bitcoin & cryptocurrency trading seminars

ZCLASSIC

Wat is Zclassic voor een cryptomunt?

Zclassic is een afsplitsing van ZCash. De ontwikkelaars van Zclassic vinden de onderliggende technologie van ZCash perfect voor het verwerkelijken van anonieme transacties, maar zijn niet gecharmeerd door twee belangrijke ZCash probleempunten.

zclassicHet is namelijk zo dat 20 % van alle transactiekosten bij het delven of toevoegen van een nieuwe blok terug vloeien naar een pot in handen van de eigenaars, de initiële ontwikkelaars. Zclassic brengt 100 % van de transactiekosten terug naar de delvers. Het lijkt erop dat Zclassic is afgesplitst geworden door een aantal ontevreden ZCash miners. Ze beschouwen die 20 % heffing als een belasting voor de oprichters. De ontwikkeling van ZClassic moet door de gemeenschap zelf worden gefinanciëerd en niet door het opeisen van een gedeelte van de transactiekosten. De naam zelf resoneert met Ethereum Classic (ETC). Ethereum Classic is ook het gevolg van een afsplitsing of vork binnen Ethereum. Een gedeelte van de Ethereum gemeenschap ging niet mee met de beslissing van de stichting en het gros van de gemeenschap om de hacker (van de eerste Ethereum DAO) te isoleren binnen de oorspronkelijke blokketen. Een aantal delvers en gemeenschapsleden volgden niet deze beslissing en besloten om de oorspronkelijke blokketen, Ethereum Classic, te onderhouden. We zouden de situatie ook kunnen vergelijken met  de wederzijdse relatie tussen Dash en PIVX.

In die zin, zijn er ontevreden ex-Zcash leden die zich ergeren aan de manier waarop Zcash werkt. Een ander probleempunt van Zcash is de met opzet gemaakte distributie schaarste van Zcash coins gedurende de opstart periode van het ecosysteem. Bij Zclassic wordt deze schaarste truc niet toegepast waardoor de coin meteen veel in waarde stijgt. Met andere woorden, het lijkt erop dat de makers van Zclassic Zcash een scam coin vinden. Er zullen maximaal 21 miljoen Zclassic muntjes in omloop worden gebracht. Zclassic zal te verhandelen zijn bij de meeste cryptocurrency exchanges.

Conclusie:

Zclassic bewijst weer eens hoe interne ‘governance’ problemen, protocollen en initiële coin startup procedures kunnen leiden tot afsplitsingen (forks). Het toont ook aan hoe belangrijk het is dat de opzet en lancering van een nieuwe cryptovaluta zo veel mogelijk eerlijk en transparant verloopt in het belang van een lange termijn ontwikkeling voor de groei van een hect eco-systeem en gemeenschap. Het bevestigt nogmaals dat Monero op dit moment de beste keuze is voor iemand die op zoek is naar een cryptocurrency die de anonimiteit van haar gebruikers het beste beschermt.