Bitmex aangeklaagd door Amerikaanse CFTC

Oct 1, 2020

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een aanklacht ingediend tegen BitMex. Op BitMex zijn de grootste handelsvolumes te vinden in BTC Futures en Options. Het is een van de grootste globale crypto-derivatenbeurzen ter wereld. BitMEX heeft waarschijnlijk 170.000 BTC onder beheer voor haar handelaren. De beurs wordt vanuit verschillende internationale bedrijven in offshore jurisdicties beheerd:

  • HDR Global Trading Limited
  • 100x Holding Limited
  • ABS Global Trading Limited
  • Shine Effort Inc Limited
  • HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX)
bitmex ctfc aanklacht

Ondanks het feit dat BitMEX niet opereert in de Verenigde Staten, wil de CFTC internationaal orde op zaken stellen en deze exchange vervolgen. De reden is eenvoudig: BitMEX werkt zonder licenties, voldoet niet aan de anti-witwasrichtlijnen van de Verenigde Staten, heeft diensten verleend aan Amerikaanse staatsburgers en geen vergunning bij de CFTC aangevraagd.

Het is duidelijk dat de CFTC het gehele Bitcoin en crypto-ecosysteem in de zelfde regulatieve keurslijf wil drukken om zodoende vooral mogelijk Amerikaanse klanten van BitMEX te weg te jagen en te lokken naar gereguleerde Amerikaanse digital asset en derivatives exchanges die voldoen aan de regelgeving van de CFTC.

De financialisatie van Bitcoin door grote Amerikaanse spelers is in volle gang. De Bitcoin handelsomgevingen en bewaaroplossingen van onder meer ErisX, Bakkt, de CME, Fidelity en Talos staan klaar, maar kunnen slecht concurreren met gevestigde ongereguleerde beurzen zoals Bitmex. De toon is gezet en de CFTC wil Bitmex uitschakelen zodat de Verenigde Staten zo veel mogelijk via de eigen financiële instellingen de markt wil reguleren en daarmee beheersen.

Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed de oprichters en directeuren verantwoordelijk voor de bedrijven achter Bitmex worden indien mogelijk opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Forbes

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min