Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkope bitcoins

May 27, 2020

Nieuwe cijfers van het onderzoeksbedrijf Santiment geven aan dat de bitcoin walvissen de recente dips opkopen. Deze aankopen vonden plaats nadat het bitcoin niet lukte om de koers van $10,000 te doorbreken. Volgens een Tweet van Santiment:

bitcoin walvissen

Since Bitcoin’s drop below $9,500 on May 20th, addresses holding 100 or more Bitcoin have added another 12,000 BTC to their bags – more than $108,000,000 at current prices.

Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkoopste bitcoins tijdens een koersval en kunnen een gedeelte weer verkopen tijdens een korte bitcoin koers top. Hieronder in de grafiek kun je dit mooi constateren:

bitcoin walvissen goedkoopste bitcoin jacht
Bron: Santiment

Deze aankopen vallen ook samen met een negatief sentiment op Twitter. Inderdaad, Bitoin walvissen slaan graag toe wanneer het algemene sentiment over Bitcoin’s koers verwachting negatief is.

Geeft ook weer aan waarom het voor een doorsnee belegger in bitcoins volstaat om een DCA-strategie toe te passen en niet te beginnen met bitcoin trading.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min