verge kopen

VERGE

8 jan. 2018
Aanbieding: 

Wat is het belang van Verge (XVG)?

Als je al een tijdje deel uitmaakt van de Bitcoin gemeenschap dan weet je waarschijnlijk wel dat het gebruik van Bitcoin niet anoniem is. Doordat Bitcoin niet helemaal anoniem is zijn er al meerdere methodes gevonden waarmee Bitcoin gebruikers gelinkt kunnen worden aan hun wallets, waardoor de anonimiteit dus vervalt. Voor veel Bitcoin gebruikers is dit een probleem aangezien zij zich druk maken om het feit dat ongewenste derde partijen en overheden de transacties mogelijk kunnen volgen. Hierdoor maken veel privacy gerichte Bitcoin gebruikers de overstap naar cryptocurrencies die wel kunnen zorgen voor echte anonimiteit. VERGE heeft veel belangstelling gekregen van crypto beleggers en gebruikers die zoeken naar de beste financiële privacy. Het is een minder bekende maar een zeer boeiende variant van de privacy cryptomunten. Deze kan nu in Nederland makkelijker worden gekocht bij Bitvavo. Voor meer informatie:

Wat is de Verge coin (XVG) precies?

Verge (XVG) kwam op de markt in October 2014 waardoor het een van de oudere anonieme cryptomunten is. Voorheen stond het bekend als de DogeCoinDark. De ontwikkelaar van de DogeCoinDark had als doel om een betere versie van de DogeCoin te maken, eigenlijk puur voor de lol. In februari 2016 besloot het team achter DogeCoinDark om de coin compleet te vernieuwen terwijl het wel door ging met de functies die het op dat moment had. Vanaf nu stond de coin bekend als “Verge”.

Verge verbetert de Bitcoin blockchain voornamelijk door de toevoeging van functies die de anonimiteit bevorderen. Dit wordt mede bereikt door netwerken zoals Tor en i2P. Het werd ontworpen en ontwikkeld door ‘Sunerok’, wiens achtergrond bestaat uit netwerkbeveiliging en online privacy. In een interview met Sunerok werd het verhaal achter Verge verteld:

“Verge startte als een hobby in 2013 onder de naam DogecoinDark. Toen ik bezig was met het produceren van middelen voor de blockchain kreeg ik van veel mensen de tip om te gaan voor een rebranding zodat de munt wat serieuzer ontvangen kon worden. Binnen een week was de naamsverandering klaar en onze gemeenschap groeide gelijk. De inbreng van deze gemeenschap is enorm belangrijk voor me, zonder hen zijn we niets.”

“Om de gebruikers te beschermen tegen traffic analysis, wat een vorm is van netwerk toezicht die vrijheid, privacy en vertrouwelijke transacties in gevaar brengen, worden transacties van een gebruiker gerouteerd door verschillende wereldwijde servers. Elke server verwijderd alle gegevens van de vorige server, waardoor het steeds geen idee heeft waar de transactie vandaan komt. Hierdoor zijn gebruikers van Verge er zeker van dat het versturen en ontvangen van transacties niet terug te vinden is.”

De ontwikkelaars van Verge zeggen gebruik te maken van Tor, gepubliceerd in Verge’s  black paper, 4 Juni 2017. Tor zorgt er voor dat de coin nog anoniemer wordt en dat de tijd voor goedkeuring vermindert. Naast Tor maakt Verge ook gebruik van i2P. Dit levert nog een extra laag aan privacy voor de munt, aangezien transacties nu ook beschermd worden door de i2P tunneling service. De privacy wordt hierbij verhoogd door middel van “garlic encryption”.

Zowel Tor als i2P kunnen worden gebruikt wanneer Verge’s Electrum clients worden gebruikt bij het maken van een transactie, wat betekent dat informatie zoals IP adressen en transacties niet kunnen lekken naar de servers waar de client mee verbonden is. De Verge Electrum wallet maakt gebruikt van een systeem waarbij meerdere handtekening nodig zijn om een transactie te voltooien, waardoor een transactie mogelijk meerdere goedkeuringen nodig heeft. Standaard transacties hebben slechts een zo’n goedkeuring nodig, maar gebruikers kunnen kiezen voor de optie om de transactie te beveiligen met meerdere goedkeuringen. Verge maakt ook gebruikt van het multi-algorithm mining support. Hierdoor is de munt te minen met verschillende uitrusting, waardoor een grotere hoeveelheid gebruikers kan meedoen in het delven van de munt. Verge is ook een van de weinige cryptocurrencies die beschikt over 5 verschillende hashfuncties. Deze zijn: Scypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Ook heeft het, net zoals de Bitcoin, een proof-of-work consensus algoritme en een block time van 30 seconde.

Waar kan ik de VERGE coin kopen?

Voor meer informatie over hoe je de VERGE (XVG) cryptomunt kunt kopen, raden we je aan om onze handleiding te lezen:

Waarom zou ik de Verge coin kopen?

Als je wil investeren in Verge is het inspecteren van de markt vrij eenvoudig. Als je denkt dat de cryptocurrency space langzaam richting meer anonimiteit beweegt om de transacties te beschermen en deze privé te houden, en als je denkt dat het ontwikkelingsteam achter Verge hier goede functies tegenover kan zetten, dan is het investeren in Verge zeker een goede optie. Als je denkt dat dit niet de weg is waar de crypto wereld in geslagen wordt, of je denkt dat andere munten die richten op een anoniem bestaan, zoals Monero, DASH, NAV coin of PIVX, komen met betere kenmerken dan Verge, dan is het investeren hier in misschien een minder goede optie.

Zijn er problemen met Verge?

Er zijn een aantal onduidelijkheden over Verge. Dit komt onder meer omdat de prijsontwikkeling eind 2017 wel erg snel is gegaan. Verge heeft zeer snel een enorme marktkapitalisatie verworven dankzij de promotie activiteiten van John McAfee. Het probleem is dat hij zonder te kijken naar de technische fundamenten zich gewoon laat inhuren voor het promoten van een cryptomunt. Dit is problematisch. John McAfee zegt zeker wel te kijken naar het technologisch fundament van een cryptovaluta, toch wanneer er omstreden marketeers worden ingehuurd is het even oppassen!

Er is ook onduidelijkheid geweest over de werking van de Verge technologie en of deze daadwerkelijk wel zo goed werkt. Volgens geruchten zou de nieuwe Verge Wraith protocol informatie over de IP-adressen lekken van gebruikers. Volgens de Verge gemeenschap zijn deze valse geruchten door de competitie uitgebracht geworden. Er worden geen IP-adressen gelekt. Een Twitter gebruiker, Jaffer Derwish heeft een videobewijs gepubliceerd:

Dit is een goed teken. De Verge gemeenschap is alert en bestrijdt valse geruchten.

Vandaar is het niet onverstandig om te investeren in Verge wanneer je al andere privacy coins bezit zoals de Monero. De aanpak van Verge is namelijk anders dan deze vergelijkbare munten, en in een moeilijk in te schatten crypto wereld is het lastig te schatten welke technologie het best ontvangen wordt. Sunerok zei in een recent interview:

“Ik ben een fan van XMR aangezien zijn hun eigen weg hebben ingeslagen om hun visie na te streven. Ik heb daardoor ook een aantal van deze in mijn portfolio.”

Als we kijken hoe Verge zich de afgelopen tijd gedragen heeft op de markt, kunnen we zeggen dat dit zeker spectaculair is. De actie in prijs zal dan ook zeker verder veranderen de komende tijd.

De anonieme crypto markt krijgt te maken met veel concurrentie van munten zoals onder meer Monero, DASH, ZCash, NavCoin en PIVX die zich al hebben geplaatst bij de top 50 cryptocurrencies. Daarom vergt het meer dan een enthousiast ontwikkelingsteam achter de Verge om de munt tot een grotere hoogte te tillen, en om te strijden met de eerder genoemde concurrentie. Verge moet zich verstrekken met een actieve gemeenschap, die de munt zelf ook tot op grotere hoogte wil tillen en de munt ook zelf wil promoten.

Al in al maken de sterke visie, mogelijkheid tot privacy en de activiteit van de ontwikkelaars deze munt tot een goede investering. Het enige van XVG nodig heeft om nog beter te worden is dat extra steuntje in de rug van een gemeenschap die zich volledig inzet voor de munt.

Recente prijsontwikkelingen van de VERGE cryptocurrency:

Op het moment van schrijven van dit artikel staat Verge op zo’n $2,2 miljard, met zijn prijs per munt op ongeveer $0,17. De maximale hoeveelheid coins van Verge is vastgesteld op 16.5 miljard, wat een voordeel is voor beleggers aangezien de vraag het aanbod kan overnemen wanneer er een maximaal aantal is ingesteld. De waarde van Verge veranderde veel sinds de lancering in oktober 2014 tot aan de naamsverandering in februari 2016, variërend van $0.000005 tot $0.00001. Na de naamsverandering ging de prijs enorm omhoog tot $0.000227 op 7 april, maar hierna ging het weer achteruit. In Juni 2017 kwamen de ontwikkelaars van Verge met hun black paper, die verschillende positieve ontwikkelingen aankondigde. Hierdoor schoot de prijs ineens omhoog naar $0.001 op 1 Juni en $0.0063 op 7 Juni. De promotie van het nieuwe Wraith protocol en de hulp van McAfee dreef de prijs verder omhoog naar een ongekende hoogte van meer dan $0.26! Het is misschien een goed idee om te wachten met het aanschaffen van de Verge coin wanneer de prijs flink weer is ingezakt. Dit kun je doen bij LiteBit, Changelly, Bittrex en andere crypto exchanges.

Bronnen:

 

https://cryptocrimson.com/verge-xvg-leaking-ip-address/

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min