Apple zoekt manager voor ontwikkeling crypto

May 27, 2021

De wereldwijde softwaregigant Apple Inc. werft momenteel een nieuwe business development manager om alternatieve betaalmethoden op te zetten. De vacature voor “Business Development Manager – Alternative Payments” is dinsdag gepost op Apple’s vacature portal.

Apple zoekt een professional met meer dan tien jaar ervaring, waarvan 5+ “met alternatieve betaalmethoden zoals digitale wallets, buy-now-pay-later (BNPL), cryptomunten, etc.”. Een teken aan de wand, hoewel Apple tot nu weinig vaart maakt met crypto. Interessant is dat in de Apple Store de crypto-exchange Coinbase onlangs TikTok heeft ingehaald als meest gedownloade app.

Speculatie over Apple’s intrede in de digitale valuta is de afgelopen maanden wijdverbreid geweest toen investeerders zagen dat Tesla miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) toevoegde aan zijn strategische reserves. Volgens Paul Steves, een analist bij Royal Bank of Canada Dominion Securities, zou Apple niet alleen BTC aan zijn balans kunnen toevoegen, maar het zou het ook een crypto-exchange kunnen lanceren.

“Als Apple besluit om ook crypto-exchange te worden, denken we dat het bedrijf snel een fors marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves in februari. “Het bedrijf zou met slechts een paar klikken een miljarden-business kunnen opzetten.”

Met een marktkapitalisatie van $ 2,1 miljard blijft Apple het grootste op de beurs verhandelde bedrijf in de Verenigde Staten. Het bedrijf presenteerde het laatste kwartaal $ 192,8 miljard aan cash, een daling ten opzichte van $ 207,06 miljard in het voorgaande kwartaal.

Op zoek naar een vlucht of hotel?

– Test dan eens Travala voor het boeken van vluchten en hotels
– Betaal met bitcoin, crypto, stablecoins etc.

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min