whaleclub

CRYPTO500 REVIEW

Dec 28, 2017
Aanbieding: 

Crypto500 is een Nederlandse cryptocurrency broker. Deze makelaar biedt een gespecialiseerde dienstverlening aan voor het handelen in verschillende cryptovaluta markten met behulp van een CFD. De dienst is in februari 2018 gestopt. Het is aanbevolen om te kijken naar een andere broker zoals 24Option.

Overzicht van de dienstverlening – nu niet meer actief!

crypto500 bitcoin kopen bij een broker

Dit een gemakkelijk te gebruiken termijncontract om zonder rompslomp  effectief te handelen in cryptovaluta zonder deze zelf te bezitten. Je plaats zeg maar een soort weddenschap over de koersontwikkeling waarbij alles wordt afgerekend in euro’s, niet in crypto’s. Crypto500 biedt elke belegger een mooie handelsomgeving aan om te speculeren op de koersbewegingen van o.a. Bitcoin, Monero, Ripple, Litecoin en Ether. Hieronder in de video kun je zien hoe het in de praktijk werkt:

<

Voor wie is Crypto500 het beste geschikt?

Zoals je in de video kunt zien is het makkelijk en overzichtelijk om posities te openen. Je kunt maximaal 1000 euro per positie inleggen. Vervolgens moet je aangeven of de prijs van de gekozen cryptocurrency hoger of lager zal gaan. De maximale hefboom die je kunt inzetten is x 30. Voordat je de positie kunt openen zul je ook nog eens moeten aangeven welk winstdoel je nastreeft en het maximale verlies dat je zou willen leiden. Dit vereist dat je elke positie met aandacht moet uitvoeren bij Crypto500.

Dit is zeer positief voor een beginnende handelaar, het is een soort gedwongen risico-beheer dat voorkomt dat je roekeloos gaat handelen. Posities kunnen ook niet meer worden gewijzigd zodra ze geplaatst zijn. Voor de ervaren handelaar is dit frustrerend en wat betuttelend, vooral doordat het maximale bedrag en de maximale hefboom behoorlijk zijn beperkt in vergelijking met de concurrentie zoals Markets en 24option.

Deze concurrenten hebben veel uitgebreidere handelsomgevingen met grote hefbomen (x100) en technische analyse gereedschappen. Niettemin, een beginnende handelaar verdwaalt hier sneller en zal daardoor meer risico lopen om verliezen op te lopen.  Vooral doordat Crypto500 een Nederlands bedrijf is die over een AFM-licentie beschikt en natuurlijk Nederlandstalige ondersteuning. Dit zijn duidelijke concurrentie voordelen. Deze voordelen zijn vooral in het belang voor een beginnende cryptovaluta handelaar die weinig kennis heeft van crypto’s en CFD’s!

Conclusie over Crypto500:

cryptocurrency trading crypto500Voor de beginnende handelaar in de cryptovalutamarkten zal Crypto500 een prima begin zijn en ook voldoende zijn. Ben je meer gevorderd en zoek je naar meer toeters en bellen, risico’s en activa, dan kun je bij beter bij Markets en 24option eens gaan kijken. De echte ervaren crypto trader met zijn eigen Bitcoin vermogen kan beter handelen in Bitcoin futures bij Bitmex. Niettemin, het is zeer indrukwekkend wat Crypto500 al voor elkaar heeft gekregen op het gebied van crypto cfd trading. Iedereen die interesse en tijd heeft zou de handelsomgeving eens kunnen bekijken en testen.

Ten slotte, Crypto500 heeft niks te maken met Plus500. CFD’s zijn complexe instrumenten en komen met een groot risico om het ingezette geld te verliezen wanneer er hefbomen worden ingezet. Tussen de 74-89% van de beleggers verliezen geld wanneer ze beleggen in CFD’s. Wanneer je met CFD’s en hefbomen gaat handelen, moet je eerst goed leren hoe deze werken en of je het risico wilt lopen om je geld te verliezen. Het is beter te wachten voor een officiële Bitcoin ETF of gebruik te maken van een fonds, of gewoon zelf voor de lange termijn te investeren in echte bitcoins. Voor meer informatie: hoe kan ik beleggen in bitcoins?

Gerelateerde artikels:

Waarschuwing: het handelen in cryptovaluta is zeer risicovol. U kunt uw hele inleg mogelijk verliezen. Handel alleen in geld dat u kunt veroorloven om te verliezen. 

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min