Banxa op de lijst van DNB!

Nov 23, 2020

Het bedrijf achter Banxa heeft een officiële registratie verkregen van de De Nederlandsche Bank (DNB).

banxa

Het gaat om EU Internet Ventures B.V. die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van Banxa in Europa. Banxa is een Australisch fintech bedrijf. Banxa is een betaalverwerker voor cryptovaluta en fiat-valuta. Deze dienstverlening wordt veel gebruikt door exchanges.

Bijvoorbeeld, Banxa ondersteunt iDeal betalingen. Een handelsbeurs kan via Banxa iDeal als een betalingsoptie aanbieden.

Bitcoin kopen ideal via Binance

Met deze DNB registratie kan dit nu op een legale manier worden gedaan. Bitcoin kopen met iDeal bij Binance is nu geen probleem meer voor Nederlandse klanten. Nederlanders kunnen nu zonder problemen direct de Binance handelsrekening van euro’s voorzien.

Banxa heeft ook samenwerkingen met onder meer KuCoin, Changelly en Bybit. Het betekent dat deze exchanges in de toekomst ook iDeal kunnen integreren in hun dienstverlening. Het nadeel is natuurlijk dat Banxa als een bemiddelende partij een commissie van 0,55 % rekent. Deze commissie wordt niet gerekend door een Nederlandse broker zoals Litebit of een exchange zoals Bitvavo. Het is voor de meeste Nederlanders gewoon het goedkoopste om gewoon dicht bij huis te blijven.

Banxa is het eerste buitenlandse bedrijf die via een dochteronderneming in Nederland een DNB-registratie heeft verkregen. Voor bestaande klanten van Binance is dit goed nieuws.

Gerelateerde artikels:

Bron: DNB

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min