Toenemend Bitcoin tekort op de beurzen zorgt voor nieuwe hoogtes!

Jan 3, 2021

De bitcoin koers boekt sinds de Kerstdagen steeds nieuwe records. Deze nieuwe prijsrecords geven aan dat er een nieuwe type van koper de markt is betreden: de lange termijn (institutionele) belegger. Deze type koper, verkoopt niet zo snel en wordt niet gedreven door het behalen van een leuke kortetermijnwinst.

In 2017 werd de Bitcoin markt gedomineerd door speculanten en domweg gokkers die vooral dachten in een snel rendement in euro. Bovendien werd er gegokt met allerlei ICO’s en shitcoins. In 2020 zagen we de instroom van institutionele beleggers die een lange termijn visie hebben. Deze type kopers beschouwen bitcoin als digitaal goud en halen bitcoin van de handelsrekening af om ze op een eigen bitcoin wallet of bij een professionele custodian te bewaren.

bitcoin tekort en hoge koersen
Het aanbod van BTC op handelsbeurzen

Begin 2020 waren er ongeveer 2.3 miljoen BTC beschikbaar op de bitcoin beurzen. Sindsdien is het beschikbare aanbod steeds afgenomen. De afgelopen bitcoin halving heeft de productie verder gehalveerd; hetgeen concreet betekent dat er nu nog grofweg 1.5 miljoen BTC voor de handel beschikbaar is. Deze gegevens kunnen bij Viewbase worden opgezocht.

De meest liquide exchange is Coinbase, echter de vraag is hoeveel van de 800.000 bitcoins onder beheer daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de actieve handel. Vele institutionele beleggers maken gebruik van Coinbase professionele bewaaroplossing. Waarschijnlijk is het overgrote deel van deze bitcoins niet beschikbaar voor de handel, waardoor het aanbod veel kleiner is. Het aanbod op Coinbase is het laatste kwartaal van 2020 verder flink afgelopen.

Het is dit tekort op de grote crypto handelsbeurzen in combinatie met een toenemende vraag die versterkt wordt met elke prijsopgang dat we de laatste weken getuigen konden zijn van de nieuwe bitcoin prijsrecords.

Voor meer informatie:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min