Bitfinex ondersteunt nu betaalkaarten

Jan 6, 2020

Bitfinex stelt gebruikers in staat om crypto te kopen met debit- en creditcard

Het hoofdkwartier van de in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange Bitfinex stelt haar gebruikers nu in staat om cryptocurrencies te kopen met zowel creditcards als debit cards. Bitfinex bericht:

“Koop cryptocurrencies met uw debit- of creditcards op Bitfinex. Of het nu gaat om Bitcoin, USDt, Ethereum of andere ERC20 tokens, kies uw favoriet en koop direct met uw credit- of debit card”.

De recente ontwikkelingen van Bitfinex

In december zijn er een aantal ontwikkelingen doorgevoerd binnen Bitfinex, waarbij er ook een samenwerking is aangegaan met de exchange en crypto store Bitrefill, zodat klanten de mogelijkheid hebben te betalen met Bitcoin (BTC) via het Lightning Network. De samenwerking maakt het mogelijk om meer dan tweeduizend verschillende prepaid vouchers te kopen met BTC. Deze vouchers kunnen kosten dekken van diensten en producten die vallen onder gaming, dineren, entertainment, reizen en meer.

Chainanalysis, een bedrijf gevestigd in New York wat analyses over blockchain maakt, is ingezet om Bitfinex te voorzien van een Anti-Money Laundering oplossing. Hierbij worden de real-time monitoring mogelijkheden van Chainanalysis technologie ingezet om te identificeren waar risicovolle uitschieters zitten, tussen de grote hoeveelheid aan transacties.

Bitfinex onthulde de eerste van de twee grote upgrades, waarvan wordt gezegd dat deze upgrades  betalingen en uitgaven van gebruikers volledig zullen veranderen. Bitfinex bevestigde ook dat het BTC-transacties op het Lightning Network zou ondersteunen.

Andere nieuwe ontwikkelingen en updates van exchanges:  

BitFlyer, een cryptocurrency exchange die ook in Tokio gevestigd is, kondigde deze maand de lancering aan van “Instant Buy”, op haar Europese exchange platform. Dit exchange platform zal haar Europese gebruikers de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen met behulp van een creditcard, debit card en lokale betaalmethodes als Sofort, iDeal en GiroPay.

Coinbase Card, een ‘crypto-powered’ Visa debit card van de grote crypto exchange Coinbase, begon steun te bieden aan Dai (DAI), een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Daarnaast heeft Coinbase Card steun geboden aan andere grote cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Litecoin (LTC).

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min