Bitmex aangeklaagd door Amerikaanse CFTC

Oct 1, 2020

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een aanklacht ingediend tegen BitMex. Op BitMex zijn de grootste handelsvolumes te vinden in BTC Futures en Options. Het is een van de grootste globale crypto-derivatenbeurzen ter wereld. BitMEX heeft waarschijnlijk 170.000 BTC onder beheer voor haar handelaren. De beurs wordt vanuit verschillende internationale bedrijven in offshore jurisdicties beheerd:

  • HDR Global Trading Limited
  • 100x Holding Limited
  • ABS Global Trading Limited
  • Shine Effort Inc Limited
  • HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX)
bitmex ctfc aanklacht

Ondanks het feit dat BitMEX niet opereert in de Verenigde Staten, wil de CFTC internationaal orde op zaken stellen en deze exchange vervolgen. De reden is eenvoudig: BitMEX werkt zonder licenties, voldoet niet aan de anti-witwasrichtlijnen van de Verenigde Staten, heeft diensten verleend aan Amerikaanse staatsburgers en geen vergunning bij de CFTC aangevraagd.

Het is duidelijk dat de CFTC het gehele Bitcoin en crypto-ecosysteem in de zelfde regulatieve keurslijf wil drukken om zodoende vooral mogelijk Amerikaanse klanten van BitMEX te weg te jagen en te lokken naar gereguleerde Amerikaanse digital asset en derivatives exchanges die voldoen aan de regelgeving van de CFTC.

De financialisatie van Bitcoin door grote Amerikaanse spelers is in volle gang. De Bitcoin handelsomgevingen en bewaaroplossingen van onder meer ErisX, Bakkt, de CME, Fidelity en Talos staan klaar, maar kunnen slecht concurreren met gevestigde ongereguleerde beurzen zoals Bitmex. De toon is gezet en de CFTC wil Bitmex uitschakelen zodat de Verenigde Staten zo veel mogelijk via de eigen financiële instellingen de markt wil reguleren en daarmee beheersen.

Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed de oprichters en directeuren verantwoordelijk voor de bedrijven achter Bitmex worden indien mogelijk opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten.

Gerelateerde artikels:

Bron: Forbes

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min