BitKassa stopt haar activiteiten

May 6, 2020

Het is een trieste dag voor Nederlandse innovatie op het gebied van Bitcoin. Het bedrijf Bitkassa heeft bekend gemaakt dat ze per 17 mei de deuren zullen moeten sluiten.

BitKassa stopt

De hoofdreden is dat ze niet langer willen zijn onderworpen aan de grillen van De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën dat DNB op haar wenken bedient in het kapot reguleren van Nederlandse Bitcoinbedrijven.

Naast de grote financiële kostenpost dwingt DNB ook verregaande regelgeving af. Deze regeldruk is ons inziens buitenproportioneel voor een bedrijf als BitKassa en de aard en omvang van onze diensten.

BitKassa verwerkt BTC betalingen voor ondernemers in de stad Arnhem. Met het initiatief Arnhem Bitcoinstad uit 2014 hebben de oprichters van Bitkassa, Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof de adoptie van Bitcoin in hun stad flink gestimuleerd. Bikassa is begonnen vanuit de volgende optiek:

Er is heel veel mis met het huidige financiële systeem. De risico’s worden niet gedragen door de partijen die in goede tijden de vruchten plukken en de belastingbetalers draaien hiervoor op. Het huidige beleid van geldschepping is onhoudbaar en gaat vroeg of laat (hoe later hoe erger) voor enorme maatschappelijke problemen zorgen.

BitKassa heeft willen laten zien dat er een alternatief bestaat voor centraal bankieren, een onafhankelijk geldsysteem waarbij de gebruikers zelf de baas zijn en niet zijn overgeleverd aan het gevaarlijke monetaire spel dat centrale banken momenteel spelen. Het is voor BitKassa daarom extra cru dat uitgerekend DNB als toezichthouder werd aangewezen.

Voor meer informatie:

Bron: Bitkassa

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min