De blockchain roadmap van Australië

Feb 24, 2020

Australië gaat zich storten op de blockchain. Het Australische ministerie van Industrie heeft vandaag een rapport van 52 pagina’s vrijgegeven waarin wordt beschreven hoe de industrie de acceptatie van blockchain technologie kan stimuleren, om ontwikkelingen in de toekomst te stimuleren en concurrerend te blijven.

Australië sluit zich aan bij een groeiende lijst van overheden over de hele wereld die technologie accepteren om processen te vergemakkelijken, kosten te besparen, wrijving in handel en transacties te verminderen en de binnenlandse economie te bevorderen.

Het stappenplan schetst 12 hoofdpunten die beginnen met de oprichting van de National Blockchain Roadmap Steering Committee en werkgroepen die het gebruik van blockchain zullen schetsen. Uit het verslag geciteerd:

“Blockchain wordt vaak beschouwd als een technologie voor financiële dienstverlening, vanwege de associatie met cryptocurrencies zoals Bitcoin, evenals de grote belangstelling vanuit de fintech sector. Toch kan de toepassing ervan, met het oog op het traceren en registreren van gegevens, veel waarde toevoegen aan verschillende sectoren zoals de landbouw, de gezondheidszorg, het onroerend goed en de detailhandel, om er maar een paar te noemen.’’

“Voorspeld wordt dat de blockchain technologie tegen 2025 een jaarlijkse bedrijfswaarde van meer dan 175 miljard dollar zal genereren en tegen 2030 zelfs meer dan 3 biljoen dollar… De investeringen van de regering hebben de blockchain technologie verbeterd, internationale normen voor blockchain ontwikkeld en bedrijven geholpen om blockchain producten op de markt te brengen. Veel van deze investeringen worden beschreven in de casestudies die in de Roadmap staan.

Door voor Australië inzichtelijk te maken wat onze huidige status is en wat het potentieel van blockchain precies is, zowel in eigen land als internationaal, moeten de belangrijkste basisprincipes aanwezig zijn:

  • Effectieve, efficiënte en passende regelgeving en normen
  • De vaardigheden en capaciteiten die innovatie kunnen stimuleren
  • Sterke internationale investeringen en samenwerking

Vorig jaar kondigde de Chinese president Xi Jinping aan dat China van plan is op globaal niveau leider te worden in de acceptatie van blockchain toepassingen. Vorige week zei Heath Tarbert, voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat hij graag de VS het voortouw ziet nemen op het gebied van digitale activa en blockchain.

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min