45% jonge Britten heeft Bitcoin en Dogecoin

Jul 11, 2021

Uit een studie van Opinium voor het investeringsplatform Interactive Investor blijkt dat bijna de helft van de jonge Britten tussen 18 en 29 jaar voor crypto kiest als eerste investeringsoptie in hun leven. Meer dan de helft van hen koopt zelfs Bitcoin of altcoins met geleend geld.

Bitcoin is duidelijk het populairst: 20% van de jongeren heeft van hen erin heeft geïnvesteerd, maar ook de “meme-coin” – Dogecoin – is geliefd.

Maar liefst 56% van de ondervraagden gaf toe schulden te zijn aangegaan om bitcoin te kopen. 23% gebruikte de creditcard, 17% hun studieleningen en 16% een ander type lening.

Myron Jobson, campagnevoerder voor persoonlijke financiën bij Interactive Investor daarover: “Dat jongvolwassenen die creditcards, studieleningen en andere vormen van schulden gebruiken om te investeren, is een zorgwekkende trend. Zo krijgen de jongeren meteen al een slechte kredietscore en hebben ze later in het leven financiële obstakels.”

Over de lange termijn gesproken, 20% van de begeleiders geeft aan hun spaargeld over een periode van 10 jaar contant op te slaan. Crypto staat op de tweede plaats met 16%, terwijl beleggen in aandelen op de derde plaats staat met 14%.

De interesse in crypto onder de Britse bevolking is flink gestegen: 78% weet van Bitcoin en crypto. 2,3 miljoen mensen heeft virtuele valuta’s in bezit of in bezit gehad. Men ziet cryptomunten niet langer als speculatieve activa, maar eerder als een serieuze investeringsoptie of alternatief voor traditionele investeringen. Vorig jaar vergeleek 38% van de mensen de cryptomarkt nog met gokken. Dat percentage is gedaald naar 9%.

Het aantal beleggers dat hun saldo dagelijks controleert, toenam is gestegen van 13% in 2020 naar 29%. Over het algemeen zijn de meeste Britten op de lange termijn bullish. Uit het onderzoek bleek dat bijna 50% van de cryptocurrency-bezitters hodlers zijn die hun blootstelling willen vergroten, in het vertrouwen dat “ze op een gegeven moment geld zullen verdienen”.

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min