ARK Invest voegt Coinbase aandelen toe in haar fondsen

Apr 15, 2021

ARK Invest in New York is een beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in het actief beheren van op de beurs verhandelbare technologiefondsen. Het gaat om Exchange Traded Funds die als een koersvolgers het rendement van een mandje van aandelen van verschillende beursgenoteerde technologie bedrijven en fondsen wegen.

Beleggers kunnen vanuit de beleggersrekening gemakkelijk investeren in zo’n ETF. Het unieke van de ARK Invest ETF’s, is dat het bedrijf de fondsen ook actief beheert om zodoende een beter rendement te behalen dan de doorgaans passief beheerde ETF’s. In deze optiek heeft de voornaamste fondsbeheerder en oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, gisteren goed ingekocht.

ARK Invest kocht in totaal 749,205 aandelen van Coinbase Global (COIN) voor een waarde van $246 miljoen. Deze aandelen werden vervolgens toegevoegd aan verschillende ARK-fondsen.

De ARK Innovation ETF (ARKK) beschikt nu ook over 512,535 COIN aandelen, terwijl, de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) beschikt nu over 147,081 COIN aandelen; en de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) beschikt over 89,589 COIN aandelen.

De ARK Invest ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om op een vertrouwde en veilige manier te beleggen in bedrijven die werken met onder meer nieuwe financieel technologische toepassingen, blockchain technologie en natuurlijk bitcoin. Inderdaad, de ARK Invest ETF’s beschikken ook over aandelen van Grayscale Investments. In totaal heeft ARK Invest 7.3 miljoen GBTC-aandelen onder beheer. ARK Invest heeft in totaal $50 miljard in vermogen in beheer.

Cathie Wood is verder zeer positief over het vooruitzicht van bitcoin als de reservevaluta voor de gehele crypto asset economie. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min