apecoin

ApeCoin (APE) kopen?

May 7, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel bespreekt waarom je wel of niet ApeCoin (APE) zou moeten kopen. Weinig cryptocurrencies kregen in korte tijd zoveel aandacht als ApeCoin (APE). Slechts één dag voor lancering werd de komst van ApeCoin bekend gemaakt. Omdat deze token onderdeel uitmaakt van hetzelfde ecosysteem waar Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Mutant Ape Yacht Club (MAYC) zich in bevinden, wist iedereen binnen no-time over de komst van ApeCoin.

Veel mensen hadden te hoge verwachtingen bij de lancering van ApeCoin. Al snel bleken deze niet uit te komen. Na lancering stortte de prijs zelfs in en bleef vervolgens vrij stabiel op hetzelfde prijsniveau. En wij kunnen je vertellen: een token als ApeCoin verdient eigenlijk niks meer dan dat. Hieronder lees je alles dat je zou moeten weten wanneer je ApeCoin wilt kopen (mocht je dat tegen onze mening in willen doen).

Wat is ApeCoin (APE) en waar gebruik je het voor?

ApeCoin (APE) is een token die is ontwikkeld door Yuga Labs. Dit zijn dezelfde ontwikkelaars als de bekende NFT-collectie Bored Ape Yacht Club en Mutant Ape Yacht Club. Deze NFT-collecties werden in 2021 en 2022 ontzettend populair toen bleek dat veel beroemdheden in bezit waren van NFT’s uit deze collectie.

De token zou een belangrijkste functie binnen het APE-ecosysteem krijgen en de drijvende motor achter Web 3.0 worden. Gebruikers kunnen de APE crypto token gebruiken voor games (Play-to-Earn en GameFi) en voor de aanschaf van NFT’s. Ook zou ApeCoin een belangrijke functie binnen de APE-metaverse vervullen.

Iedereen die in bezit is van APE-tokens doet automatisch mee aan de DAO (Decentrale Autonome Organisatie) van dit ecosysteem. Dit betekent dat je kunt meebeslissen over keuzes die gemaakt moeten worden, maar ook voorstellen kunt doen voor verdere ontwikkeling van het ecosysteem.

Op het eerste gezicht lijkt ApeCoin dus een belangrijke bijdrage te gaan leveren binnen DeFi. Toch wordt deze crypto asset door veel mensen als memecoin gezien. En dat is in onze ogen volledig terecht. ApeCoin lost namelijk geen enkel probleem op. Het lijkt erop dat ze eerst een memecoin hebben bedacht waarna men functies heeft bedacht om ApeCoin niet op een memecoin (denk Dogecoin of Shiba Inu) te laten lijken.

Waarom ApeCoin kopen? Dit is één reden om in APE te beleggen

Wij kunnen eigenlijk maar één reden bedenken waarom je ApeCoin zou moeten kopen. Met heel veel geluk zou je namelijk veel geld kunnen verdienen aan een token als ApeCoin. De token heeft zelf vrijwel geen enkele nuttige functie, en de cryptowereld ziet er door de komst van ApeCoin niet beter uit (integendeel zelfs).

Toch zien we dat zulke crypto tokens, waar de prijs voornamelijk door een hype wordt gedreven, in korte tijd vrij veel geld waard kunnen worden. Wanneer je op het juiste moment instapt en het weer verkoopt, kun je veel geld verdienen met ApeCoin. We moeten je op echter wel waarschuwen.

Investeren in ApeCoin is ontzettend risicovol en gevaarlijk. Weinig mensen zullen rijk worden of geld verdienen met een investering in APE-tokens. De kans dat je geld verliest bij aankoop van ApeCoin is veel groter. Wij zouden hetzelfde geld daarom liever beleggen in Bitcoin (BTC). Bitcoin First!

ApeCoin (APE) tokenomics

APE is geen op zichzelf staande cryptocurrency, het is een ERC20-token dat op Ethereum draait. Op dit moment is er een totale maximale voorraad van 1 miljard APE-tokens. Deze tokens zijn op de volgende manier verdeeld:

62% – Voor BAYC/MAYC airdrops en de schatkist van de DAO;
16% – Voor Yuga Labs en voor goede doelen;
14% – Voor mensen die hebben bijgedragen aan de lancering;
6% – Voor de BAYC-oprichters.

ApeCoin (APE) prijsverwachting van de koers?

Direct na aankondiging werd ApeCoin ontzettend populair. Iedereen binnen de cryptowereld sprak over ApeCoin, waardoor verwachtingen hoog lagen. Toch zagen we direct na de lancering een flinke daling in de prijs van ApeCoin. Hadden mensen toch ineens niet meer zoveel vertrouwen in ApeCoin?

ApeCoin heeft natuurlijk een aantal functies binnen het APE-ecosysteem, maar de munt kan niet vergeleken worden met cryptocurrency als BTC, ETH, LUNA of AVAX. De waarde wordt grotendeels gedreven door de hype en marketing rondom het project. Hierdoor is het lastig om een voorspelling te doen voor de prijs van ApeCoin. Onze prijsverwachting is daarom simpel: in de toekomst zou de prijs van ApeCoin kunnen stijgen, maar ook kunnen dalen.

Besef dat een investering in ApeCoin uiterst risicovol is. Niemand weet wat de koers gaat doen en de prijs voorspellen is daarom erg lastig. Investeer alleen geld dat je zou kunnen missen.

Waar kun je ApeCoin (APE) kopen?

In Nederland en Belgie kun je ApeCoin bij verschillende crypto exchanges en brokers kopen. Wij raden je aan om van een van de volgende Nederlandse brokers gebruik te maken:

Bij bovenstaande crypto exchanges kun je ApeCoin kopen met iDEAL, SEPA Bankoverschrijving, Giropay, MyBank, creditcard en/of PayPal. Wil je meer functies tot je beschikking hebben (zoals staking)? Dan zou een van onderstaand exchanges wat voor jou kunnen zijn:

  • Binance (tot 5% APE staking rewards)

Waar kun je APE-tokens margin traden?

ApeCoin margin trading is mogelijk via termijncontracten op o.a. FTX. Handelen met een hefboom is voor iedere cryptocurrency risicovol, en dat geldt helemaal voor de APE-token. De prijs van APE-tokens is ontzettend volatiel en het doen van een koersverwachting voor ApeCoin is lastig. Hierdoor is de kans op verlies van geld erg groot.

ApeCoin (APE) Futures verhandelen

Wil je APE-termijncontracten verhandelen is dit al mogelijk op de FTX – exchange en natuurlijk Binance. Het handelen in Apecoin futures kunnen we niemand aanraden. Het is zeer risicovol.

Kun je een ApeCoin (APE) debit card aanvragen?

Er zijn verschillende crypto debit cards op de markt waardoor jij in winkels kunt afrekenen met ApeCoin. Bij Nexo en Bitpanda kun je een Visa- of Mastercard-betaalkaart aanvragen waar je APE-tokens aan kunt koppelen. Binance geeft ook Visa debit cards uit, maar hier kun je geen APE-tokens gebruiken voor het doen van een betaling.

Zijn er ApeCoin aandelen, trackers of ETP’s te koop?

Er bestaan geen ApeCoin aandelen, trackers of ETP. Het zou kunnen dat deze in de toekomst wel beschikbaar komen. We raden je aan om deze pagina in de gaten te houden voor de laatste updates.

Bestaat er een ApeCoin ETF of ETN?

Op dit moment bestaan er geen ApeCoin ETF’s of ETN’s. Dit komt waarschijnlijk doordat ApeCoin nog een vrij nieuwe cryptocurrency is. Het zou kunnen dat er in de toekomst wel een ETF of ETN van de APE-token komt. Houdt deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Kun je ApeCoin (APE) staken?

Yuga Labs, de ontwikkelaar van ApeCoin, heeft aangegeven dat ApeCoin staking niet mogelijk is. Dit houdt in dat je op deze manier geen rendement kunt verdienen over de APE-tokens die je in bezit hebt.

Er is wel een andere manier om rente over ApeCoin te verdienen. Dat kan door middel van yield farming, wat vaak wordt vergeleken met staking (of soms zelfs ‘staking’ wordt genoemd). Zo is het mogelijk om APE bij Binance in te zetten voor yield farming. Het gaat hier om een flexibele staking-periode waar je een APY van 5% kunt verdienen over APE.

Let op: staking en yield farming gaat niet zonder risico. Je loopt altijd het gevaar op verlies van tokens. Zorg er daarom voor dat je uiterst zorgvuldig te werk gaat en nooit geld gebruikt dat je niet kunt missen.

Kun je ApeCoin (APE) minen?

ApeCoin mining is niet mogelijk. Dit komt doordat ApeCoin geen gebruik maakt van Proof-of-Work (PoW). Nieuwe APE crypto tokens worden dus niet vrijgegeven door middel van mining.

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min