Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkope bitcoins

May 27, 2020

Nieuwe cijfers van het onderzoeksbedrijf Santiment geven aan dat de bitcoin walvissen de recente dips opkopen. Deze aankopen vonden plaats nadat het bitcoin niet lukte om de koers van $10,000 te doorbreken. Volgens een Tweet van Santiment:

bitcoin walvissen

Since Bitcoin’s drop below $9,500 on May 20th, addresses holding 100 or more Bitcoin have added another 12,000 BTC to their bags – more than $108,000,000 at current prices.

Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkoopste bitcoins tijdens een koersval en kunnen een gedeelte weer verkopen tijdens een korte bitcoin koers top. Hieronder in de grafiek kun je dit mooi constateren:

bitcoin walvissen goedkoopste bitcoin jacht
Bron: Santiment

Deze aankopen vallen ook samen met een negatief sentiment op Twitter. Inderdaad, Bitoin walvissen slaan graag toe wanneer het algemene sentiment over Bitcoin’s koers verwachting negatief is.

Geeft ook weer aan waarom het voor een doorsnee belegger in bitcoins volstaat om een DCA-strategie toe te passen en niet te beginnen met bitcoin trading.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Lords of Finance

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 2, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min