ARK Invest voegt Coinbase aandelen toe in haar fondsen

Apr 15, 2021

ARK Invest in New York is een beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in het actief beheren van op de beurs verhandelbare technologiefondsen. Het gaat om Exchange Traded Funds die als een koersvolgers het rendement van een mandje van aandelen van verschillende beursgenoteerde technologie bedrijven en fondsen wegen.

Beleggers kunnen vanuit de beleggersrekening gemakkelijk investeren in zo’n ETF. Het unieke van de ARK Invest ETF’s, is dat het bedrijf de fondsen ook actief beheert om zodoende een beter rendement te behalen dan de doorgaans passief beheerde ETF’s. In deze optiek heeft de voornaamste fondsbeheerder en oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, gisteren goed ingekocht.

ARK Invest kocht in totaal 749,205 aandelen van Coinbase Global (COIN) voor een waarde van $246 miljoen. Deze aandelen werden vervolgens toegevoegd aan verschillende ARK-fondsen.

De ARK Innovation ETF (ARKK) beschikt nu ook over 512,535 COIN aandelen, terwijl, de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) beschikt nu over 147,081 COIN aandelen; en de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) beschikt over 89,589 COIN aandelen.

De ARK Invest ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om op een vertrouwde en veilige manier te beleggen in bedrijven die werken met onder meer nieuwe financieel technologische toepassingen, blockchain technologie en natuurlijk bitcoin. Inderdaad, de ARK Invest ETF’s beschikken ook over aandelen van Grayscale Investments. In totaal heeft ARK Invest 7.3 miljoen GBTC-aandelen onder beheer. ARK Invest heeft in totaal $50 miljard in vermogen in beheer.

Cathie Wood is verder zeer positief over het vooruitzicht van bitcoin als de reservevaluta voor de gehele crypto asset economie. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min

Duitsland pro Bitcoin: 4.000 Duitse Spezialfonds mogen vanaf 1 juli 20% cryptovaluta aanhouden

Belangrijk nieuws uit Duitsland. Vanaf 1 juli kan maximaal een vijfde van in totaal 1,8 biljoen euro aan beheerd vermogen van 4.000 Duitse “Spezialfonds” overvloeien naar de nieuwe bitcoin/crypto-activaklasse. Afgelopen donderdag keurde de Bondsdag een nieuw Fondsstandortgesetz goed, dat deze Spezialfonds voortaan toestaat tot 20 % van het beheerde vermogen in bitcoin en crypto te […]

Apr 29, 2021
4,5 min