Chainlink (LINK) boekt prijsrecord!

Sep 23, 2020

Chainlink (LINK) heeft een toppositie behaald als het gaat om de marktkapitalisatie. De koers is afgelopen tijd enorm gestegen en het kopen van een LINK token koste op haar top bijna 15 euro! Hieronder in de grafiek kun je dit mooi zien hoe de koers de afgelopen 30 dagen heeft geknald:

Hoe is deze enorme 2020 prijsopgang mogelijk?

Chainlink price record

Chainlink is een belangrijk project binnen de DeFi-sector. De markt van DeFi-tokens is oververhit waarbij men kan stellen dat de praktijk van DeFi-Yield-Farming een zeepbubbel opblaast. De meeste DeFi-projecten hebben een Oracle dienstverlening van Chainlink nodig en dit schept natuurlijk een verwachting dat de vraag naar LINK zal toenemen. LINK biedt een unieke waardepropositie die het prima uitbuit via de volgende manieren:

Chainlink marketing campagnes over nieuwe partnerships

Echter een andere belangrijke reden voor de prijsopgang is dat LINK veel geld en tijd investeert in het opzetten van samenwerkingen. In 2020 heeft Chainlink al 112 samenwerkingen aangekondigd en op de mediakanalen bekend gemaakt. Chainlink heeft een uitstekende marketing afdeling. Hierdoor is LINK alleen dit jaar met 830 % gestegen.

Daadwerkelijke implementatie van de Oracle technologie

Niettemin, Chainlink heeft ook resultaat geboekt als het gaat om de daadwerkelijke implementatie van de Oracle technologie. Chainlink heeft een gedistribueerd netwerk van oracles waar andere blockchain projecten via een API zich aan kunnen koppelen. Hierdoor kunnen ze relevante offchain-datafeeds verkrijgen die van belang zijn voor de uitvoering van de smart contracts. Op dit moment maken zo’n dertig partners al gebruik van Chainlink’s datafeeds, waaronder Harmony, NEAR en Bancor. Dit zijn concrete resultaten die de markt ook aanspreken.

Tokenomics

Een andere reden heeft te maken met de tokenomics van LINK. Chainlink nodes binnen het netwerk moeten betaald worden in LINK. Verder is LINK nodig voor onderpand en garanties bij een smart contract. LINK wordt door nodes vastgehouden als een stake waardoor ze belangrijker worden. Nodes verkopen niet zomaar LINK. Verder zullen nodes LINK moeten bijkopen als de waarde van hun stake kleiner dan $100 is. Het netwerk van Chainlink nodes houdt hierdoor vooral de LINK vast en verkoopt wellicht alleen die LINK die ze verkrijgen als een transactievergoeding voor de geleverde dienst. Tijdens de ICO zijn 1 miljard LINK uitgegeven. 350 miljoen LINK zullen worden gebruikt om de Node operators te betalen verder beschikt Chainlink zelf ook over een schatkist van 300 miljoen LINK. Deze enorme schatkist wordt gebruikt voor de ontwikkeling van Chainlink.

Vandaar, de organisatie van Chainlink heeft invloed over zo’n 650 miljoen LINK. Wordt deze schatkist niet actief verkocht zoals Ripple dit met XRP heeft gedaan, zal het aanbod van LINK relatief klein blijven voor speculanten. Hierdoor kan de waarde van LINK sneller stijgen.

Conclusie

Door een combinatie van een stierenmarkt in de DeFi-sector, Chainlink’s unieke positie, de implementatie van de technologie, de tokenomics van LINK en de marketingstrategie van de vele nieuwe samenwerkingen, is de vraag naar LINK enorm gestegen.

Chainlink koers record

Zolang de DeFi-sector blijft groeien, is het te verwachten dat de vraag naar LINK ook zal groeien. Echter is er een risico dat de waarde van veel DeFi-tokens opgeblazen worden als zeepbellen. Mochten die zeepbellen knappen, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de markt en daarmee ook LINK. Doe je eigen onderzoek en wees er van bewust dat DeFi een nieuwe sector is waarbij de meeste projecten zullen mislukken. Verwacht veel volatiliteit en beleg alleen met geld (durfkapitaal) dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Voor meer informatie:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min