Braziliaanse zakenbank BTG Pactual lanceert spoedig een cryptobeurs

Sep 21, 2021

Banken met een toekomstvisie die luisteren naar hun klanten kunnen niet passief toekijken hoe crypto exchanges hun marktaandeel opsnoepen. Bitcoin en de handel in crypto´s is super populair geworden in Brazilië en onder hun klanten. BTG Pactual heeft dan ook gisteren aangekondigd op CNN Brazil om volgend kwartaal een cryptobeurs te lanceren onder een nieuwe vlag genaamd Mynt.

Dit nieuw digitaal platform voor digitale activa zal stap voor stap worden uitgerold waarbij eerst alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beschikbaar zullen zijn. Mynt zal in de toekomst een compleet handelsplatform worden voor alle type digitale (blockchain gebaseerde) activa. Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor de verdere aankomende adoptie van vooral Bitcoin.

BTG Pactual is namelijk de grootste zakenbank en vermogensbeheerder in Latijns Amerika. BTG heeft verder ook vestigingen in Luxemburg, New York, Londen en Hong Kong. De bank heeft 3000 medewerkers en beheerd in totaal beheerd 73 miljard dollar.

Een aantal andere interessante BTG Pactual feiten:

  • Deze zakenbank staat positief ten opzichte van de opkomende crypto sector en beveelt haar klanten aan om 2% van hun vermogen te investeren in digitale activa.
  • BTG Pactual is al een tijdje actief met het lanceren van financiële producten voor Bitcoin. BTG Pactual heeft in april van dit jaar in samenwerking met Gemini het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund opgezet.
  • BTG Pactual werd mede opgericht door Paulo Guedes in samenwerking met de overheid van Brazilië. Paolo is op dit moment minister van Economische Zaken in het land.

Deze nieuwe stap van deze grootste zakenbank geeft aan dat niet alleen Brazilië, maar in feite geheel Latijns Amerika de crypto sector zal gaan legaliseren en adopteren. Nieuwe aankomende samenwerkingen van bestaande banken met de politiek aldaar, en ook de ontwikkelingsbank CABEI, zullen naar verwachting zeer interessant nieuws opleveren de komende jaren.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min