BitKassa stopt haar activiteiten

May 6, 2020

Het is een trieste dag voor Nederlandse innovatie op het gebied van Bitcoin. Het bedrijf Bitkassa heeft bekend gemaakt dat ze per 17 mei de deuren zullen moeten sluiten.

BitKassa stopt

De hoofdreden is dat ze niet langer willen zijn onderworpen aan de grillen van De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën dat DNB op haar wenken bedient in het kapot reguleren van Nederlandse Bitcoinbedrijven.

Naast de grote financiële kostenpost dwingt DNB ook verregaande regelgeving af. Deze regeldruk is ons inziens buitenproportioneel voor een bedrijf als BitKassa en de aard en omvang van onze diensten.

BitKassa verwerkt BTC betalingen voor ondernemers in de stad Arnhem. Met het initiatief Arnhem Bitcoinstad uit 2014 hebben de oprichters van Bitkassa, Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof de adoptie van Bitcoin in hun stad flink gestimuleerd. Bikassa is begonnen vanuit de volgende optiek:

Er is heel veel mis met het huidige financiële systeem. De risico’s worden niet gedragen door de partijen die in goede tijden de vruchten plukken en de belastingbetalers draaien hiervoor op. Het huidige beleid van geldschepping is onhoudbaar en gaat vroeg of laat (hoe later hoe erger) voor enorme maatschappelijke problemen zorgen.

BitKassa heeft willen laten zien dat er een alternatief bestaat voor centraal bankieren, een onafhankelijk geldsysteem waarbij de gebruikers zelf de baas zijn en niet zijn overgeleverd aan het gevaarlijke monetaire spel dat centrale banken momenteel spelen. Het is voor BitKassa daarom extra cru dat uitgerekend DNB als toezichthouder werd aangewezen.

Voor meer informatie:

Bron: Bitkassa

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min