Toenemend Bitcoin tekort op de beurzen zorgt voor nieuwe hoogtes!

Jan 3, 2021

De bitcoin koers boekt sinds de Kerstdagen steeds nieuwe records. Deze nieuwe prijsrecords geven aan dat er een nieuwe type van koper de markt is betreden: de lange termijn (institutionele) belegger. Deze type koper, verkoopt niet zo snel en wordt niet gedreven door het behalen van een leuke kortetermijnwinst.

In 2017 werd de Bitcoin markt gedomineerd door speculanten en domweg gokkers die vooral dachten in een snel rendement in euro. Bovendien werd er gegokt met allerlei ICO’s en shitcoins. In 2020 zagen we de instroom van institutionele beleggers die een lange termijn visie hebben. Deze type kopers beschouwen bitcoin als digitaal goud en halen bitcoin van de handelsrekening af om ze op een eigen bitcoin wallet of bij een professionele custodian te bewaren.

bitcoin tekort en hoge koersen
Het aanbod van BTC op handelsbeurzen

Begin 2020 waren er ongeveer 2.3 miljoen BTC beschikbaar op de bitcoin beurzen. Sindsdien is het beschikbare aanbod steeds afgenomen. De afgelopen bitcoin halving heeft de productie verder gehalveerd; hetgeen concreet betekent dat er nu nog grofweg 1.5 miljoen BTC voor de handel beschikbaar is. Deze gegevens kunnen bij Viewbase worden opgezocht.

De meest liquide exchange is Coinbase, echter de vraag is hoeveel van de 800.000 bitcoins onder beheer daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de actieve handel. Vele institutionele beleggers maken gebruik van Coinbase professionele bewaaroplossing. Waarschijnlijk is het overgrote deel van deze bitcoins niet beschikbaar voor de handel, waardoor het aanbod veel kleiner is. Het aanbod op Coinbase is het laatste kwartaal van 2020 verder flink afgelopen.

Het is dit tekort op de grote crypto handelsbeurzen in combinatie met een toenemende vraag die versterkt wordt met elke prijsopgang dat we de laatste weken getuigen konden zijn van de nieuwe bitcoin prijsrecords.

Voor meer informatie:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min