Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkope bitcoins

May 27, 2020

Nieuwe cijfers van het onderzoeksbedrijf Santiment geven aan dat de bitcoin walvissen de recente dips opkopen. Deze aankopen vonden plaats nadat het bitcoin niet lukte om de koers van $10,000 te doorbreken. Volgens een Tweet van Santiment:

bitcoin walvissen

Since Bitcoin’s drop below $9,500 on May 20th, addresses holding 100 or more Bitcoin have added another 12,000 BTC to their bags – more than $108,000,000 at current prices.

Bitcoin walvissen zeven de markt voor goedkoopste bitcoins tijdens een koersval en kunnen een gedeelte weer verkopen tijdens een korte bitcoin koers top. Hieronder in de grafiek kun je dit mooi constateren:

bitcoin walvissen goedkoopste bitcoin jacht
Bron: Santiment

Deze aankopen vallen ook samen met een negatief sentiment op Twitter. Inderdaad, Bitoin walvissen slaan graag toe wanneer het algemene sentiment over Bitcoin’s koers verwachting negatief is.

Geeft ook weer aan waarom het voor een doorsnee belegger in bitcoins volstaat om een DCA-strategie toe te passen en niet te beginnen met bitcoin trading.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min