45% jonge Britten heeft Bitcoin en Dogecoin

11 jul. 2021

Uit een studie van Opinium voor het investeringsplatform Interactive Investor blijkt dat bijna de helft van de jonge Britten tussen 18 en 29 jaar voor crypto kiest als eerste investeringsoptie in hun leven. Meer dan de helft van hen koopt zelfs Bitcoin of altcoins met geleend geld.

Bitcoin is duidelijk het populairst: 20% van de jongeren heeft van hen erin heeft geïnvesteerd, maar ook de “meme-coin” – Dogecoin – is geliefd.

Maar liefst 56% van de ondervraagden gaf toe schulden te zijn aangegaan om bitcoin te kopen. 23% gebruikte de creditcard, 17% hun studieleningen en 16% een ander type lening.

Myron Jobson, campagnevoerder voor persoonlijke financiën bij Interactive Investor daarover: “Dat jongvolwassenen die creditcards, studieleningen en andere vormen van schulden gebruiken om te investeren, is een zorgwekkende trend. Zo krijgen de jongeren meteen al een slechte kredietscore en hebben ze later in het leven financiële obstakels.”

Over de lange termijn gesproken, 20% van de begeleiders geeft aan hun spaargeld over een periode van 10 jaar contant op te slaan. Crypto staat op de tweede plaats met 16%, terwijl beleggen in aandelen op de derde plaats staat met 14%.

De interesse in crypto onder de Britse bevolking is flink gestegen: 78% weet van Bitcoin en crypto. 2,3 miljoen mensen heeft virtuele valuta’s in bezit of in bezit gehad. Men ziet cryptomunten niet langer als speculatieve activa, maar eerder als een serieuze investeringsoptie of alternatief voor traditionele investeringen. Vorig jaar vergeleek 38% van de mensen de cryptomarkt nog met gokken. Dat percentage is gedaald naar 9%.

Het aantal beleggers dat hun saldo dagelijks controleert, toenam is gestegen van 13% in 2020 naar 29%. Over het algemeen zijn de meeste Britten op de lange termijn bullish. Uit het onderzoek bleek dat bijna 50% van de cryptocurrency-bezitters hodlers zijn die hun blootstelling willen vergroten, in het vertrouwen dat “ze op een gegeven moment geld zullen verdienen”.

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min