Geen CBDC voor de Bank of Korea!

Nov 13, 2020

De centrale bank van Korea, Bank of Korea, ziet geen noodzaak om een Central Bank Digital Currency (CBDC) te lanceren. Dit standpunt werd gedeeld door een ambtenaar. Ondanks de overweldigende aanwezigheid van cryptocurrency projecten in Zuid-Korea, staat de centrale bank van het land sceptisch tegenover het streven naar het uitgeven van een CBDC.

Bank of Korea waarschuwde voor speculaties over het lanceren van CBDC

Bank of Korea gaat haar onderzoek naar digitale activa en het potentieel voor CBDC’s voortzetten. The News Asia meldde dat de bank onlangs een speciale onderzoeksafdeling heeft geopend. Met deze actie sluit Bank of Korea zich aan bij een groep centrale banken die middelen wijden aan het onderzoeken van het potentieel van digitale activa op de blockchain. Toch deelde ambtenaar Eun Han dat Korea al een gevestigd elektronisch betaalsysteem had dat er geen dringende behoefte aan CBDC’s was. Han heeft zelfs gezegd dat de behoefte van Korea aan betalingen van digitale activa door particuliere bedrijven is gerealiseerd.

Particuliere initiatieven in Zuid-Korea

Samsung Pay, dat verschillende functionaliteiten voor digitale activa heeft mogelijk gemaakt, behoort tot de toonaangevende mobiele betaaldiensten. KakaoPay ging nog een stap verder door in 2018 een ICO te lanceren en de KLAY token te introduceren voor betalingen binnen de app.

Zuid-Korea is ook een belangrijke markt die ondersteuning biedt voor oudere digitale activa die geschikt zijn voor betalingen, zoals Bitcoin en Litecoin. Toch blijft het gebruik van digitale middelen beperkt en is er nog steeds sprake van activiteit op niche niveau, zelfs voor de KakaoPay-app.

Sterk potentieel voor zowel microtransacties als grootschalige value channels

In een rapport dat door Han wordt gedeeld, wordt een ander potentieel voor CBDC’s beschreven. Wereldwijde suggereren verschillende centrale banken andere visies voor CBDC’s in termen van schaalgrootte en gebruik. Terwijl de Europese Centrale Bank het directe gebruik voor consumenten heeft toegestaan, kunnen andere banken geld voor een netwerk voor grootschalige betalingen uitgeven.

Bank of Canada heeft verschillende ontdekkingen gedaan, waardoor zij een snellere en veiligere manier voor betalingen tussen regeringen voorstellen, maar Han waarschuwde dat microbetalingen al worden afgehandeld door andere digitale activa en fintech apps, terwijl grootschalige transacties tussen overheden veilig worden gesteld door de wereldwijde acceptatie van de Koreaanse won.

Bank of Korea heeft zich ook aangesloten bij andere centrale banken die beweren dat de betaling technologieën en economische relaties veranderen en dat de regelgevers zich moeten aanpassen. Jooyeol Lee, president van de Bank of Korea, noemde blockchain al als een van de uitdagingen in een veranderende financiële wereld.

De statements van Han helpen ook bij het verdrijven van speculaties over de Bank of Korea die een nieuw soort activa zou lanceren. Tot nu toe zijn alle centrale banken nog maar in het beginstadium van het onderzoek naar CBDC’s en zelfs de People’s Bank of China heeft nog geen deadline gesteld voor een digitale yuan.

Tegelijkertijd blijft de Koreaanse Won een van de bronnen van liquiditeit voor de handel in Bitcoin (BTC) en versterkt de valuta de posities van meerdere altcoins. Tijdens de bull market in 2017 was de Koreaanse won een van de meest actieve fiat valuta’s in combinatie met crypto activa.

Bronvermelding: Bitcoinist.com

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min