45% jonge Britten heeft Bitcoin en Dogecoin

Jul 11, 2021

Uit een studie van Opinium voor het investeringsplatform Interactive Investor blijkt dat bijna de helft van de jonge Britten tussen 18 en 29 jaar voor crypto kiest als eerste investeringsoptie in hun leven. Meer dan de helft van hen koopt zelfs Bitcoin of altcoins met geleend geld.

Bitcoin is duidelijk het populairst: 20% van de jongeren heeft van hen erin heeft geïnvesteerd, maar ook de “meme-coin” – Dogecoin – is geliefd.

Maar liefst 56% van de ondervraagden gaf toe schulden te zijn aangegaan om bitcoin te kopen. 23% gebruikte de creditcard, 17% hun studieleningen en 16% een ander type lening.

Myron Jobson, campagnevoerder voor persoonlijke financiën bij Interactive Investor daarover: “Dat jongvolwassenen die creditcards, studieleningen en andere vormen van schulden gebruiken om te investeren, is een zorgwekkende trend. Zo krijgen de jongeren meteen al een slechte kredietscore en hebben ze later in het leven financiële obstakels.”

Over de lange termijn gesproken, 20% van de begeleiders geeft aan hun spaargeld over een periode van 10 jaar contant op te slaan. Crypto staat op de tweede plaats met 16%, terwijl beleggen in aandelen op de derde plaats staat met 14%.

De interesse in crypto onder de Britse bevolking is flink gestegen: 78% weet van Bitcoin en crypto. 2,3 miljoen mensen heeft virtuele valuta’s in bezit of in bezit gehad. Men ziet cryptomunten niet langer als speculatieve activa, maar eerder als een serieuze investeringsoptie of alternatief voor traditionele investeringen. Vorig jaar vergeleek 38% van de mensen de cryptomarkt nog met gokken. Dat percentage is gedaald naar 9%.

Het aantal beleggers dat hun saldo dagelijks controleert, toenam is gestegen van 13% in 2020 naar 29%. Over het algemeen zijn de meeste Britten op de lange termijn bullish. Uit het onderzoek bleek dat bijna 50% van de cryptocurrency-bezitters hodlers zijn die hun blootstelling willen vergroten, in het vertrouwen dat “ze op een gegeven moment geld zullen verdienen”.

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min