bank

Wat is het belang van de Weiss Ratings?

22 jan. 2018
Aanbieding: 

weiss ratings cryptocurrencyMet de huidige wildgroei aan cryptovaluta en gerelateerde blockchain projecten is er vanuit de beleggingswereld een behoefte aan een onafhankelijke kredietbeoordelaar. Weiss Ratings is een bekende kredietbeoordelaar in de Verenigde Staten die nu cryptocurrencies gaat beoordelen. Alle bekende cryptomunten zullen onder de loep worden genomen. Er een computer model worden opgezet voor het analyseren van duizenden datapunten voor elke cryptocurrency. De belangrijkste datapunten zijn natuurlijk de technologische fundamenten, handelsvolumes, adoptie en gebruik

Volgens de oprichter Martin D. Weiss, zijn vele cryptovaluta overhyped, technologisch gezien verdacht en kwetsbaar voor een crash. De Weiss Ratings voor cryptovaluta moeten de belegger helpen om te kiezen voor de weinige goede cryptocurrency projecten die er zijn. De beoordelingen zijn gebaseerd op een objectieve analyse van harde feiten. De volgende beoordelingen zijn van toepassing:

A = excellent
B = good
C = fair
D = weak
E = very weak

Plus sign (+): upper third of each grade
No sign: middle third of each grade
Minus sign (-): lower third of each grade

Bovendien, kan een F worden gegeven voor een mislukt of verdacht project en U zal gaan om projecten die door gebrek aan gegevens niet kon worden beoordeeld.

Waarom is de Weiss Rating voor cryptovaluta uniek?

Het is belangrijk om te realiseren dat Weiss Ratings uniek is en niet zoals de grote jongens zoals Standard & Poor’s, Moody’s, Fitch geld aanneemt van de entiteiten die beoordeeld moeten worden! Weiss accepteert geen compensatie en is 100 % een onafhankelijke kredietbeoordelaar, ook voor cryptovaluta’s!

Kritiek op de Weiss Ratings voor de cryptomunten!

De Weiss Ratings zullen een belangrijke nieuwe bron van informatie worden voor de beleggers die proberen een solide cryptocurrency beleggingsportefeuille op te bouwen. De beleggingsrapporten die we zelf opstellen zullen refereren naar deze nieuwe bron van informatie over cryptogeld. Natuurlijk, we moeten er wel mee rekening houden dat de Weiss Ratings veranderlijk zijn en dat de modellen gedurende 2018 zullen veranderen. De beoordelingen zullen niet meteen perfect zijn en zullen nooit als de waarheid moeten worden beschouwd over een cryptocurrency project. Weiss kan het natuurlijk volledig mis hebben met zijn computer modellen voor het beoordelen van cryptocurrencies. De ratings moeten dan ook met een korrel zout genomen worden zolang we niet weten welke cryptografen de broncode hebben onderzocht. Het is een hulpmiddel voor de belegger, een meetpunt op basis waarvan je zelf verder onderzoekt doet.

Het objectief technologisch beoordelen van een cryptocurrency of blockhain project is niet voor iedereen weggelegd en kan natuurlijk ideologische, politieke of economische gronden hebben.  Laten we eens een voorbeeld nemen. Volgens de Weiss Ratings is Bitcoin een middelmatig project:

  • Bitcoin (rated C+) gets excellent scores for security and widespread adoption. But it is encountering major network bottlenecks, causing delays and high transactions costs. Despite intense ongoing efforts that are achieving some initial success, Bitcoin has no immediate mechanism for promptly upgrading its software code.

Vergelijk deze kritiek eens met de beoordeeling van Ethereum als een goed project:

  • Ethereum (B), the second most widely adopted cryptocurrency, benefits from more readily upgradable technology and better speed, despite some bottlenecks.

Het verschil in de beoordeling is te wijten aan een verkeerde definitie van een echte cryptocurrency en een missopvatting over de huidige status van de Bitcoin blockchain. Een echte cryptocurrency is decentraal.  Door het succes en het opgebouwde netwerk effect kan deze niet makkelijk technologisch worden aangepast omdat het moeilijker wordt om tot een community consensus te komen. Dit maakt de blockchain daadwerkelijk onveranderlijk, censuur vrij en betrouwbaar. Alleen op basis van een absolute meerderheid binnen de gemeenschap kan er een technologische aanpassing worden doorgevoerd zoals de Segwit update. Dankzij de Segwit en de verwijdering van een belangrijke bug is Bitcoin niet meer dezelfde Bitcoin als voorheen. De technologie is superieur geworden doordat technologische aanpassingen en innovaties off-chain kunnen plaats vinden met behulp van tweede laagoplossingen van o.a. Rootstock en Lighthning. Deze technologie is onder ontwikkeling, maar de bottlenecks kunnen nu makkelijk worden opgelost zonder dat de blockchain ingrijpend hoeft worden veranderd. Bitcoin bedrijven hoeven alleen maar de segwit update toe te passen en lightning nodes op te zetten. Onnodige risico’s verbonden met het implementeren van nieuwe technologische aanpassingen op  de blockchain worden vermeden. Een fout kan immers het netwerk en daarmee de marktkapitalisatie behoorlijk beschadigen.

Dus, een echte cryptocurrency is geen bedrijfsproject met een duidelijke leider waarbij de ontwikkelaars gemakkelijk kunnen laten en doen wat ze willen om de technologie aan te passen.  Dit is ook een cruciaal verschil met Ethereum die inderdaad makkelijker is aan te passen aangezien de uitvinder, Vitalik Buterin , de Ethereum Stiching en de alliantie veel invloed en zeggenschap hebben. Dit maakt Ethereum minder decentraal en meer centraal gestuurd en afhankelijk. Ethereum is in vergelijking met Bitcoin een inferieure cryptocurrency.

Laten we Andreas Antonopoulos even Weiss Ratings bijscholen:

Dit is een concreet voorbeeld over waarom de Weiss Ratings niet als een objectieve richtsnoer moeten beschouwen, maar gewoon als een hulpmiddel voor de beoordeling van bepaalde projecten. Niettemin, zolang we niet weten wie de technologie voor elke cryptomunt heeft onderzocht, moeten we de Weiss ratings met een korrel zout nemen. Vooral om dat Dogecoin (geen ontwikkeling) een C heeft ontvangen en op gelijke voet staat met Monero en Lisk! Hoe kunnen zulke wezenlijk verschillende crypto’s onder een gelijke C worden samengebracht. Litecoin heeft trouwens hetzelfde resultaat behaald als Bitcoin. Ik denk dat er een differentiatie naar categorieën moet komen tussen de verschillende projecten: Weiss Ratings voor pure blockchain projecten, Weiss Ratings voor tokens, Weiss Ratings voor cryptocurrencies?

Hieronder een aantal video’s over de recente Crypto Weiss Ratings van 24 januari 2018:

Voor meer informatie:

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min