CCB bankobligaties verhandelbaar voor Bitcoin!

Nov 11, 2020

Een van de belangrijkste Chinese banken, de China Construction Bank (CCB), is begonnen met het uitgeven van blockchain bonds. Ze kunnen direct met bitcoin (BTC) worden verhandeld.

China Construction Bank blockchain obligaties

De CCB heeft dit opgezet met haar dochteronderneming op het belastingparadijseilandje van Labuan in Maleisië. De blockchain obligaties van deze CCB bank worden genoteerd op de effectenbeurs van FUSANG. Fusang is de eerste gereguleerde digital asset exchange van Azië met kantoren in Hong Kong en Lubuan.

Deze obligaties worden concreet de Longbond SR Notes (“LBFEB21”) genoemd, aangezien ze worden uitgeven door Longbond Ltd. Longbond Ltd. is een Special Purpose Vehicle (“SPV”) dat is opgezet voor de uitgave van deze blockchain bonds en afwikkeling van de stortingen naar met de CCB in Labuan.

De Chinese bank hoopt op deze manier in totaal $ 3 miljard in leningen op te halen van internationale investeerders. Wat uniek is dat nu iedereen vanaf $100,- deze CCB-obligaties kunnen kopen met onder andere ook bitcoin. De obligaties kunnen direct voor Bitcoin worden verhandeld.

Azië loopt op veel gebieden voorop als het gaat om het digitaliseren van effecten en obligaties. Securitisatie op blockchain technologie is een van de belangrijke fintech trends voor dit decennium. Het tokenizen van traditionele effecten is niet meer te stoppen. In de woorden van Henry Chong, CEO of FUSANG: “We believe that this will be the start of Crypto 2.0. – the true institutionalization of digital asset products”.

Voor meer informatie:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min