Burger King Venezuela accepteert Bitcoin

Jan 6, 2020

Burger King Venezuela begint als eerste met bitcoin-betalingen van 40 filialen

Burger King in Venezuela heeft voor Bitcoin gekozen om betalingen in de fastfoodketen mogelijk te maken. Dit werd bevestigd in een tweet op 30 december. In deze tweet staat dat één enkele Burger King vestiging in het Sambil gebied van Caracas nu Bitcoin en verschillende altcoins zoals Ether (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Dash (DASH) en stablecoin Tether (USDT) accepteert.

Hieronder kun je Jean zien die met BNB afrekent bij Burger King:

40 Burger King locaties accepteren Bitcoin

Volgens een blogpost van het Dash management over deze actie, zullen er in 2020 in totaal veertig locaties volgen. Cryptobuyer is een in Panama gevestigde cryptocurrency merchant gateway startup, die ook een flink aantal Bitcoin-automaten beheert. Deze automaten kunnen cryptocurrencies voor bedrijven omzetten in fiat valuta, die vervolgens uitbetaald worden.

“We zijn verheugd onze commerciële alliantie met @BurgerKingVE aan te kondigen”, Zo luidde een deel van een recente tweet door het bedrijf.

Venezuela heeft nog steeds te verduren met grote economische onrust, wat het gebruik van cryptocurrencies zal stimuleren. De regering heeft tot dusver de grenzeloze betalingsmethodes gemeden en zware beperkingen opgelegd aan de toegang tot vreemde valuta.

In plaats daarvan wordt Petro, een omstreden en door de staat gesteunde cryptocurrency, als wapen gekozen om de crisis te bestrijden. Cointelegraph meldde al dat Petro nu de enige valuta is die wordt geaccepteerd voor een aantal essentiële diensten zoals het aanschaffen van paspoorten.

Gerelateerde berichten:

 

 

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min