De blockchain roadmap van Australië

Feb 24, 2020

Australië gaat zich storten op de blockchain. Het Australische ministerie van Industrie heeft vandaag een rapport van 52 pagina’s vrijgegeven waarin wordt beschreven hoe de industrie de acceptatie van blockchain technologie kan stimuleren, om ontwikkelingen in de toekomst te stimuleren en concurrerend te blijven.

Australië sluit zich aan bij een groeiende lijst van overheden over de hele wereld die technologie accepteren om processen te vergemakkelijken, kosten te besparen, wrijving in handel en transacties te verminderen en de binnenlandse economie te bevorderen.

Het stappenplan schetst 12 hoofdpunten die beginnen met de oprichting van de National Blockchain Roadmap Steering Committee en werkgroepen die het gebruik van blockchain zullen schetsen. Uit het verslag geciteerd:

“Blockchain wordt vaak beschouwd als een technologie voor financiële dienstverlening, vanwege de associatie met cryptocurrencies zoals Bitcoin, evenals de grote belangstelling vanuit de fintech sector. Toch kan de toepassing ervan, met het oog op het traceren en registreren van gegevens, veel waarde toevoegen aan verschillende sectoren zoals de landbouw, de gezondheidszorg, het onroerend goed en de detailhandel, om er maar een paar te noemen.’’

“Voorspeld wordt dat de blockchain technologie tegen 2025 een jaarlijkse bedrijfswaarde van meer dan 175 miljard dollar zal genereren en tegen 2030 zelfs meer dan 3 biljoen dollar… De investeringen van de regering hebben de blockchain technologie verbeterd, internationale normen voor blockchain ontwikkeld en bedrijven geholpen om blockchain producten op de markt te brengen. Veel van deze investeringen worden beschreven in de casestudies die in de Roadmap staan.

Door voor Australië inzichtelijk te maken wat onze huidige status is en wat het potentieel van blockchain precies is, zowel in eigen land als internationaal, moeten de belangrijkste basisprincipes aanwezig zijn:

  • Effectieve, efficiënte en passende regelgeving en normen
  • De vaardigheden en capaciteiten die innovatie kunnen stimuleren
  • Sterke internationale investeringen en samenwerking

Vorig jaar kondigde de Chinese president Xi Jinping aan dat China van plan is op globaal niveau leider te worden in de acceptatie van blockchain toepassingen. Vorige week zei Heath Tarbert, voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat hij graag de VS het voortouw ziet nemen op het gebied van digitale activa en blockchain.

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min