Altsbit exchange hack!

Feb 7, 2020

Dit nieuwsbericht geldt weer als een waarschuwing aan onze lezers om geen gebruik te maken van obscure exchanges. Een kleine crypto exchange in Italië, Altsbit, is gisteravond gehackt geworden waarbij bijna alle Bitcoin en andere cryptomunten zijn weggeroofd. Het is nog niet duidelijk wat de totale schade is. De hack wordt nog onderzocht. De Albits exchange was relatief nieuw en had een kleine handelsvolume voor in totaal 33 verschillende cryptomunten. Deze hack herinnert ons aan het volgende:

  • Maak gebruik van een vertrouwde en beproefde Bitcoin Exchange die veiligheid als hoogste prioriteit heeft. De Nederlandse Litebit exchange heeft internationaal goede punten behaald. Bitvavo heeft ook zeer goede veiligheidsmaatregelen getroffen.
  • Laat de coins niet op de exchange staan wanneer je er niet mee handelt. Vergeet ook niet Trace Mayer’s proof of reserves oproep en het motto: not your keys, not your coins. 
  • Zet een veilige Bitcoin of multi-crypto wallet op. Investeer in een hardware wallet. Deze kan het beste worden gecombineerd met het gebruik van een betrouwbare Bitcoin makelaar zoals BTC Direct en een instant crypto exchange zoals Changelly.

Voor een complete lijst en categorisatie van exchanges en dienstverleners raden we onze lezers het volgende artikel te lezen:

 

 

 

 

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min