Braziliaanse zakenbank BTG Pactual lanceert spoedig een cryptobeurs

Sep 21, 2021

Banken met een toekomstvisie die luisteren naar hun klanten kunnen niet passief toekijken hoe crypto exchanges hun marktaandeel opsnoepen. Bitcoin en de handel in crypto´s is super populair geworden in Brazilië en onder hun klanten. BTG Pactual heeft dan ook gisteren aangekondigd op CNN Brazil om volgend kwartaal een cryptobeurs te lanceren onder een nieuwe vlag genaamd Mynt.

Dit nieuw digitaal platform voor digitale activa zal stap voor stap worden uitgerold waarbij eerst alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beschikbaar zullen zijn. Mynt zal in de toekomst een compleet handelsplatform worden voor alle type digitale (blockchain gebaseerde) activa. Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor de verdere aankomende adoptie van vooral Bitcoin.

BTG Pactual is namelijk de grootste zakenbank en vermogensbeheerder in Latijns Amerika. BTG heeft verder ook vestigingen in Luxemburg, New York, Londen en Hong Kong. De bank heeft 3000 medewerkers en beheerd in totaal beheerd 73 miljard dollar.

Een aantal andere interessante BTG Pactual feiten:

  • Deze zakenbank staat positief ten opzichte van de opkomende crypto sector en beveelt haar klanten aan om 2% van hun vermogen te investeren in digitale activa.
  • BTG Pactual is al een tijdje actief met het lanceren van financiële producten voor Bitcoin. BTG Pactual heeft in april van dit jaar in samenwerking met Gemini het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund opgezet.
  • BTG Pactual werd mede opgericht door Paulo Guedes in samenwerking met de overheid van Brazilië. Paolo is op dit moment minister van Economische Zaken in het land.

Deze nieuwe stap van deze grootste zakenbank geeft aan dat niet alleen Brazilië, maar in feite geheel Latijns Amerika de crypto sector zal gaan legaliseren en adopteren. Nieuwe aankomende samenwerkingen van bestaande banken met de politiek aldaar, en ook de ontwikkelingsbank CABEI, zullen naar verwachting zeer interessant nieuws opleveren de komende jaren.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min