Daniel Krawisz. Maar de media pakken het verhaal van de exploderende cryptomunt gretig op. Het gaat echt de hele wereld over. In het Nederlands taalgebied pikt HNL.be het op.

Afsluitend zie we dat Christine Lagarde ook van mening is dat NFT’s en Shitcoins enkel bedoeld zijn om af te leiden van het succes van Bitcoin. Geniet van haar betoog!

Gerelateerde artikelen:

Titelfoto Jeremy Bezanger op Unsplash

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min