Binance biedt BTC/USDC Perpetual Futures aan!

Aug 11, 2020

Binance voortgang en ontwikkeling is niet te stoppen. Dit crypto finance bedrijf expandeert en innoveert snel. Het Binance Futures handelsplatform is binnen een korte tijd zeer populair geworden. Binance biedt al een tijdje een future contract aan die gekoppeld is aan de stablecoin Tether USDT. Maar Binance gaat nu een stap verder.

BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract

Een belangrijke toevoeging in haar derivatenproductportefeuille is de BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract met een hefboom tot 125x. Bij een hefboom leent de handelaar de benodigde bitcoins van Binance om de positie te openen. Het contract is gebaseerd op Bitcoin als onderpand (margin) en een renderende positie wordt verder uitbetaald in BTC en niet in de Amerikaanse dollar stablecoin USDC.

Met een BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract gaat het verder om een termijncontract waarbij geen afgesproken einddatum is vastgesteld. Een handelaar kan een positie ‘eindeloos’ aanhouden. Echter door Bitcoin’s volatiele koers worden deze contracten ongeacht de goede short of long positie vaak geliquideerd en worden er vooral door beginnende handelaren flinke verliezen geboekt.

Binance gaat de concurrentie met Bitmex aan!

bitmex review

Niettemin zijn deze Bitcoin Perpetual Contracts erg populair bij roekeloze en ervaren handelaren. Ze worden vooral verhandeld op Bitmex die deze markt domineert. Bitmex is de bekendste en meest beruchte bitcoin derivatenbeurs waar veel onverantwoord met de koers wordt gespeculeerd met behulp van deze contracten. Binance wil het marktaandeel van Bitmex verkleinen en meer roekeloze speculanten naar haar eigen Bitcoin Futures Trading platform lokken. Voor meer informatie:

We raden onze lezers af om gebruik te maken van dit product. Het is alleen geschikt voor ervaren professionele Bitcoin futures traders. Heel veel speculanten en onervaren handelaren hebben met dit Bitcoin derivaat heel veel geld verloren. De beste manier om bitcoins te kopen en te verkopen is via een Dollar-Cost-Averaging tactiek. Voor meer informatie:

Het nieuwe product wordt op deze datum gelanceerd: 2020/08/11 7:00 AM (UTC). Voor meer informatie over Binance’s BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract:

Gerelateerde nieuwsitems:

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min