Burger King Venezuela accepteert Bitcoin

Jan 6, 2020

Burger King Venezuela begint als eerste met bitcoin-betalingen van 40 filialen

Burger King in Venezuela heeft voor Bitcoin gekozen om betalingen in de fastfoodketen mogelijk te maken. Dit werd bevestigd in een tweet op 30 december. In deze tweet staat dat één enkele Burger King vestiging in het Sambil gebied van Caracas nu Bitcoin en verschillende altcoins zoals Ether (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Dash (DASH) en stablecoin Tether (USDT) accepteert.

Hieronder kun je Jean zien die met BNB afrekent bij Burger King:

40 Burger King locaties accepteren Bitcoin

Volgens een blogpost van het Dash management over deze actie, zullen er in 2020 in totaal veertig locaties volgen. Cryptobuyer is een in Panama gevestigde cryptocurrency merchant gateway startup, die ook een flink aantal Bitcoin-automaten beheert. Deze automaten kunnen cryptocurrencies voor bedrijven omzetten in fiat valuta, die vervolgens uitbetaald worden.

“We zijn verheugd onze commerciële alliantie met @BurgerKingVE aan te kondigen”, Zo luidde een deel van een recente tweet door het bedrijf.

Venezuela heeft nog steeds te verduren met grote economische onrust, wat het gebruik van cryptocurrencies zal stimuleren. De regering heeft tot dusver de grenzeloze betalingsmethodes gemeden en zware beperkingen opgelegd aan de toegang tot vreemde valuta.

In plaats daarvan wordt Petro, een omstreden en door de staat gesteunde cryptocurrency, als wapen gekozen om de crisis te bestrijden. Cointelegraph meldde al dat Petro nu de enige valuta is die wordt geaccepteerd voor een aantal essentiële diensten zoals het aanschaffen van paspoorten.

Gerelateerde berichten:

 

 

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min