cryptobeursEen crypto beurs is een Nederlandse verkorting en een goede vertaling voor de term cryptocurrency exchange. Dit artikel zal een introductie geven tot verschillende type crypto beurzen die je kunt evalueren. Simpel gesteld, op een crypto beurs kun je cryptovaluta kopen en verkopen. De meeste bitcoin beurzen zijn tegenwoordig ook als crypto beurzen aan te merken aangezien ze bijna allemaal begonnen zijn met het aanbieden van meerdere cryptovaluta. Niettemin, er zijn vele verschillende cryptobeurzen beschikbaar met ieder zijn voor- en nadelen. Bovendien, kunnen er oplichters tussen zitten. Als vuistregel geldt dat je meerdere rekeningen moet openen bij de best geteste crypto beurzen en dat je deze met elkaar gaat vergelijken. Waarbij we vooral eerst de beginner verwijzen naar de Nederlandse crypto beurs Bitvavo voor het openen van een gebruiksvriendelijke rekening. Vervolgens geldt ook dat je moet nadenken over wat je eigen wensen en vereisten zijn. Cryptobeurzen komen met ieder zijn eigen functies en opties die wel of niet bij jouw in de smaak zullen vallen. Vandaar, kijk en vergelijk. We hebben ook een aantal controle vragen en suggesties voor je die kunt doornemen.

De voordelen van een vertrouwde Nederlandse cryptobeurs!

Wil je makkelijk cryptovaluta kunnen kopen en verkopen met iDEAL?

bitvavo beste cryptobeursEen Nederlandse crypto beurs is de makkelijkste optie om snel en gemakkelijk een cryptomunt te kopen. Bitvavo en Litebit hebben beide een uitstekende dienst verlening opgezet en een breed aanbod van cryptomunten. Ze beschikken ook over wallet ondersteuning. Een ander voordeel is dat je kunt terugvallen op Nederlandse ondersteuning en ook de Nederlandse wetgever. Het zal veel makkelijker worden om een Nederlandse cryptobeurs aan te klagen dan eentje in Japan of de Verenigde Staten. De Nederlandse cryptobeurzen beschikken ook over een kantoor en je kunt de oprichters en werknemers daadwerkelijk opzoeken. Het is daarom nog niet zo gek nog niet om dicht bij huis te blijven als het gaat om het openen van een rekening bij een cryptobeurs. In Nederland zijn ver vele verschillende opties. Andere goede crypto beurzen in Nederland waar je makkelijk euro’s via iDEAL kunt omwisselen naar crypto’s zijn Bitrush, BTCdirect, Satos. Deze Nederlandse dienstverleners beschikken niet over wallet ondersteuning en zijn eerder te beschouwen als een crypto-wisselkantoor. De nieuwe cryptobeurs

knaken cryptobeursKnaken in Rotterdam beschikt wel over wallet ondersteuning en een auto trader functie voor het beheren van een risico management strategie. Vanuit de rekening kan op bepaalde prijsdoelen automatisch extra worden gekocht of verkocht. Voor meer informatie: Knaken Review.

Crypto beurzen voor hard core trading!

Wil je cryptovaluta met een hefboom kunnen verhandelen?

kraken cryptobeursVoor iemand die crypto’s actief wil gaan verhandelen als een daghandelaar en graag wil beschikken over mooie handelsomgeving waarbij hefbomen kunnen worden ingezet, zal bij de Nederlandse cryptobeurzen niet aan zijn trekken komen. De actieve handelaar zal moeten stappen naar een gerenommeerde cryptobeurs met een trading platform. De beste cryptobeurzen met goede trading platforms zijn de volgende:

  • Coinmerce (nieuw voordelig Nederlands handelsplatform met enorm aanbod!)
  • Kraken (beste reputatie opgebouwd – klassiek en vertrouwd)
  • Binance (enorm aanbod, jong, ambitieus en professioneel)
  • BL3P (professioneel opgezette trading engine, maar nog gelimiteerde Nederlandse cryptobeurs onder ontwikkeling)
  • Blockport (nieuw Nederlands initiatief onder ontwikkeling)

Je kunt vervolgens ook gaan kijken naar het inzetten van crypto trading bots.

changelly instant cryptobeursBen je niet zo geïnteresseerd in hefbomen en cryptocurrency trading opties, dan zou je gebruik kunnen maken van een instant crypto-wisselkantoor. Het grote voordeel is dat deze dienstverlening zeer eenvoudig te gebruiken is en geen verificatieprocedure kent. Je kunt meteen aan de slag met het wisselen van Bitcoin of een andere cryptomunt naar een andere cryptomunt. De beste instant crypto-wisselkantoor is Changelly.

Het moge duidelijk zijn, dat het aanbod van cryptobeurzen veel groter is. Elk land heeft tegenwoordig wel een of meer cryptobeurzen. We hebben voor het gemak voor onze lezers een veilige selectie gemaakt. Voor een completer overzicht: Lijst met cryptocurrency exchanges.

Decentrale crypto beurzen!

Inderdaad, bovengenoemde cryptobeurzen zijn allemaal gecentraliseerd en te beschouwen als een cryptobank  of – wisselkantoor. Je moet goed bedenken dat de betreffende cryptobeurs failliet kan gaan of kan worden gehackt. Deze veiligheidsrisico’s worden prima afgedekt bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo aangezien alle klantentegoeden door een aparte stichting worden beheerd en off-line worden opgeslagen. Niettemin, wil jezelf de controle hebben over je crypto-tegoeden en deze veilig in eigen beheer opslaan op je multi-crypto wallet, dan zal een decentrale cryptobeurs zeker interessant zijn om te evalueren. Er worden op dit moment verschillende decentrale cryptobeurzen ontwikkeld. Vooral Altcoin.io is interessant om te volgen omdat deze gebruik maakt van de laatste technologie zoals atomic swaps. Voor een lijst met actuele decentrale cryptobeurzen: selectie decentralized exchanges.

We hopen dat dit artikel een goede introductie was over de verschillende type crypto beurzen.

Gerelateerde artikels: