Toenemend Bitcoin tekort op de beurzen zorgt voor nieuwe hoogtes!

Jan 3, 2021

De bitcoin koers boekt sinds de Kerstdagen steeds nieuwe records. Deze nieuwe prijsrecords geven aan dat er een nieuwe type van koper de markt is betreden: de lange termijn (institutionele) belegger. Deze type koper, verkoopt niet zo snel en wordt niet gedreven door het behalen van een leuke kortetermijnwinst.

In 2017 werd de Bitcoin markt gedomineerd door speculanten en domweg gokkers die vooral dachten in een snel rendement in euro. Bovendien werd er gegokt met allerlei ICO’s en shitcoins. In 2020 zagen we de instroom van institutionele beleggers die een lange termijn visie hebben. Deze type kopers beschouwen bitcoin als digitaal goud en halen bitcoin van de handelsrekening af om ze op een eigen bitcoin wallet of bij een professionele custodian te bewaren.

bitcoin tekort en hoge koersen
Het aanbod van BTC op handelsbeurzen

Begin 2020 waren er ongeveer 2.3 miljoen BTC beschikbaar op de bitcoin beurzen. Sindsdien is het beschikbare aanbod steeds afgenomen. De afgelopen bitcoin halving heeft de productie verder gehalveerd; hetgeen concreet betekent dat er nu nog grofweg 1.5 miljoen BTC voor de handel beschikbaar is. Deze gegevens kunnen bij Viewbase worden opgezocht.

De meest liquide exchange is Coinbase, echter de vraag is hoeveel van de 800.000 bitcoins onder beheer daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de actieve handel. Vele institutionele beleggers maken gebruik van Coinbase professionele bewaaroplossing. Waarschijnlijk is het overgrote deel van deze bitcoins niet beschikbaar voor de handel, waardoor het aanbod veel kleiner is. Het aanbod op Coinbase is het laatste kwartaal van 2020 verder flink afgelopen.

Het is dit tekort op de grote crypto handelsbeurzen in combinatie met een toenemende vraag die versterkt wordt met elke prijsopgang dat we de laatste weken getuigen konden zijn van de nieuwe bitcoin prijsrecords.

Voor meer informatie:

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min