AVA haalt 12 miljoen dollar op!

Jun 25, 2020

Er wordt flink gewerkt aan mogelijke Ethereum vervangers en concurrenten. Er zijn op dit moment verschillende projecten onder ontwikkeling (Cardano, EOSIO, etc). Een relatief nieuw project is AVA dat door de Avalanche Foundation wordt beheerd. Het is een blockchain project dat is opgestart geworden door de bekende Cornell computerwetenschapper Emin Gün Sirer.

Wat is de AVA blockchain?

AVA labs blockchain

Het AVA blockchain network is gebaseerd op de Avalanche consensus protocol die veel meer transacties per seconde kan verwerken dan Ethereum 2.0 en ook sneller tot een consensus zal komen dan Ethereum 2.0. De ambitie is om een gedistribueerd globaal financieel netwerk voor de uitgifte en de handel van digitale activa en effecten te ontwikkelen. AVA verwezenlijkt ook interoperabiliteit tussen andere blockchain netwerken zoals Ethereum en Bitcoin. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over de Avalanche Consensus protocol en AVA:

Ethereum kampt met een schaalbaarheidsprobleem. Het kan op dit moment maar tussen de 10 en 20 transacties per seconde (TPS) verwerken. Ethereum 2.0 zal waarschijnlijk meer dan 1280 TPS kunnen verwerken. AVA kan volgens Emin Gün Sirer 6500 TPS verwerken.

AVAX Token Sale

De stichting die het project beheerd heeft recentelijk $12 miljoen dollars opgehaald via een private token (AVAX) sale. Het is interessant om op te merken dat belangrijke durfkapitalisten deelnamen aan de token sale. Galaxy Digital, Bitmain, Initialized Capital, NGC Ventures, Dragonfly Capital, en vele andere beleggers participeerden in de token sales van de AVAX tokens.

Het is de tweede token sale Avalanche Foundation heeft georganiseerd. Vorig jaar haalde de stichting 6 miljoen dollar op van onder meer de volgende durfkapitalisten: Andreessen Horowitz, Polychain, Balaji Srinivasan en Naval Ravikant.

Volgens Kevin Sekniqi, de mede-oprichter van AVA zal de schatkist gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de AVA blockchain network die waarschijnlijk in juli van dit jaar worden gelanceerd.

Voor meer informatie:

Bronvermelding: AVA Labs en The Block

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min