Bitfinex ondersteunt nu betaalkaarten

Jan 6, 2020

Bitfinex stelt gebruikers in staat om crypto te kopen met debit- en creditcard

Het hoofdkwartier van de in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange Bitfinex stelt haar gebruikers nu in staat om cryptocurrencies te kopen met zowel creditcards als debit cards. Bitfinex bericht:

“Koop cryptocurrencies met uw debit- of creditcards op Bitfinex. Of het nu gaat om Bitcoin, USDt, Ethereum of andere ERC20 tokens, kies uw favoriet en koop direct met uw credit- of debit card”.

De recente ontwikkelingen van Bitfinex

In december zijn er een aantal ontwikkelingen doorgevoerd binnen Bitfinex, waarbij er ook een samenwerking is aangegaan met de exchange en crypto store Bitrefill, zodat klanten de mogelijkheid hebben te betalen met Bitcoin (BTC) via het Lightning Network. De samenwerking maakt het mogelijk om meer dan tweeduizend verschillende prepaid vouchers te kopen met BTC. Deze vouchers kunnen kosten dekken van diensten en producten die vallen onder gaming, dineren, entertainment, reizen en meer.

Chainanalysis, een bedrijf gevestigd in New York wat analyses over blockchain maakt, is ingezet om Bitfinex te voorzien van een Anti-Money Laundering oplossing. Hierbij worden de real-time monitoring mogelijkheden van Chainanalysis technologie ingezet om te identificeren waar risicovolle uitschieters zitten, tussen de grote hoeveelheid aan transacties.

Bitfinex onthulde de eerste van de twee grote upgrades, waarvan wordt gezegd dat deze upgrades  betalingen en uitgaven van gebruikers volledig zullen veranderen. Bitfinex bevestigde ook dat het BTC-transacties op het Lightning Network zou ondersteunen.

Andere nieuwe ontwikkelingen en updates van exchanges:  

BitFlyer, een cryptocurrency exchange die ook in Tokio gevestigd is, kondigde deze maand de lancering aan van “Instant Buy”, op haar Europese exchange platform. Dit exchange platform zal haar Europese gebruikers de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen met behulp van een creditcard, debit card en lokale betaalmethodes als Sofort, iDeal en GiroPay.

Coinbase Card, een ‘crypto-powered’ Visa debit card van de grote crypto exchange Coinbase, begon steun te bieden aan Dai (DAI), een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Daarnaast heeft Coinbase Card steun geboden aan andere grote cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Litecoin (LTC).

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min