De blockchain roadmap van Australië

Feb 24, 2020

Australië gaat zich storten op de blockchain. Het Australische ministerie van Industrie heeft vandaag een rapport van 52 pagina’s vrijgegeven waarin wordt beschreven hoe de industrie de acceptatie van blockchain technologie kan stimuleren, om ontwikkelingen in de toekomst te stimuleren en concurrerend te blijven.

Australië sluit zich aan bij een groeiende lijst van overheden over de hele wereld die technologie accepteren om processen te vergemakkelijken, kosten te besparen, wrijving in handel en transacties te verminderen en de binnenlandse economie te bevorderen.

Het stappenplan schetst 12 hoofdpunten die beginnen met de oprichting van de National Blockchain Roadmap Steering Committee en werkgroepen die het gebruik van blockchain zullen schetsen. Uit het verslag geciteerd:

“Blockchain wordt vaak beschouwd als een technologie voor financiële dienstverlening, vanwege de associatie met cryptocurrencies zoals Bitcoin, evenals de grote belangstelling vanuit de fintech sector. Toch kan de toepassing ervan, met het oog op het traceren en registreren van gegevens, veel waarde toevoegen aan verschillende sectoren zoals de landbouw, de gezondheidszorg, het onroerend goed en de detailhandel, om er maar een paar te noemen.’’

“Voorspeld wordt dat de blockchain technologie tegen 2025 een jaarlijkse bedrijfswaarde van meer dan 175 miljard dollar zal genereren en tegen 2030 zelfs meer dan 3 biljoen dollar… De investeringen van de regering hebben de blockchain technologie verbeterd, internationale normen voor blockchain ontwikkeld en bedrijven geholpen om blockchain producten op de markt te brengen. Veel van deze investeringen worden beschreven in de casestudies die in de Roadmap staan.

Door voor Australië inzichtelijk te maken wat onze huidige status is en wat het potentieel van blockchain precies is, zowel in eigen land als internationaal, moeten de belangrijkste basisprincipes aanwezig zijn:

  • Effectieve, efficiënte en passende regelgeving en normen
  • De vaardigheden en capaciteiten die innovatie kunnen stimuleren
  • Sterke internationale investeringen en samenwerking

Vorig jaar kondigde de Chinese president Xi Jinping aan dat China van plan is op globaal niveau leider te worden in de acceptatie van blockchain toepassingen. Vorige week zei Heath Tarbert, voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat hij graag de VS het voortouw ziet nemen op het gebied van digitale activa en blockchain.

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min