Banxa op de lijst van DNB!

Nov 23, 2020

Het bedrijf achter Banxa heeft een officiële registratie verkregen van de De Nederlandsche Bank (DNB).

banxa

Het gaat om EU Internet Ventures B.V. die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van Banxa in Europa. Banxa is een Australisch fintech bedrijf. Banxa is een betaalverwerker voor cryptovaluta en fiat-valuta. Deze dienstverlening wordt veel gebruikt door exchanges.

Bijvoorbeeld, Banxa ondersteunt iDeal betalingen. Een handelsbeurs kan via Banxa iDeal als een betalingsoptie aanbieden.

Bitcoin kopen ideal via Binance

Met deze DNB registratie kan dit nu op een legale manier worden gedaan. Bitcoin kopen met iDeal bij Binance is nu geen probleem meer voor Nederlandse klanten. Nederlanders kunnen nu zonder problemen direct de Binance handelsrekening van euro’s voorzien.

Banxa heeft ook samenwerkingen met onder meer KuCoin, Changelly en Bybit. Het betekent dat deze exchanges in de toekomst ook iDeal kunnen integreren in hun dienstverlening. Het nadeel is natuurlijk dat Banxa als een bemiddelende partij een commissie van 0,55 % rekent. Deze commissie wordt niet gerekend door een Nederlandse broker zoals Litebit of een exchange zoals Bitvavo. Het is voor de meeste Nederlanders gewoon het goedkoopste om gewoon dicht bij huis te blijven.

Banxa is het eerste buitenlandse bedrijf die via een dochteronderneming in Nederland een DNB-registratie heeft verkregen. Voor bestaande klanten van Binance is dit goed nieuws.

Gerelateerde artikels:

Bron: DNB

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min