Geen CBDC voor de Bank of Korea!

Feb 24, 2020

De centrale bank van Korea, Bank of Korea, ziet geen noodzaak om een Central Bank Digital Currency (CBDC) te lanceren. Dit standpunt werd gedeeld door een ambtenaar. Ondanks de overweldigende aanwezigheid van cryptocurrency projecten in Zuid-Korea, staat de centrale bank van het land sceptisch tegenover het streven naar het uitgeven van een CBDC.

Bank of Korea waarschuwde voor speculaties over het lanceren van CBDC

Bank of Korea gaat haar onderzoek naar digitale activa en het potentieel voor CBDC’s voortzetten. The News Asia meldde dat de bank onlangs een speciale onderzoeksafdeling heeft geopend. Met deze actie sluit Bank of Korea zich aan bij een groep centrale banken die middelen wijden aan het onderzoeken van het potentieel van digitale activa op de blockchain. Toch deelde ambtenaar Eun Han dat Korea al een gevestigd elektronisch betaalsysteem had dat er geen dringende behoefte aan CBDC’s was. Han heeft zelfs gezegd dat de behoefte van Korea aan betalingen van digitale activa door particuliere bedrijven is gerealiseerd.

Particuliere initiatieven in Zuid-Korea

Samsung Pay, dat verschillende functionaliteiten voor digitale activa heeft mogelijk gemaakt, behoort tot de toonaangevende mobiele betaaldiensten. KakaoPay ging nog een stap verder door in 2018 een ICO te lanceren en de KLAY token te introduceren voor betalingen binnen de app.

Zuid-Korea is ook een belangrijke markt die ondersteuning biedt voor oudere digitale activa die geschikt zijn voor betalingen, zoals Bitcoin en Litecoin. Toch blijft het gebruik van digitale middelen beperkt en is er nog steeds sprake van activiteit op niche niveau, zelfs voor de KakaoPay-app.

Sterk potentieel voor zowel microtransacties als grootschalige value channels

In een rapport dat door Han wordt gedeeld, wordt een ander potentieel voor CBDC’s beschreven. Wereldwijde suggereren verschillende centrale banken andere visies voor CBDC’s in termen van schaalgrootte en gebruik. Terwijl de Europese Centrale Bank het directe gebruik voor consumenten heeft toegestaan, kunnen andere banken geld voor een netwerk voor grootschalige betalingen uitgeven.

Bank of Canada heeft verschillende ontdekkingen gedaan, waardoor zij een snellere en veiligere manier voor betalingen tussen regeringen voorstellen, maar Han waarschuwde dat microbetalingen al worden afgehandeld door andere digitale activa en fintech apps, terwijl grootschalige transacties tussen overheden veilig worden gesteld door de wereldwijde acceptatie van de Koreaanse won.

Bank of Korea heeft zich ook aangesloten bij andere centrale banken die beweren dat de betaling technologieën en economische relaties veranderen en dat de regelgevers zich moeten aanpassen. Jooyeol Lee, president van de Bank of Korea, noemde blockchain al als een van de uitdagingen in een veranderende financiële wereld.

De statements van Han helpen ook bij het verdrijven van speculaties over de Bank of Korea die een nieuw soort activa zou lanceren. Tot nu toe zijn alle centrale banken nog maar in het beginstadium van het onderzoek naar CBDC’s en zelfs de People’s Bank of China heeft nog geen deadline gesteld voor een digitale yuan.

Tegelijkertijd blijft de Koreaanse Won een van de bronnen van liquiditeit voor de handel in Bitcoin (BTC) en versterkt de valuta de posities van meerdere altcoins. Tijdens de bull market in 2017 was de Koreaanse won een van de meest actieve fiat valuta’s in combinatie met crypto activa.

Bronvermelding: Bitcoinist.com

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min