Bitcoin miner fabrikant Canaan boekt een verkooprecord!

Sep 16, 2021

De vraag naar Bitcoin miners is nog nooit zo groot geweest. Het Nasdaq-beursgenoteerde bedrijf Canaan, heeft weer een verkooprecord geboekt in het tweede kwartaal van 2021.

Canaan is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bitcoin mining hardware en is gevestigd in China. De fabrikant boekte 1.08 miljard yuan ofwel een dikke 141 miljoen euro in omzet en 32 miljoen in nettowinst. Het gaat hier om een omzetvergroting van meer dan 500% in vergelijking met vorig jaar volgens het kwartaalrapport.

Chinees ontmoedigingsbeleid faalt

Canaan gaat verder ook investeren in een eigen bitcoin mining faciliteit in Kazachstan. Het geeft verder ook aan hoe het Chinese beleid ten aanzien van de ontmoediging van bitcoin mining faalt. De Chinese overheid ontmoedigt investeringen van Chinese winstgevende bedrijven in het eigen land. Deze verplaatsen nu hun activiteiten en aanverwante investeringen naar het buitenland, waaronder Texas en Kazachstan. Verder helpt het beleid om de bitcoin mining sector te decentraliseren over verschillende jurisdicties. Dit maak het bitcoin netwerk antifragiel.

Canaan zet niet alleen een eigen faciliteit op in Kazachstan, maar heeft ook belangrijke samenwerkingen met partners in Noord-Amerika. Een van de belangrijkste is een order van in totaal 200.000 miners door Genesis Digital Assets. De Mawson Infrastructure Group heeft een order geplaatst van meer dan 17.000 miners voor een faciliteit in Australië. Hive Blockchain Technologies in Canada heeft ook duizenden miners bestelt bij Canaan.

Het gaat niet alleen goed voor Canaan, maar ook haar concurrent Bitmain. Bitmain heeft recentelijk een verkooporder gekregen van 10,000 miners van Greenidge Generation Holdings Inc in New York voor haar nieuwe faciliteit in South Carolina volgens een recent persbericht.

Het zijn deze fundamentele ontwikkelingen die zeer bullish zijn voor de toekomst van Bitcoin. Voor meer informatie:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min