CCB bankobligaties verhandelbaar voor Bitcoin!

Nov 11, 2020

Een van de belangrijkste Chinese banken, de China Construction Bank (CCB), is begonnen met het uitgeven van blockchain bonds. Ze kunnen direct met bitcoin (BTC) worden verhandeld.

China Construction Bank blockchain obligaties

De CCB heeft dit opgezet met haar dochteronderneming op het belastingparadijseilandje van Labuan in Maleisië. De blockchain obligaties van deze CCB bank worden genoteerd op de effectenbeurs van FUSANG. Fusang is de eerste gereguleerde digital asset exchange van Azië met kantoren in Hong Kong en Lubuan.

Deze obligaties worden concreet de Longbond SR Notes (“LBFEB21”) genoemd, aangezien ze worden uitgeven door Longbond Ltd. Longbond Ltd. is een Special Purpose Vehicle (“SPV”) dat is opgezet voor de uitgave van deze blockchain bonds en afwikkeling van de stortingen naar met de CCB in Labuan.

De Chinese bank hoopt op deze manier in totaal $ 3 miljard in leningen op te halen van internationale investeerders. Wat uniek is dat nu iedereen vanaf $100,- deze CCB-obligaties kunnen kopen met onder andere ook bitcoin. De obligaties kunnen direct voor Bitcoin worden verhandeld.

Azië loopt op veel gebieden voorop als het gaat om het digitaliseren van effecten en obligaties. Securitisatie op blockchain technologie is een van de belangrijke fintech trends voor dit decennium. Het tokenizen van traditionele effecten is niet meer te stoppen. In de woorden van Henry Chong, CEO of FUSANG: “We believe that this will be the start of Crypto 2.0. – the true institutionalization of digital asset products”.

Voor meer informatie:

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min