ARK Invest voegt Coinbase aandelen toe in haar fondsen

Apr 15, 2021

ARK Invest in New York is een beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in het actief beheren van op de beurs verhandelbare technologiefondsen. Het gaat om Exchange Traded Funds die als een koersvolgers het rendement van een mandje van aandelen van verschillende beursgenoteerde technologie bedrijven en fondsen wegen.

Beleggers kunnen vanuit de beleggersrekening gemakkelijk investeren in zo’n ETF. Het unieke van de ARK Invest ETF’s, is dat het bedrijf de fondsen ook actief beheert om zodoende een beter rendement te behalen dan de doorgaans passief beheerde ETF’s. In deze optiek heeft de voornaamste fondsbeheerder en oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, gisteren goed ingekocht.

ARK Invest kocht in totaal 749,205 aandelen van Coinbase Global (COIN) voor een waarde van $246 miljoen. Deze aandelen werden vervolgens toegevoegd aan verschillende ARK-fondsen.

De ARK Innovation ETF (ARKK) beschikt nu ook over 512,535 COIN aandelen, terwijl, de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) beschikt nu over 147,081 COIN aandelen; en de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) beschikt over 89,589 COIN aandelen.

De ARK Invest ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om op een vertrouwde en veilige manier te beleggen in bedrijven die werken met onder meer nieuwe financieel technologische toepassingen, blockchain technologie en natuurlijk bitcoin. Inderdaad, de ARK Invest ETF’s beschikken ook over aandelen van Grayscale Investments. In totaal heeft ARK Invest 7.3 miljoen GBTC-aandelen onder beheer. ARK Invest heeft in totaal $50 miljard in vermogen in beheer.

Cathie Wood is verder zeer positief over het vooruitzicht van bitcoin als de reservevaluta voor de gehele crypto asset economie. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min