whaleclub

CRYPTO500 REVIEW

Dec 28, 2017
Aanbieding: 

Crypto500 is een Nederlandse cryptocurrency broker. Deze makelaar biedt een gespecialiseerde dienstverlening aan voor het handelen in verschillende cryptovaluta markten met behulp van een CFD. De dienst is in februari 2018 gestopt. Het is aanbevolen om te kijken naar een andere broker zoals 24Option.

Overzicht van de dienstverlening – nu niet meer actief!

crypto500 bitcoin kopen bij een broker

Dit een gemakkelijk te gebruiken termijncontract om zonder rompslomp  effectief te handelen in cryptovaluta zonder deze zelf te bezitten. Je plaats zeg maar een soort weddenschap over de koersontwikkeling waarbij alles wordt afgerekend in euro’s, niet in crypto’s. Crypto500 biedt elke belegger een mooie handelsomgeving aan om te speculeren op de koersbewegingen van o.a. Bitcoin, Monero, Ripple, Litecoin en Ether. Hieronder in de video kun je zien hoe het in de praktijk werkt:

<

Voor wie is Crypto500 het beste geschikt?

Zoals je in de video kunt zien is het makkelijk en overzichtelijk om posities te openen. Je kunt maximaal 1000 euro per positie inleggen. Vervolgens moet je aangeven of de prijs van de gekozen cryptocurrency hoger of lager zal gaan. De maximale hefboom die je kunt inzetten is x 30. Voordat je de positie kunt openen zul je ook nog eens moeten aangeven welk winstdoel je nastreeft en het maximale verlies dat je zou willen leiden. Dit vereist dat je elke positie met aandacht moet uitvoeren bij Crypto500.

Dit is zeer positief voor een beginnende handelaar, het is een soort gedwongen risico-beheer dat voorkomt dat je roekeloos gaat handelen. Posities kunnen ook niet meer worden gewijzigd zodra ze geplaatst zijn. Voor de ervaren handelaar is dit frustrerend en wat betuttelend, vooral doordat het maximale bedrag en de maximale hefboom behoorlijk zijn beperkt in vergelijking met de concurrentie zoals Markets en 24option.

Deze concurrenten hebben veel uitgebreidere handelsomgevingen met grote hefbomen (x100) en technische analyse gereedschappen. Niettemin, een beginnende handelaar verdwaalt hier sneller en zal daardoor meer risico lopen om verliezen op te lopen.  Vooral doordat Crypto500 een Nederlands bedrijf is die over een AFM-licentie beschikt en natuurlijk Nederlandstalige ondersteuning. Dit zijn duidelijke concurrentie voordelen. Deze voordelen zijn vooral in het belang voor een beginnende cryptovaluta handelaar die weinig kennis heeft van crypto’s en CFD’s!

Conclusie over Crypto500:

cryptocurrency trading crypto500Voor de beginnende handelaar in de cryptovalutamarkten zal Crypto500 een prima begin zijn en ook voldoende zijn. Ben je meer gevorderd en zoek je naar meer toeters en bellen, risico’s en activa, dan kun je bij beter bij Markets en 24option eens gaan kijken. De echte ervaren crypto trader met zijn eigen Bitcoin vermogen kan beter handelen in Bitcoin futures bij Bitmex. Niettemin, het is zeer indrukwekkend wat Crypto500 al voor elkaar heeft gekregen op het gebied van crypto cfd trading. Iedereen die interesse en tijd heeft zou de handelsomgeving eens kunnen bekijken en testen.

Ten slotte, Crypto500 heeft niks te maken met Plus500. CFD’s zijn complexe instrumenten en komen met een groot risico om het ingezette geld te verliezen wanneer er hefbomen worden ingezet. Tussen de 74-89% van de beleggers verliezen geld wanneer ze beleggen in CFD’s. Wanneer je met CFD’s en hefbomen gaat handelen, moet je eerst goed leren hoe deze werken en of je het risico wilt lopen om je geld te verliezen. Het is beter te wachten voor een officiële Bitcoin ETF of gebruik te maken van een fonds, of gewoon zelf voor de lange termijn te investeren in echte bitcoins. Voor meer informatie: hoe kan ik beleggen in bitcoins?

Gerelateerde artikels:

Waarschuwing: het handelen in cryptovaluta is zeer risicovol. U kunt uw hele inleg mogelijk verliezen. Handel alleen in geld dat u kunt veroorloven om te verliezen. 

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min