AVA haalt 12 miljoen dollar op!

Jun 25, 2020

Er wordt flink gewerkt aan mogelijke Ethereum vervangers en concurrenten. Er zijn op dit moment verschillende projecten onder ontwikkeling (Cardano, EOSIO, etc). Een relatief nieuw project is AVA dat door de Avalanche Foundation wordt beheerd. Het is een blockchain project dat is opgestart geworden door de bekende Cornell computerwetenschapper Emin Gün Sirer.

Wat is de AVA blockchain?

AVA labs blockchain

Het AVA blockchain network is gebaseerd op de Avalanche consensus protocol die veel meer transacties per seconde kan verwerken dan Ethereum 2.0 en ook sneller tot een consensus zal komen dan Ethereum 2.0. De ambitie is om een gedistribueerd globaal financieel netwerk voor de uitgifte en de handel van digitale activa en effecten te ontwikkelen. AVA verwezenlijkt ook interoperabiliteit tussen andere blockchain netwerken zoals Ethereum en Bitcoin. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over de Avalanche Consensus protocol en AVA:

Ethereum kampt met een schaalbaarheidsprobleem. Het kan op dit moment maar tussen de 10 en 20 transacties per seconde (TPS) verwerken. Ethereum 2.0 zal waarschijnlijk meer dan 1280 TPS kunnen verwerken. AVA kan volgens Emin Gün Sirer 6500 TPS verwerken.

AVAX Token Sale

De stichting die het project beheerd heeft recentelijk $12 miljoen dollars opgehaald via een private token (AVAX) sale. Het is interessant om op te merken dat belangrijke durfkapitalisten deelnamen aan de token sale. Galaxy Digital, Bitmain, Initialized Capital, NGC Ventures, Dragonfly Capital, en vele andere beleggers participeerden in de token sales van de AVAX tokens.

Het is de tweede token sale Avalanche Foundation heeft georganiseerd. Vorig jaar haalde de stichting 6 miljoen dollar op van onder meer de volgende durfkapitalisten: Andreessen Horowitz, Polychain, Balaji Srinivasan en Naval Ravikant.

Volgens Kevin Sekniqi, de mede-oprichter van AVA zal de schatkist gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de AVA blockchain network die waarschijnlijk in juli van dit jaar worden gelanceerd.

Voor meer informatie:

Bronvermelding: AVA Labs en The Block

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min