Burger King Venezuela accepteert Bitcoin

Jan 6, 2020

Burger King Venezuela begint als eerste met bitcoin-betalingen van 40 filialen

Burger King in Venezuela heeft voor Bitcoin gekozen om betalingen in de fastfoodketen mogelijk te maken. Dit werd bevestigd in een tweet op 30 december. In deze tweet staat dat één enkele Burger King vestiging in het Sambil gebied van Caracas nu Bitcoin en verschillende altcoins zoals Ether (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Dash (DASH) en stablecoin Tether (USDT) accepteert.

Hieronder kun je Jean zien die met BNB afrekent bij Burger King:

40 Burger King locaties accepteren Bitcoin

Volgens een blogpost van het Dash management over deze actie, zullen er in 2020 in totaal veertig locaties volgen. Cryptobuyer is een in Panama gevestigde cryptocurrency merchant gateway startup, die ook een flink aantal Bitcoin-automaten beheert. Deze automaten kunnen cryptocurrencies voor bedrijven omzetten in fiat valuta, die vervolgens uitbetaald worden.

“We zijn verheugd onze commerciële alliantie met @BurgerKingVE aan te kondigen”, Zo luidde een deel van een recente tweet door het bedrijf.

Venezuela heeft nog steeds te verduren met grote economische onrust, wat het gebruik van cryptocurrencies zal stimuleren. De regering heeft tot dusver de grenzeloze betalingsmethodes gemeden en zware beperkingen opgelegd aan de toegang tot vreemde valuta.

In plaats daarvan wordt Petro, een omstreden en door de staat gesteunde cryptocurrency, als wapen gekozen om de crisis te bestrijden. Cointelegraph meldde al dat Petro nu de enige valuta is die wordt geaccepteerd voor een aantal essentiële diensten zoals het aanschaffen van paspoorten.

Gerelateerde berichten:

 

 

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min