binance BTCB token

Binance heropent kantoor in China

Na een dikke twee jaar in ballingschap, heeft Binance de goedkeuring gekregen om een kantoor te openen in Beijing. In september 2017 was Binance gedwongen om te verhuizen naar Malta nadat de Chinese overheid Bitcoin trading had verboden.

China heeft haar beleid ten aanzien van blockchain technologie volledig herzien en ziet blockchain adoptie als een technologische prioriteit. Binance heeft al eerder $200 miljoen geïnvesteerd in de Chinese cryptosector. Binance zal vanuit een kantoor in China beter deze nieuwe initiatieven van begeleiding voorzien, bovendien wonen er in China verschillende Binance medewerkers die elkaar nu ook op een fysiek kantoor kunnen treffen.

Het is onwaarschijnlijk dat Binance op termijn weer als crypto exchange weer in China zal kunnen opereren. Het is echter wel een goede eerste stap mocht China daadwerkelijk een meer liberaal beleid gaan voeren ten aanzien van cryptovaluta. Vooralsnog gaat het puur om de blockchain technologie, niet om cryptocurrency zoals Bitcoin. Het is verder ook niet duidelijk of de Chinese overheid interesse heeft voor Binance’s Venus project.

Bronvermelding:
Cointelegraph