CCB bankobligaties verhandelbaar voor Bitcoin!

Nov 11, 2020

Een van de belangrijkste Chinese banken, de China Construction Bank (CCB), is begonnen met het uitgeven van blockchain bonds. Ze kunnen direct met bitcoin (BTC) worden verhandeld.

China Construction Bank blockchain obligaties

De CCB heeft dit opgezet met haar dochteronderneming op het belastingparadijseilandje van Labuan in Maleisië. De blockchain obligaties van deze CCB bank worden genoteerd op de effectenbeurs van FUSANG. Fusang is de eerste gereguleerde digital asset exchange van Azië met kantoren in Hong Kong en Lubuan.

Deze obligaties worden concreet de Longbond SR Notes (“LBFEB21”) genoemd, aangezien ze worden uitgeven door Longbond Ltd. Longbond Ltd. is een Special Purpose Vehicle (“SPV”) dat is opgezet voor de uitgave van deze blockchain bonds en afwikkeling van de stortingen naar met de CCB in Labuan.

De Chinese bank hoopt op deze manier in totaal $ 3 miljard in leningen op te halen van internationale investeerders. Wat uniek is dat nu iedereen vanaf $100,- deze CCB-obligaties kunnen kopen met onder andere ook bitcoin. De obligaties kunnen direct voor Bitcoin worden verhandeld.

Azië loopt op veel gebieden voorop als het gaat om het digitaliseren van effecten en obligaties. Securitisatie op blockchain technologie is een van de belangrijke fintech trends voor dit decennium. Het tokenizen van traditionele effecten is niet meer te stoppen. In de woorden van Henry Chong, CEO of FUSANG: “We believe that this will be the start of Crypto 2.0. – the true institutionalization of digital asset products”.

Voor meer informatie:

Lees verder

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin, is dat miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat […]

Nov 10, 2020
2,5 min

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Nov 13, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Nov 26, 2020
6,5 min