45% jonge Britten heeft Bitcoin en Dogecoin

Jul 11, 2021

Uit een studie van Opinium voor het investeringsplatform Interactive Investor blijkt dat bijna de helft van de jonge Britten tussen 18 en 29 jaar voor crypto kiest als eerste investeringsoptie in hun leven. Meer dan de helft van hen koopt zelfs Bitcoin of altcoins met geleend geld.

Bitcoin is duidelijk het populairst: 20% van de jongeren heeft van hen erin heeft geïnvesteerd, maar ook de “meme-coin” – Dogecoin – is geliefd.

Maar liefst 56% van de ondervraagden gaf toe schulden te zijn aangegaan om bitcoin te kopen. 23% gebruikte de creditcard, 17% hun studieleningen en 16% een ander type lening.

Myron Jobson, campagnevoerder voor persoonlijke financiën bij Interactive Investor daarover: “Dat jongvolwassenen die creditcards, studieleningen en andere vormen van schulden gebruiken om te investeren, is een zorgwekkende trend. Zo krijgen de jongeren meteen al een slechte kredietscore en hebben ze later in het leven financiële obstakels.”

Over de lange termijn gesproken, 20% van de begeleiders geeft aan hun spaargeld over een periode van 10 jaar contant op te slaan. Crypto staat op de tweede plaats met 16%, terwijl beleggen in aandelen op de derde plaats staat met 14%.

De interesse in crypto onder de Britse bevolking is flink gestegen: 78% weet van Bitcoin en crypto. 2,3 miljoen mensen heeft virtuele valuta’s in bezit of in bezit gehad. Men ziet cryptomunten niet langer als speculatieve activa, maar eerder als een serieuze investeringsoptie of alternatief voor traditionele investeringen. Vorig jaar vergeleek 38% van de mensen de cryptomarkt nog met gokken. Dat percentage is gedaald naar 9%.

Het aantal beleggers dat hun saldo dagelijks controleert, toenam is gestegen van 13% in 2020 naar 29%. Over het algemeen zijn de meeste Britten op de lange termijn bullish. Uit het onderzoek bleek dat bijna 50% van de cryptocurrency-bezitters hodlers zijn die hun blootstelling willen vergroten, in het vertrouwen dat “ze op een gegeven moment geld zullen verdienen”.

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min