Apple zoekt manager voor ontwikkeling crypto

May 27, 2021

De wereldwijde softwaregigant Apple Inc. werft momenteel een nieuwe business development manager om alternatieve betaalmethoden op te zetten. De vacature voor “Business Development Manager – Alternative Payments” is dinsdag gepost op Apple’s vacature portal.

Apple zoekt een professional met meer dan tien jaar ervaring, waarvan 5+ “met alternatieve betaalmethoden zoals digitale wallets, buy-now-pay-later (BNPL), cryptomunten, etc.”. Een teken aan de wand, hoewel Apple tot nu weinig vaart maakt met crypto. Interessant is dat in de Apple Store de crypto-exchange Coinbase onlangs TikTok heeft ingehaald als meest gedownloade app.

Speculatie over Apple’s intrede in de digitale valuta is de afgelopen maanden wijdverbreid geweest toen investeerders zagen dat Tesla miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) toevoegde aan zijn strategische reserves. Volgens Paul Steves, een analist bij Royal Bank of Canada Dominion Securities, zou Apple niet alleen BTC aan zijn balans kunnen toevoegen, maar het zou het ook een crypto-exchange kunnen lanceren.

“Als Apple besluit om ook crypto-exchange te worden, denken we dat het bedrijf snel een fors marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves in februari. “Het bedrijf zou met slechts een paar klikken een miljarden-business kunnen opzetten.”

Met een marktkapitalisatie van $ 2,1 miljard blijft Apple het grootste op de beurs verhandelde bedrijf in de Verenigde Staten. Het bedrijf presenteerde het laatste kwartaal $ 192,8 miljard aan cash, een daling ten opzichte van $ 207,06 miljard in het voorgaande kwartaal.

Op zoek naar een vlucht of hotel?

– Test dan eens Travala voor het boeken van vluchten en hotels
– Betaal met bitcoin, crypto, stablecoins etc.

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min