acinq

ACINQ ontvangt opnieuw durfkapitaal!

ACINQ SAS in Parijs is een van de belangrijkste bedrijven die werkt aan de uitbouw van het Lightning Network van Bitcoin. ACINQ is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eclair implementatie. Op het Lightning Network zijn er drie bedrijven die samenwerken voor de uitbouw van het bliksemnetwerk, maar elk bedrijf heeft een eigen implementatie. Eclair is een open-source protocol gebaseerd op Scala. Ze werken sinds 2015 aan de e-clair LN-netwerk implementatie en hebben nu voor de tweede keer financiering gekregen.

ACINQ heeft $8 miljoen durfkapitaal opgehaald van onder meer BpiFrance en Serena. In totaal heeft ACINQ een schatkist van zo’n $10 miljoen die kan worden gebruikt om het bedrijf uit te bouwen en de eclair implementatie verder te ontwikkelen. Het is een goed teken dat ACINQ veel geld heeft opgehaald aangezien meer en meer bedrijven geloven in de toekomst van Bitcoin.

De andere bedrijven die werken aan de uitbouw van het Bitcoin Lightning Network zijn c-lightning van Blockstream en lnd van Lightning Labs. Blockstream is de belangrijkste speler met een schatkist van $100 miljoen.

Voor meer informatie

  • Wat is het Bitcoin Lightning Network?
  • Wie is Elizabeth Stark?
  • Wanneer zou ik BTC kopen?
  • Bronvermelding
    Bitcoin Magazine