bitcoin

State of Crypto 2019

Jan 13, 2020
Aanbieding: 
blockchain capital

Volgens een rapport van Blockchain Capital, The State of Crypto 2019, zijn er in 2019 bijzondere hoogtepunten bereikt in de markt met betrekking tot Bitcoin, terwijl Ethereum ook een sterke basis heeft gezet.

Bitcoin domineert de markt in 2019

Bitcoin en XRP waren ’s werelds grootste virtuele activa in 2019. Terwijl Bitcoin de markt blijft domineren gedurende het jaar, is Ethereum er wel in geslaagd om XRP in te halen op de cryptocurrency charts. Verder zijn de afgelopen twaalf maanden een vruchtbare periode geweest voor Bitcoin en Ethereum, waarbij deze twee crypto’s de collectieve markt met bijna 75 miljard dollar hebben laten groeien tussen 1 januari en 30 november.

Bitcoin heeft in 2019 zijn hoogste piek ooit geregistreerd. Op het netwerk vonden er meer dan 1 miljard transacties per dag plaats. Van de in totaal 2 biljoen transacties die sinds 2011 hebben plaatsgevonden, zijn er in de afgelopen twee jaar ongeveer 1,6 biljoen uitgevoerd.

Ethereum maakt goede stappen vooruit!

Over Ethereum gesproken; de token van Vitalik Buterin genoot van een lucratief jaar in termen van smart contracts , terwijl de derivatenmarkt van ETH ook steeds meer belangstelling begon te krijgen. Het netwerk registreerde een kleine inzinking nadat deze in de periode van april tot juni, in snel tempo was toegenomen. Vanuit technisch oogpunt werden de plannen voor een overgang naar ETH 2.0 met de community gedeeld. De organisatie gaf namelijk aan dat er in de loop van de komende 3 tot 5 jaar een geleidelijke verschuiving zal plaatsvinden.

Er werd ook gemeld dat op 30 november de top tien crypto’s samen goed waren voor 76 procent van de totale market cap. En dat terwijl de top 10 crypto’s vorig jaar, samen slechts goed waren voor ongeveer 70 procent van de market cap.

Binance’s eigen token, BNB, stond aan de top van de grafieken nadat deze met meer dan 150 procent is gegroeid in 2019.

De gegevens die in het rapport worden aangehaald, suggereren dat de marktprijzen van BTC en ETH in de tweede helft van 2019 sterk onder druk stonden. Het rapport benoemde dat de totale winst van de twee cryptocurrencies wel positief bleef. Tijdens het schrijven van dit artikel, werd Bitcoin in waarde geschat op 7.255 dollar. De waarde van de Bitcoin is tot dusver met ongeveer 95 procent gestegen, terwijl Ethereum een groei van meer dan 10 procent liet zien. Hoewel andere currencies zoals BCH en Litecoin betere prestaties leverden dan ETH wat betreft prijs, bleven deze achter in de market cap.

Leer alles over Bitcoin!

Bronvermelding:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min