De blockchain roadmap van Australië

Feb 24, 2020

Australië gaat zich storten op de blockchain. Het Australische ministerie van Industrie heeft vandaag een rapport van 52 pagina’s vrijgegeven waarin wordt beschreven hoe de industrie de acceptatie van blockchain technologie kan stimuleren, om ontwikkelingen in de toekomst te stimuleren en concurrerend te blijven.

Australië sluit zich aan bij een groeiende lijst van overheden over de hele wereld die technologie accepteren om processen te vergemakkelijken, kosten te besparen, wrijving in handel en transacties te verminderen en de binnenlandse economie te bevorderen.

Het stappenplan schetst 12 hoofdpunten die beginnen met de oprichting van de National Blockchain Roadmap Steering Committee en werkgroepen die het gebruik van blockchain zullen schetsen. Uit het verslag geciteerd:

“Blockchain wordt vaak beschouwd als een technologie voor financiële dienstverlening, vanwege de associatie met cryptocurrencies zoals Bitcoin, evenals de grote belangstelling vanuit de fintech sector. Toch kan de toepassing ervan, met het oog op het traceren en registreren van gegevens, veel waarde toevoegen aan verschillende sectoren zoals de landbouw, de gezondheidszorg, het onroerend goed en de detailhandel, om er maar een paar te noemen.’’

“Voorspeld wordt dat de blockchain technologie tegen 2025 een jaarlijkse bedrijfswaarde van meer dan 175 miljard dollar zal genereren en tegen 2030 zelfs meer dan 3 biljoen dollar… De investeringen van de regering hebben de blockchain technologie verbeterd, internationale normen voor blockchain ontwikkeld en bedrijven geholpen om blockchain producten op de markt te brengen. Veel van deze investeringen worden beschreven in de casestudies die in de Roadmap staan.

Door voor Australië inzichtelijk te maken wat onze huidige status is en wat het potentieel van blockchain precies is, zowel in eigen land als internationaal, moeten de belangrijkste basisprincipes aanwezig zijn:

  • Effectieve, efficiënte en passende regelgeving en normen
  • De vaardigheden en capaciteiten die innovatie kunnen stimuleren
  • Sterke internationale investeringen en samenwerking

Vorig jaar kondigde de Chinese president Xi Jinping aan dat China van plan is op globaal niveau leider te worden in de acceptatie van blockchain toepassingen. Vorige week zei Heath Tarbert, voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat hij graag de VS het voortouw ziet nemen op het gebied van digitale activa en blockchain.

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min