Banxa op de lijst van DNB!

Nov 23, 2020

Het bedrijf achter Banxa heeft een officiële registratie verkregen van de De Nederlandsche Bank (DNB).

banxa

Het gaat om EU Internet Ventures B.V. die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van Banxa in Europa. Banxa is een Australisch fintech bedrijf. Banxa is een betaalverwerker voor cryptovaluta en fiat-valuta. Deze dienstverlening wordt veel gebruikt door exchanges.

Bijvoorbeeld, Banxa ondersteunt iDeal betalingen. Een handelsbeurs kan via Banxa iDeal als een betalingsoptie aanbieden.

Bitcoin kopen ideal via Binance

Met deze DNB registratie kan dit nu op een legale manier worden gedaan. Bitcoin kopen met iDeal bij Binance is nu geen probleem meer voor Nederlandse klanten. Nederlanders kunnen nu zonder problemen direct de Binance handelsrekening van euro’s voorzien.

Banxa heeft ook samenwerkingen met onder meer KuCoin, Changelly en Bybit. Het betekent dat deze exchanges in de toekomst ook iDeal kunnen integreren in hun dienstverlening. Het nadeel is natuurlijk dat Banxa als een bemiddelende partij een commissie van 0,55 % rekent. Deze commissie wordt niet gerekend door een Nederlandse broker zoals Litebit of een exchange zoals Bitvavo. Het is voor de meeste Nederlanders gewoon het goedkoopste om gewoon dicht bij huis te blijven.

Banxa is het eerste buitenlandse bedrijf die via een dochteronderneming in Nederland een DNB-registratie heeft verkregen. Voor bestaande klanten van Binance is dit goed nieuws.

Gerelateerde artikels:

Bron: DNB

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min