Morgan Stanley Bitcoin Rapport

Zal de Centrale Bank van Venezuela BTC en ETH reserves gaan aanhouden?

Venezuela kampt met de gevolgen van de harde financiële sancties die de Verenigde Staten het land heeft opgelegd. De regering en het bedrijfsleven is zo goed als afgesloten van het internationale betalingsverkeer.

Internationale Venezolaanse staatsbedrijven zoals Petróleos de Venezuela SA (PSDV) kunnen hierdoor moeilijk olie en gas verkopen aan het buitenland. Venezuela is een van de grootste producenten van ruwe olie ter wereld. Venezuela is een van de grootste producenten van ruwe olie ter wereld. Het land heeft enorme voorraden bij het meer van Maracaibo, de Golf van Venezuela en de rivier de Orinoco. In 2015 werden gemiddeld 2,6 miljoen vaten olie per dag geproduceerd. Het staatsbedrijf heeft nu Bitcoin als betaalmiddel geaccepteerd en al een klant gehad die met Bitcoin voor olie betaalde.

Op verzoek van het staatsbedrijf is de Centrale Bank van Venezuela een onderzoek gestart of en hoe er Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als valutareserves zullen worden aangehouden. Het staatsbedrijf wil graag op grotere schaal Bitcoin en Ether als een betalingsmiddel accepteren en wil dat de Centrale Bank helpt in het voorzien van de infrastructuur en ook de benodigde liquide reserves.

Deze belangrijke stap bewijst weer eens dat Centrale Banken zeker Bitcoin reserves kunnen gaan opbouwen om internationale betalingen te kunnen verrichten en internationale handel te continueren ondanks de meest strikte sancties. Het geeft ook aan dat Bitcoin geopolitieke implicaties heeft doordat het als een globaal openbaar en decentraal betalingsnetwerk niet kan worden gestopt waarbij transacties niet kunnen worden gecensureerd. Deze informatie is anoniem aan Bloomberg gelekt. Welke Centrale Banken zullen in het geheim ook Bitcoin reserves aanleggen?

Gerelateerde artikels:

  • Bitcoin adoptie in Venezuela!
  • Bitcoin adoptie in Argentinië!
  • Bron:
    Bloomberg