Beurs New York lanceert NFT’s met First Trade

Apr 13, 2021

Hoe lang het nog duurt tot de New York Stock Exchange (NYSE) crypto gaat handelen of een eerste Amerikaanse Bitcoin EFT staat in de sterren. Maar het bedrijf heeft ervoor gekozen al een schot voor de boeg te geven met First Trade NFT’s. Een uniek geauthentiseerd digitaal “wandtegeltje” met de eerste trade van nieuw op de beurs gekomen aandelen zoals gecodeerd op de digitale (centrale) ledger van de NYSE.

Shopify NYSE NFT

De NYSE benaderde de cryptobeurs crypto.com die net twee weken geleden een NFT handelsplatform heeft gelanceerd. Zie crypto.com/nft. Het bedrijf wilde voor zes recente beursgangen van sexy internetbedrijven, te weten Unity, Coupang, Snowflake, Spotify, Roblox en DoorDash een non-fungible token (NFT) creëren. NYSE President Stacey Cunningham kondgde dat aan in dit artikel op LinkedIn. The NFT’s worden gemined en weggeschreven in de native blockchain van crypto.com.

De Roblox NFT is hierboven te zien als video. Alle zes zie je ze op nyse.com/nft. Behoorlijke kitsch eigenlijk. En Roblox kennen de meeste volwassenen enkel als die irritante app die je kinderen steeds stiekem op je telefoon zetten. Dus wat moeten we met dit nieuws?

Wat we er niet me moeten is denken dat de beurs van New York spoedig crypto gaat verhandelen. Een medewerker van moederbedrijf ICE wist niet hoe snel het moest zeggen tegen CoinDesk dat de beurs deze NFT’s minet, maar niet verkoopt. De NFT’s worden cadeau gedaan aan de naar de beurs gebrachte bedrijven. Deze bron vertelde met klem dat de NYSE “geen plannen heeft om NFT’s te verkopen – nu niet en nooit niet. Cunningham liet wel weten dat het bedrijf voortaan alle beursgangen op die manier wil gaan vereeuwigen.

Als je dan die filmpjes van 10 seconden op je beeldscherm ziet en weet dat je ze helemaal gratis met wie ook ter wereld in het oneindige kunt delen, blijft die filosofische vraag branden: “Waarom betalen voor een NFT van digitale kunst?” Een antwoord zou kunnen zijn, te snappen dat geld (waarde) niet krap is maar in overmaat aanwezig of te creëren. Dan kun je ook snappen dat iemand een beetje geld naar een NFT laat vloeien. Daardoor ontstaat in feite een moderne vorm van mecenaat.

Samsung The Frame is een TV gecamoufleerd als schilderij voor aan de muur. Misschien moeten we het ons zo voorstellen dat een moderne mecenas zijn gasten even wil verrassen met een mooi verhaal bij zijn recent aangeschafte NFT. Of dat dus die beursgenoteerde bedrijven hun unieke NYSE NFT op zo’n apparaat aan de muur laten draaien in de lobby. Als je Bill Gates bent of anderszins echt heel rijk hoe krenterig moet je dan zijn om niet een paar duizend euro te willen geven aan de maker van een pareltje. Het is bling bling en bling bling is door de eeuwen heen altijd …. kostbaar geweest.

Ja NFT’s zullen extreem volatiel zijn. Eindeloos veel volatieler dan Bitcoin! Maar dat is een beetje zoals mensen die niet snappen dat iemand anders gaat parachutespringen. Waarom zou je het doen als da kleine risico bestaat? Maar die ander doet het juist ómdat dat kleine risico bestaat. Dat heet verslaving en heeft met stofjes in de hersenen te maken. Of simpelweg als ultieme artistieke manier om te laten zien dat je geld hebt. Net als een dure vakantie. Puur weggegooid geld, maar het is zo lekker om tegen vrienden en kennissen te zeggen dat je naar verwegistan bent geweest. Voorlopig hebben we die psychologie nog wel en hebben NFT’s dus een gouden toekomst.

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min