Altsbit exchange hack!

Feb 7, 2020

Dit nieuwsbericht geldt weer als een waarschuwing aan onze lezers om geen gebruik te maken van obscure exchanges. Een kleine crypto exchange in Italië, Altsbit, is gisteravond gehackt geworden waarbij bijna alle Bitcoin en andere cryptomunten zijn weggeroofd. Het is nog niet duidelijk wat de totale schade is. De hack wordt nog onderzocht. De Albits exchange was relatief nieuw en had een kleine handelsvolume voor in totaal 33 verschillende cryptomunten. Deze hack herinnert ons aan het volgende:

  • Maak gebruik van een vertrouwde en beproefde Bitcoin Exchange die veiligheid als hoogste prioriteit heeft. De Nederlandse Litebit exchange heeft internationaal goede punten behaald. Bitvavo heeft ook zeer goede veiligheidsmaatregelen getroffen.
  • Laat de coins niet op de exchange staan wanneer je er niet mee handelt. Vergeet ook niet Trace Mayer’s proof of reserves oproep en het motto: not your keys, not your coins. 
  • Zet een veilige Bitcoin of multi-crypto wallet op. Investeer in een hardware wallet. Deze kan het beste worden gecombineerd met het gebruik van een betrouwbare Bitcoin makelaar zoals BTC Direct en een instant crypto exchange zoals Changelly.

Voor een complete lijst en categorisatie van exchanges en dienstverleners raden we onze lezers het volgende artikel te lezen:

 

 

 

 

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min