Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkope bitcoins

May 27, 2020

Nieuwe cijfers van het onderzoeksbedrijf Santiment geven aan dat de bitcoin walvissen de recente dips opkopen. Deze aankopen vonden plaats nadat het bitcoin niet lukte om de koers van $10,000 te doorbreken. Volgens een Tweet van Santiment:

bitcoin walvissen

Since Bitcoin’s drop below $9,500 on May 20th, addresses holding 100 or more Bitcoin have added another 12,000 BTC to their bags – more than $108,000,000 at current prices.

Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkoopste bitcoins tijdens een koersval en kunnen een gedeelte weer verkopen tijdens een korte bitcoin koers top. Hieronder in de grafiek kun je dit mooi constateren:

bitcoin walvissen goedkoopste bitcoin jacht
Bron: Santiment

Deze aankopen vallen ook samen met een negatief sentiment op Twitter. Inderdaad, Bitoin walvissen slaan graag toe wanneer het algemene sentiment over Bitcoin’s koers verwachting negatief is.

Geeft ook weer aan waarom het voor een doorsnee belegger in bitcoins volstaat om een DCA-strategie toe te passen en niet te beginnen met bitcoin trading.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min