Bitmex aangeklaagd door Amerikaanse CFTC

Oct 1, 2020

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een aanklacht ingediend tegen BitMex. Op BitMex zijn de grootste handelsvolumes te vinden in BTC Futures en Options. Het is een van de grootste globale crypto-derivatenbeurzen ter wereld. BitMEX heeft waarschijnlijk 170.000 BTC onder beheer voor haar handelaren. De beurs wordt vanuit verschillende internationale bedrijven in offshore jurisdicties beheerd:

  • HDR Global Trading Limited
  • 100x Holding Limited
  • ABS Global Trading Limited
  • Shine Effort Inc Limited
  • HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX)
bitmex ctfc aanklacht

Ondanks het feit dat BitMEX niet opereert in de Verenigde Staten, wil de CFTC internationaal orde op zaken stellen en deze exchange vervolgen. De reden is eenvoudig: BitMEX werkt zonder licenties, voldoet niet aan de anti-witwasrichtlijnen van de Verenigde Staten, heeft diensten verleend aan Amerikaanse staatsburgers en geen vergunning bij de CFTC aangevraagd.

Het is duidelijk dat de CFTC het gehele Bitcoin en crypto-ecosysteem in de zelfde regulatieve keurslijf wil drukken om zodoende vooral mogelijk Amerikaanse klanten van BitMEX te weg te jagen en te lokken naar gereguleerde Amerikaanse digital asset en derivatives exchanges die voldoen aan de regelgeving van de CFTC.

De financialisatie van Bitcoin door grote Amerikaanse spelers is in volle gang. De Bitcoin handelsomgevingen en bewaaroplossingen van onder meer ErisX, Bakkt, de CME, Fidelity en Talos staan klaar, maar kunnen slecht concurreren met gevestigde ongereguleerde beurzen zoals Bitmex. De toon is gezet en de CFTC wil Bitmex uitschakelen zodat de Verenigde Staten zo veel mogelijk via de eigen financiële instellingen de markt wil reguleren en daarmee beheersen.

Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed de oprichters en directeuren verantwoordelijk voor de bedrijven achter Bitmex worden indien mogelijk opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Forbes

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min