verge kopen

Wat is VERGE (XVG)? Zal ik VERGE kopen?

Feb 16, 2022
Aanbieding: 

Wat is het belang van Verge (XVG)?

Als je al een tijdje deel uitmaakt van de Bitcoin gemeenschap dan weet je waarschijnlijk wel dat het gebruik van Bitcoin niet anoniem is. Doordat Bitcoin niet helemaal anoniem is zijn er al meerdere methodes gevonden waarmee Bitcoin gebruikers gelinkt kunnen worden aan hun wallets, waardoor de anonimiteit dus vervalt. Voor veel Bitcoin gebruikers is dit een probleem aangezien zij zich druk maken om het feit dat ongewenste derde partijen en overheden de transacties mogelijk kunnen volgen. Hierdoor maken veel privacy gerichte Bitcoin gebruikers de overstap naar cryptocurrencies die wel kunnen zorgen voor echte anonimiteit. VERGE heeft veel belangstelling gekregen van crypto beleggers en gebruikers die zoeken naar de beste financiële privacy. Het is een minder bekende maar een zeer boeiende variant van de privacy cryptomunten. Deze kan nu in Nederland makkelijker worden gekocht bij Bitvavo. Voor meer informatie:

Wat is de Verge coin (XVG) precies?

Verge (XVG) kwam op de markt in October 2014 waardoor het een van de oudere anonieme cryptomunten is. Voorheen stond het bekend als de DogeCoinDark. De ontwikkelaar van de DogeCoinDark had als doel om een betere versie van de DogeCoin te maken, eigenlijk puur voor de lol. In februari 2016 besloot het team achter DogeCoinDark om de coin compleet te vernieuwen terwijl het wel door ging met de functies die het op dat moment had. Vanaf nu stond de coin bekend als “Verge”.

Verge verbetert de Bitcoin blockchain voornamelijk door de toevoeging van functies die de anonimiteit bevorderen. Dit wordt mede bereikt door netwerken zoals Tor en i2P. Het werd ontworpen en ontwikkeld door ‘Sunerok’, wiens achtergrond bestaat uit netwerkbeveiliging en online privacy. In een interview met Sunerok werd het verhaal achter Verge verteld:

“Verge startte als een hobby in 2013 onder de naam DogecoinDark. Toen ik bezig was met het produceren van middelen voor de blockchain kreeg ik van veel mensen de tip om te gaan voor een rebranding zodat de munt wat serieuzer ontvangen kon worden. Binnen een week was de naamsverandering klaar en onze gemeenschap groeide gelijk. De inbreng van deze gemeenschap is enorm belangrijk voor me, zonder hen zijn we niets.”

“Om de gebruikers te beschermen tegen traffic analysis, wat een vorm is van netwerk toezicht die vrijheid, privacy en vertrouwelijke transacties in gevaar brengen, worden transacties van een gebruiker gerouteerd door verschillende wereldwijde servers. Elke server verwijderd alle gegevens van de vorige server, waardoor het steeds geen idee heeft waar de transactie vandaan komt. Hierdoor zijn gebruikers van Verge er zeker van dat het versturen en ontvangen van transacties niet terug te vinden is.”

De ontwikkelaars van Verge zeggen gebruik te maken van Tor, gepubliceerd in Verge’s  black paper, 4 Juni 2017. Tor zorgt er voor dat de coin nog anoniemer wordt en dat de tijd voor goedkeuring vermindert. Naast Tor maakt Verge ook gebruik van i2P. Dit levert nog een extra laag aan privacy voor de munt, aangezien transacties nu ook beschermd worden door de i2P tunneling service. De privacy wordt hierbij verhoogd door middel van “garlic encryption”.

Zowel Tor als i2P kunnen worden gebruikt wanneer Verge’s Electrum clients worden gebruikt bij het maken van een transactie, wat betekent dat informatie zoals IP adressen en transacties niet kunnen lekken naar de servers waar de client mee verbonden is. De Verge Electrum wallet maakt gebruikt van een systeem waarbij meerdere handtekening nodig zijn om een transactie te voltooien, waardoor een transactie mogelijk meerdere goedkeuringen nodig heeft. Standaard transacties hebben slechts een zo’n goedkeuring nodig, maar gebruikers kunnen kiezen voor de optie om de transactie te beveiligen met meerdere goedkeuringen. Verge maakt ook gebruikt van het multi-algorithm mining support. Hierdoor is de munt te minen met verschillende uitrusting, waardoor een grotere hoeveelheid gebruikers kan meedoen in het delven van de munt. Verge is ook een van de weinige cryptocurrencies die beschikt over 5 verschillende hashfuncties. Deze zijn: Scypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Ook heeft het, net zoals de Bitcoin, een proof-of-work consensus algoritme en een block time van 30 seconde.

Waar kan ik de VERGE coin kopen?

 • verge kopenIn dit artikel zullen we bespreken over hoe je het beste de Verge cryptomunt kunt kopen (XVG). Nederlanders hebben geluk. Het is mogelijk om VERGE (XVG) met iDEAL te kopen op twee goede Nederlandse beurzen die ook nog eens over een XVG wallet beschikken.

  bitvavo verge kopenDit zijn Bitvavo en Litebit. Bitvavo is makkelijker in gebruik voor de beginner. Litebit heeft een groter aanbod van cryptomunten en is een meer gevestigde cryptobeurs waar je Verge kunt aanschaffen en opslaan. Bitvavo is makkelijker in gebruik en mooier. Goed, het is gewoon even kijken en vergelijken zou ik zeggen.

  Wil je actief gaan daghandelen met de VERGE cryptocurrency?

  In dat geval zou ik VERGE kopen op Bitvavo of Binance.

  Het kopen van Verge op een cryptobeurs is niet de beste methode voor het waarborgen van je financiële privacy. Bij Binance en natuurlijk ook de Nederlandse bitcoinbeurzen zul je een identiteitscontrole moeten doorstaan om zo over een volwaardige rekening te beschikken.

  Er is daarom een betere methode om VERGE te kopen waarbij er geen identiteitscontrole nodig is.

  VERGE kopen met behoud van financiële privacy?

  1. Open gewoon een handelsrekening bij Bitrush of een andere cryptobeurs.
  2. Koop hier Bitcoin en stuur deze naar je Bitcoin wallet in eigen beheer!
  3. Activeer een rekening met een pseudoniem bij Changelly, een instant crypto exchange waar je geen verificatie van je identiteit nodig.
  4. Nu kun je direct vanuit je Bitcoin wallet BTC omwisselen bij Changelly voor VERGE (XVG). Zorg er voor dat je de VERGE core Tor wallet hebt geïnstalleerd voor optimale privacy en controle.

  Beschik je nog niet over een Verge wallet en je weet niet precies hoe je deze moet opzetten?

  Hoe kan ik  precies VERGE kopen bij Changelly?

  1. Maak een rekening aan bij Changelly en selecteer XVG aan de rechterkant in het menu en de cryptomunt die je wilt gebruiken om Verge mee te kopen. We gaan er vanuit dat je over Bitcoin beschikt en deze gebruikt voor het kopen van Verge. Geef dan aan hoeveel BTC je wilt omzetten. In het voorbeeld hieronder maken we gebruik van 0.02 BTC.

  2. Klik op EXCHANGE en controleer vervolgens alle informatie. Je hebt nogmaals e mogelijkheid om alles te veranderen voordat je op NEXT klikt.

   

  3. Vervolgens moet je de Verge wallet addres opgeven.

  4. Controleer weer in alle rust alle informatie. Let Op, het bedrage in het veldje  ‘You get’ is een schatting en is niet exact aangezien de koers kan veranderen gedurende  de exchange process. Klik op Confirm ga verder naar de betaling.

  5. Nu kun je de benodigde bitcoins sturen naar het aangegeven Bitcoin adres.

  6. Ga naar je Bitcoin wallet en selecteer het bedrag en plak in het Bitcoin adres waar je de BTC naar toe moet sturen om je VERGE te ontvangen.

  7. Prima, nu is het wachten tot dat de crypto omwissel procedure is afgerond.

  8. Voilà! Nu kun je de Verge wallet controleren om te kijken of het bedrag in XVG is aangekomen.

  Op deze manier kun je VERGE kopen zonder je financiële privacy op te geven en in eigen beheer VERGE te beheren. Voor meer informatie:

Waarom zou ik de Verge coin kopen?

Als je wil investeren in Verge is het inspecteren van de markt vrij eenvoudig. Als je denkt dat de cryptocurrency space langzaam richting meer anonimiteit beweegt om de transacties te beschermen en deze privé te houden, en als je denkt dat het ontwikkelingsteam achter Verge hier goede functies tegenover kan zetten, dan is het investeren in Verge zeker een goede optie. Als je denkt dat dit niet de weg is waar de crypto wereld in geslagen wordt, of je denkt dat andere munten die richten op een anoniem bestaan, zoals Monero, DASH, NAV coin of PIVX, komen met betere kenmerken dan Verge, dan is het investeren hier in misschien een minder goede optie.

Zijn er problemen met Verge?

Er zijn een aantal onduidelijkheden over Verge. Dit komt onder meer omdat de prijsontwikkeling eind 2017 wel erg snel is gegaan. Verge heeft zeer snel een enorme marktkapitalisatie verworven dankzij de promotie activiteiten van John McAfee. Het probleem is dat hij zonder te kijken naar de technische fundamenten zich gewoon laat inhuren voor het promoten van een cryptomunt. Dit is problematisch. John McAfee zegt zeker wel te kijken naar het technologisch fundament van een cryptovaluta, toch wanneer er omstreden marketeers worden ingehuurd is het even oppassen!

Er is ook onduidelijkheid geweest over de werking van de Verge technologie en of deze daadwerkelijk wel zo goed werkt. Volgens geruchten zou de nieuwe Verge Wraith protocol informatie over de IP-adressen lekken van gebruikers. Volgens de Verge gemeenschap zijn deze valse geruchten door de competitie uitgebracht geworden. Er worden geen IP-adressen gelekt. Een Twitter gebruiker, Jaffer Derwish heeft een videobewijs gepubliceerd:

Dit is een goed teken. De Verge gemeenschap is alert en bestrijdt valse geruchten.

Vandaar is het niet onverstandig om te investeren in Verge wanneer je al andere privacy coins bezit zoals de Monero. De aanpak van Verge is namelijk anders dan deze vergelijkbare munten, en in een moeilijk in te schatten crypto wereld is het lastig te schatten welke technologie het best ontvangen wordt. Sunerok zei in een recent interview:

“Ik ben een fan van XMR aangezien zijn hun eigen weg hebben ingeslagen om hun visie na te streven. Ik heb daardoor ook een aantal van deze in mijn portfolio.”

Als we kijken hoe Verge zich de afgelopen tijd gedragen heeft op de markt, kunnen we zeggen dat dit zeker spectaculair is. De actie in prijs zal dan ook zeker verder veranderen de komende tijd.

De anonieme crypto markt krijgt te maken met veel concurrentie van munten zoals onder meer Monero, DASH, ZCash, NavCoin en PIVX die zich al hebben geplaatst bij de top 50 cryptocurrencies. Daarom vergt het meer dan een enthousiast ontwikkelingsteam achter de Verge om de munt tot een grotere hoogte te tillen, en om te strijden met de eerder genoemde concurrentie. Verge moet zich verstrekken met een actieve gemeenschap, die de munt zelf ook tot op grotere hoogte wil tillen en de munt ook zelf wil promoten.

Al in al maken de sterke visie, mogelijkheid tot privacy en de activiteit van de ontwikkelaars deze munt tot een goede investering. Het enige van XVG nodig heeft om nog beter te worden is dat extra steuntje in de rug van een gemeenschap die zich volledig inzet voor de munt.

Recente prijsontwikkelingen van de VERGE cryptocurrency:

Op het moment van schrijven van dit artikel staat Verge op zo’n $2,2 miljard, met zijn prijs per munt op ongeveer $0,17. De maximale hoeveelheid coins van Verge is vastgesteld op 16.5 miljard, wat een voordeel is voor beleggers aangezien de vraag het aanbod kan overnemen wanneer er een maximaal aantal is ingesteld. De waarde van Verge veranderde veel sinds de lancering in oktober 2014 tot aan de naamsverandering in februari 2016, variërend van $0.000005 tot $0.00001. Na de naamsverandering ging de prijs enorm omhoog tot $0.000227 op 7 april, maar hierna ging het weer achteruit. In Juni 2017 kwamen de ontwikkelaars van Verge met hun black paper, die verschillende positieve ontwikkelingen aankondigde. Hierdoor schoot de prijs ineens omhoog naar $0.001 op 1 Juni en $0.0063 op 7 Juni. De promotie van het nieuwe Wraith protocol en de hulp van McAfee dreef de prijs verder omhoog naar een ongekende hoogte van meer dan $0.26! Het is misschien een goed idee om te wachten met het aanschaffen van de Verge coin wanneer de prijs flink weer is ingezakt. Dit kun je doen bij LiteBit, Changelly, Bittrex en andere crypto exchanges.

Bronnen:

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min