shiba inu

Waarom zou ik Shiba Inu (SHIB) coins kopen?

Apr 23, 2022
Aanbieding: 

Wanneer je denkt dat je het allemaal hebt gezien, komt Shiba Inu om de hoek kijken. Deze coin laat zien hoe scheef de wereld van geld kan zijn. Shiba Inu, die officieel tot de categorie ‘memecoins’ en ‘shitcoins’ behoort, is een parodie op Dogecoin (die nog geen hondenhaar beter is). De waarde van deze token steeg in 2021 explosief, wat een groot aantal mensen toch ontzettend rijk heeft gemaakt.

In deze Shiba Inu koopgids vertellen we je alles dat je moet weten wanneer je graag Shiba Inu coin wilt kopen. Je kunt het SHIB-token van Shiba Inu met iDEAL, creditcard of Bancontact kopen, en wij vertellen je waarom je SHIB het beste kunt verhandelen op de Bitvavo exchange.

Een korte uitleg over Shiba Inu coin (SHIB)

Kort na het ontstaan van Bitcoin (BTC) ontstonden er meerdere blockchains en cryptocurrencies. Veel van deze cryptomunten hebben een daadwerkelijke functie. Zo kan de blockchain bijvoorbeeld bepaalde financiële diensten vervangen, waardoor DeFi (decentralized finance) is ontstaan. Aan de andere kant zien we ook een nieuwe categorie cryptomunten ontstaan, genaamd ‘shitcoins’ en ‘memecoins’. Shiba Inu behoort zonder enige twijfel tot deze twee categorieën.

Het gaat trouwens niet om een coin of munt. Het draait als software (smart contract) op de blockchain van Ethereum (ETH) en is een ERC20-token. Het is verder natuurlijk een parodie op Dogecoin en heeft daarom ook de naam van een hondenras gekregen. Bij de lancering werden er 1 biljard (je leest het goed) Shiba Inu coins uitgebracht, waarna de ontwikkelaars van de token ongeveer de helft naar Vitalik Buterin (mede-oprichter van Ethereum) stuurden. Hij vernietigde 90% van de tokens door middel van een token burn en gaf de andere 10% aan het goede doel.

Waarom zou je Shiba Inu (SHIB) kopen? (H2)

Er zijn eigenlijk maar twee situaties te bedenken waarin je Shiba Inu zou kopen:

  • Je wilt een ontzettend groot risico nemen voor een kleine kans om rijk te worden;
  • Je wilt graag van je geld afkomen.

De laatste situatie is natuurlijk ironisch bedoeld, maar heeft wel een kern van waarheid in zich. Shiba Inu is namelijk een ontzettend riskante belegging. Dit komt doordat de waarde wordt gedreven door de hype om de munt heen, en alles dat op social media en in het nieuws wordt gezegd.

Het is hierdoor vrijwel onmogelijk om een serieuze prijsvoorspelling te doen. Het kopen van Shiba Inu coins is in feite puur gokken. Je kunt ook veel geld verdienen met deze munt, aangezien een waardestijging van 500% niet ondenkbaar is, al is de kans op verlies van geld vele malen groter. Het is daarom belangrijk goed na te denken over een investering in Shiba Inu crypto coins, en nooit geld te beleggen dat je eigenlijk niet kunt missen.

Tokenomics en waarde van Shiba Inu

De totale voorraad SHIB-tokens lag in april 2022 op 589,735,030,408,323 tokens. Deze aantallen kunnen wijzigen, waardoor het belangrijk is om zelf naar de actuele cijfers te kijken. In november 2020 had de token nog een waarde van $0,000000000056 waarna Shiba Inu zijn all-time-high in oktober 2021 behaalde met een prijs van $0,00008616.

Wat is de prijsverwachting van Shiba Inu?

Veel mensen vragen zich af of Shiba Inu 1 euro waard kan worden. Laten we niet vergeten dat Shiba Inu een ontzettend volatiele munt is. Dit betekent dat de waarde hard kan stijgen of dalen. De prijs wordt namelijk vooral gebaseerd op de hype, waardoor het lastig is een onderbouwd onderzoek uit te voeren. Onze prijsverwachting is daarom dat de munt in de toekomst hard in waarde kan stijgen, maar ook hard in waarde kan dalen. Hieronder kun je de actuele koers zien van SHIB:

Waar kan ik Shiba Inu (SHIB) kopen?

Je kunt de Shiba Inu coin in Nederland en België kopen bij verschillende crypto exchanges en brokers. Hier reken je af met betaalmethodes als iDEAL, creditcard of Bancontact (SEPA):

Je kunt Shiba Inu ook bij een internationale exchange kopen:

Shiba Inu kopen of niet?

Omdat Shiba Inu een instabiele token is, is het verstandig jezelf af te vragen of je daadwerkelijk Shiba Inu wilt kopen of niet. Wanneer je besluit Shiba Inu coin te kopen, is het belangrijk dat je jezelf bewust bent over de risico’s. Over het algemeen raden we onze lezers af om te beleggen in memecoins en shitcoins. Voor meer informatie: welke crypto zal ik nu kopen?

Shiba Inu margin trading: SHIB verhandelen met een hefboom

Je neemt veel risico wanneer je in Shiba Inu investeert. Wanneer het risico nog niet groot genoeg voor je is, kun je Shiba Inu verhandelen met een hefboom op de Binance crypto exchange. Dit kan met de volgende handelsparen: SHIB/USDT, SHIB/BUSD en SHIB/DOGE.

Waar kun je een Shiba Inu (SHIB) Debit Card aanvragen?

Het is mogelijk om een Shiba Inu VISA-kaart bij Binance of Bitpanda aan te vragen. Je kunt deze debit cards vervolgens gebruiken om in de supermarkt toiletpapier af te rekenen met een van de grootste shitcoins ter wereld.

Kun je een Shiba Inu (SHIB) aandeel, tracker, ETF of ETN kopen?

Het is op dit moment niet mogelijk om een Shiba Inu aandeel, tracker, ETF of ETN te kopen. Er zijn namelijk geen bedrijven of organisaties die deze producten uitgeven. Dit zou natuurlijk in de toekomst nog kunnen veranderen. Daarom is het aan te raden om dit in de gaten te houden. 

Kan je Shiba Inu minen?

Shiba Inu draait op de blockchain van Ethereum. Het heeft geen eigen blockchain, waardoor mining niet mogelijk is. Daarbij gaat Ethereum over naar een Proof-of-Stake (PoS) blockchain, waardoor het ook niet mogelijk zal zijn om als miner actief te zijn voor het blockchainnetwerk waar Shiba Inu op draait.

Shiba Inu staking: is het mogelijk en hoe stake je SHIB?

Shiba Inu kun je op een aantal platforms staken. Het gaat hier niet om staken binnen een Proof-of-Stake netwerk, maar om yield farming. Dit houdt in dat je rente kunt verdienen op de SHIB-tokens die je in een protocol vastzet.

Staking van Shiba Inu is mogelijk door gebruik te maken van een DeFi-applicatie voor yield farming. Dat is echter wel ontzettend riskant om te doen. Dit komt doordat een DeFi-applicatie in feite een smart contract is, wat altijd een risico met zich meebrengt. Door de hoge volatiliteit van Shiba Inu kun je door impermanent loss veel geld verliezen.


Mocht je toch graag rente willen verdienen over de SHIB-tokens die je in bezit hebt, zou je Shiba Inu het beste kunnen staken bij Binance. Hier kun je Shiba Inu staking rewards verdienen met een APY tot 12%.

Gerelateerde artikelen:

Waarom zou ik Dogecoin (DOGE) kopen?

Waarom zou ik Terra (LUNA) kopen?

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min