bitmart

CRYPTOBEURS

19 mrt. 2018
Aanbieding: 

cryptobeursEen cryptobeurs is een Nederlandse verkorting en een vertaling voor de term cryptocurrency exchange. Al hoewel de correcte vertaling is cryptovalutabeurs. Dit artikel zal een introductie geven tot verschillende type cryptovalutabeurzen die je kunt evalueren. Simpel gesteld, op een cryptobeurs kun je cryptovaluta kopen en verkopen. De meeste bitcoinbeurzen zijn tegenwoordig ook als cryptobeurzen aan te merken aangezien ze bijna allemaal begonnen zijn met het aanbieden van meerdere cryptovaluta. Niettemin, er zijn vele verschillende type cryptobeurzen beschikbaar met ieder zijn voor- en nadelen. Bovendien, kunnen er oplichters tussen zitten. Als vuistregel geldt dat je meerdere rekeningen moet openen bij de best geteste crypto beurzen en dat je deze met elkaar gaat vergelijken. Verder geldt dat je het beste een cryptobeurs kunt gebruiken die conform de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD 5) werkt en geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank.  

alternatief binanceVandaar dat we de beginner verwijzen naar de Nederlandse cryptobeurs van Bitvavo voor het openen van een gebruiksvriendelijke rekening. Vervolgens geldt ook dat je moet nadenken over wat je eigen wensen en vereisten zijn. Cryptobeurzen komen met ieder zijn eigen functies en opties die wel of niet bij jouw in de smaak zullen vallen. Vandaar, kijk en vergelijk. We hebben ook een aantal controle vragen en suggesties voor je die kunt doornemen.

De voordelen van een vertrouwde Nederlandse cryptobeurs!

Wil je makkelijk cryptovaluta kunnen kopen en verkopen met iDEAL?

bitvavo beste cryptobeursEen Nederlandse cryptobeurs is de makkelijkste optie om snel en gemakkelijk een cryptomunt te kopen. Bitvavo en Litebit hebben beide een uitstekende dienst verlening opgezet en een breed aanbod van cryptomunten. Ze beschikken ook over wallet ondersteuning. Een ander voordeel is dat je kunt terugvallen op Nederlandse ondersteuning en ook de Nederlandse wetgever. Het zal veel makkelijker worden om een Nederlandse cryptobeurs aan te klagen dan eentje in Japan of de Verenigde Staten. De Nederlandse cryptobeurzen beschikken ook over een kantoor en je kunt de oprichters en werknemers daadwerkelijk opzoeken. Het is daarom nog niet zo gek nog niet om dicht bij huis te blijven als het gaat om het openen van een rekening bij een cryptobeurs. In Nederland zijn ver vele verschillende opties. Een vergelijkbaar alternatief voor Bitvavo is LiteBit.

Andere goede crypto beurzen in Nederland die werken als een wisselkantoor zijn BTCdirect en Satos. Hier kun je makkelijk euro’s via iDEAL omwisselen naar de gewenste crypto. Deze Nederlandse dienstverleners beschikken niet over wallet ondersteuning en zijn eerder te beschouwen als een crypto-wisselkantoor.

De nieuwe cryptobeurs Knaken in Rotterdam beschikt wel over wallet ondersteuning en een auto trader functie voor het beheren van een risico management strategie. Vanuit de rekening kan op bepaalde prijsdoelen automatisch extra worden gekocht of verkocht. Voor meer informatie: Knaken Review.

Crypto beurzen voor hard core trading!

Wil je cryptovaluta met een hefboom kunnen verhandelen?

kraken cryptobeursVoor iemand die crypto’s actief wil gaan verhandelen als een daghandelaar en graag wil beschikken over mooie handelsomgeving waarbij hefbomen kunnen worden ingezet, zal bij de Nederlandse cryptobeurzen niet aan zijn trekken komen (met uitzondering van de Bitvavo exchange).

De actieve handelaar die op zoek is naar de grote handelsvolumes zal moeten stappen naar een gerenommeerde cryptobeurs met een geavanceerde trading platform en diepe orderboeken. De beste cryptobeurzen met goede trading platforms zijn de volgende:

  • Binance (enorm aanbod, ambitieus en professioneel)
  • Kraken (beste reputatie opgebouwd – klassiek en vertrouwd)
  • Bitstamp (opereert onder een licentie van Luxemburg)
  • Bitvavo Exchange (beste Nederlandse cryptobeurs, maar met relatief kleine handelsvolumes)
  • BL3P (professioneel opgezette trading engine, maar nog gelimiteerde Nederlandse cryptobeurs onder ontwikkeling – alleen LTC & BTC)
  • Blockport (nieuw Nederlands initiatief onder ontwikkeling)

Je kunt vervolgens ook gaan kijken naar het inzetten van crypto trading bots.

Zoek je een cryptobeurs die crypto termijn contracten aanbiedt? 

deribit cryptobeurs voor termijn contractenIn dat geval kun je het ook dicht bij huis zoeken door gebruik te maken van Deribit. De hierboven genoemde Kraken is ook een prima alternatief aangezien ze CryptoFacilities hebben opgekocht. De grootste handelsvolumes kun je vinden op Bitmex.

changelly instant cryptobeursBen je niet zo geïnteresseerd in hefbomen, termijn contracten en andere cryptocurrency trading opties, dan zou je gebruik kunnen maken van een instant crypto-wisselkantoor. Het grote voordeel is dat deze dienstverlening zeer eenvoudig te gebruiken is en geen verificatieprocedure kent. Je kunt meteen aan de slag met het wisselen van Bitcoin of een andere cryptomunt naar een andere cryptomunt. De beste instant crypto-wisselkantoor is Changelly.

Het moge duidelijk zijn, dat het aanbod van cryptobeurzen veel groter is. Elk land heeft tegenwoordig wel een of meer cryptobeurzen. We hebben voor het gemak voor onze lezers een veilige selectie gemaakt. Voor een diepgaande bespreking en een completer overzicht met een duidelijke categorisatie kunnen we het volgende artikel aanbevelen:

Decentrale crypto beurzen!

Inderdaad, bovengenoemde cryptobeurzen zijn allemaal gecentraliseerd en te beschouwen als een cryptobank  of – wisselkantoor. Je moet goed bedenken dat de betreffende cryptobeurs failliet kan gaan of kan worden gehackt. Deze veiligheidsrisico’s worden prima afgedekt bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo aangezien alle klantentegoeden door een aparte stichting worden beheerd en off-line worden opgeslagen. Niettemin, wil jezelf de controle hebben over je crypto-tegoeden en deze veilig in eigen beheer opslaan op je multi-crypto wallet, dan zal een decentrale cryptobeurs zeker interessant zijn om te evalueren. Er worden op dit moment verschillende decentrale cryptobeurzen ontwikkeld. Vooral Altcoin.io is interessant om te volgen omdat deze gebruik maakt van de laatste technologie zoals atomic swaps. Voor een lijst met actuele decentrale cryptobeurzen: selectie decentralized exchanges.

We hopen dat dit artikel een goede introductie was over de verschillende type crypto beurzen.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min