Apple zoekt manager voor ontwikkeling crypto

May 27, 2021

De wereldwijde softwaregigant Apple Inc. werft momenteel een nieuwe business development manager om alternatieve betaalmethoden op te zetten. De vacature voor “Business Development Manager – Alternative Payments” is dinsdag gepost op Apple’s vacature portal.

Apple zoekt een professional met meer dan tien jaar ervaring, waarvan 5+ “met alternatieve betaalmethoden zoals digitale wallets, buy-now-pay-later (BNPL), cryptomunten, etc.”. Een teken aan de wand, hoewel Apple tot nu weinig vaart maakt met crypto. Interessant is dat in de Apple Store de crypto-exchange Coinbase onlangs TikTok heeft ingehaald als meest gedownloade app.

Speculatie over Apple’s intrede in de digitale valuta is de afgelopen maanden wijdverbreid geweest toen investeerders zagen dat Tesla miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) toevoegde aan zijn strategische reserves. Volgens Paul Steves, een analist bij Royal Bank of Canada Dominion Securities, zou Apple niet alleen BTC aan zijn balans kunnen toevoegen, maar het zou het ook een crypto-exchange kunnen lanceren.

“Als Apple besluit om ook crypto-exchange te worden, denken we dat het bedrijf snel een fors marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves in februari. “Het bedrijf zou met slechts een paar klikken een miljarden-business kunnen opzetten.”

Met een marktkapitalisatie van $ 2,1 miljard blijft Apple het grootste op de beurs verhandelde bedrijf in de Verenigde Staten. Het bedrijf presenteerde het laatste kwartaal $ 192,8 miljard aan cash, een daling ten opzichte van $ 207,06 miljard in het voorgaande kwartaal.

Op zoek naar een vlucht of hotel?

– Test dan eens Travala voor het boeken van vluchten en hotels
– Betaal met bitcoin, crypto, stablecoins etc.

Lees verder

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de ETF gelanceerd. […]

Oct 17, 2021
1 min

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min