Toenemend Bitcoin tekort op de beurzen zorgt voor nieuwe hoogtes!

Jan 3, 2021

De bitcoin koers boekt sinds de Kerstdagen steeds nieuwe records. Deze nieuwe prijsrecords geven aan dat er een nieuwe type van koper de markt is betreden: de lange termijn (institutionele) belegger. Deze type koper, verkoopt niet zo snel en wordt niet gedreven door het behalen van een leuke kortetermijnwinst.

In 2017 werd de Bitcoin markt gedomineerd door speculanten en domweg gokkers die vooral dachten in een snel rendement in euro. Bovendien werd er gegokt met allerlei ICO’s en shitcoins. In 2020 zagen we de instroom van institutionele beleggers die een lange termijn visie hebben. Deze type kopers beschouwen bitcoin als digitaal goud en halen bitcoin van de handelsrekening af om ze op een eigen bitcoin wallet of bij een professionele custodian te bewaren.

bitcoin tekort en hoge koersen
Het aanbod van BTC op handelsbeurzen

Begin 2020 waren er ongeveer 2.3 miljoen BTC beschikbaar op de bitcoin beurzen. Sindsdien is het beschikbare aanbod steeds afgenomen. De afgelopen bitcoin halving heeft de productie verder gehalveerd; hetgeen concreet betekent dat er nu nog grofweg 1.5 miljoen BTC voor de handel beschikbaar is. Deze gegevens kunnen bij Viewbase worden opgezocht.

De meest liquide exchange is Coinbase, echter de vraag is hoeveel van de 800.000 bitcoins onder beheer daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de actieve handel. Vele institutionele beleggers maken gebruik van Coinbase professionele bewaaroplossing. Waarschijnlijk is het overgrote deel van deze bitcoins niet beschikbaar voor de handel, waardoor het aanbod veel kleiner is. Het aanbod op Coinbase is het laatste kwartaal van 2020 verder flink afgelopen.

Het is dit tekort op de grote crypto handelsbeurzen in combinatie met een toenemende vraag die versterkt wordt met elke prijsopgang dat we de laatste weken getuigen konden zijn van de nieuwe bitcoin prijsrecords.

Voor meer informatie:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min