AVA haalt 12 miljoen dollar op!

Jun 25, 2020

Er wordt flink gewerkt aan mogelijke Ethereum vervangers en concurrenten. Er zijn op dit moment verschillende projecten onder ontwikkeling (Cardano, EOSIO, etc). Een relatief nieuw project is AVA dat door de Avalanche Foundation wordt beheerd. Het is een blockchain project dat is opgestart geworden door de bekende Cornell computerwetenschapper Emin Gün Sirer.

Wat is de AVA blockchain?

AVA labs blockchain

Het AVA blockchain network is gebaseerd op de Avalanche consensus protocol die veel meer transacties per seconde kan verwerken dan Ethereum 2.0 en ook sneller tot een consensus zal komen dan Ethereum 2.0. De ambitie is om een gedistribueerd globaal financieel netwerk voor de uitgifte en de handel van digitale activa en effecten te ontwikkelen. AVA verwezenlijkt ook interoperabiliteit tussen andere blockchain netwerken zoals Ethereum en Bitcoin. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over de Avalanche Consensus protocol en AVA:

Ethereum kampt met een schaalbaarheidsprobleem. Het kan op dit moment maar tussen de 10 en 20 transacties per seconde (TPS) verwerken. Ethereum 2.0 zal waarschijnlijk meer dan 1280 TPS kunnen verwerken. AVA kan volgens Emin Gün Sirer 6500 TPS verwerken.

AVAX Token Sale

De stichting die het project beheerd heeft recentelijk $12 miljoen dollars opgehaald via een private token (AVAX) sale. Het is interessant om op te merken dat belangrijke durfkapitalisten deelnamen aan de token sale. Galaxy Digital, Bitmain, Initialized Capital, NGC Ventures, Dragonfly Capital, en vele andere beleggers participeerden in de token sales van de AVAX tokens.

Het is de tweede token sale Avalanche Foundation heeft georganiseerd. Vorig jaar haalde de stichting 6 miljoen dollar op van onder meer de volgende durfkapitalisten: Andreessen Horowitz, Polychain, Balaji Srinivasan en Naval Ravikant.

Volgens Kevin Sekniqi, de mede-oprichter van AVA zal de schatkist gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de AVA blockchain network die waarschijnlijk in juli van dit jaar worden gelanceerd.

Voor meer informatie:

Bronvermelding: AVA Labs en The Block

Lees verder

Lords of Finance

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 2, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min