Altsbit exchange hack!

Feb 7, 2020

Dit nieuwsbericht geldt weer als een waarschuwing aan onze lezers om geen gebruik te maken van obscure exchanges. Een kleine crypto exchange in Italië, Altsbit, is gisteravond gehackt geworden waarbij bijna alle Bitcoin en andere cryptomunten zijn weggeroofd. Het is nog niet duidelijk wat de totale schade is. De hack wordt nog onderzocht. De Albits exchange was relatief nieuw en had een kleine handelsvolume voor in totaal 33 verschillende cryptomunten. Deze hack herinnert ons aan het volgende:

  • Maak gebruik van een vertrouwde en beproefde Bitcoin Exchange die veiligheid als hoogste prioriteit heeft. De Nederlandse Litebit exchange heeft internationaal goede punten behaald. Bitvavo heeft ook zeer goede veiligheidsmaatregelen getroffen.
  • Laat de coins niet op de exchange staan wanneer je er niet mee handelt. Vergeet ook niet Trace Mayer’s proof of reserves oproep en het motto: not your keys, not your coins. 
  • Zet een veilige Bitcoin of multi-crypto wallet op. Investeer in een hardware wallet. Deze kan het beste worden gecombineerd met het gebruik van een betrouwbare Bitcoin makelaar zoals BTC Direct en een instant crypto exchange zoals Changelly.

Voor een complete lijst en categorisatie van exchanges en dienstverleners raden we onze lezers het volgende artikel te lezen:

 

 

 

 

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min