China’s blockchain adoptie?

Oct 31, 2019

Is China’s nieuwe push voor blockchain adoptie wel een wedloop?

China’s standpunt over blockchain technologie is altijd verwarrend en onduidelijk geweest. De laatste week heeft wel meer duidelijk geschept over hoe de Chinese overheid blockchain technologie betracht.

President Xi Jinping maakte in een recente toespraak (26.10.2019) bekend dat China blockchain technologie moet omarmen. Xi Jinping wil dat China voorop moet lopen in de wereld als het gaat om de ontwikkeling en implementatie van blockchain-technologie. Volgend jaar 2020 zal er ook een nieuwe Cryptografie wet worden ingevoerd. De Chinese overheid is voor blockchain, maar tegen de handel in cryptocurrencies op cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s). Dit is niet vreemd, aangezien Chinese centrale bank zich klaarmaakt om een nationale digitale Yuan te lanceren. De Chinese centrale bank, de People’s Bank of China, heeft commerciële banken opgedragen om blockchain te gaan gebruiken om onder meer de nieuwe digitale Yuan te kunnen gebruiken.

Centraal gestuurde blockchain tech knecht het volk.

Het land wordt uiteindelijk bestuurd door een autoritaire communistische partij. Deze knecht graag het Chinese volk met behulp van een totalitair surveillance systeem en duld geen concurrentie. Centraal gestuurde blockchain technologie en het afgedwongen gebruik van een cryptoyuan uitgegeven door de Centrale Bank is het ideale middel om het volk volledig financieel te knechten. China’s pretenties over het omarmen van blockchain technologie heeft alles te maken het versterken van de centrale macht van de Communistische Partij en staat lijnrecht tegenover de beginselen van Bitcoin. Subsidies zullen beschikbaar zijn voor blockchain-initiatieven die geen cryptomunten behelzen.

In die zin is het maar de vraag in hoeverre het gaat om een technologische wedloop op het gebied van blockchain technologie ten aanzien van de Verenigde Staten, eerder een noodzakelijke maatregel om het volk financieel te knechten waardoor opstanden pro-actief onschadelijk worden gemaakt en opstandelingen worden opgepakt en financieel worden vernietigd.

Chinese instructievideo’s over blockchain:

De vraag is echter of de Chinese overheid uiteindelijk zoveel macht zal hebben over het volk. Het publiceren van een 25 instructievideo’s door de propaganda afdeling van het Chinese staatsapparaat (CCPPD) over blockchain technologie, consensus algo’s, smart contracts en ook Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn hierbij opvallend. Deze video’s zijn gepubliceerd op Xuexi.cn en stellen de Chinese bevolking in staat om meer te leren over ook Bitcoin. Hoe meer Chinezen leren over Bitcoin, hoe meer ze zullen beseffen dat het de anti-these is van de nieuwe aankomende digitale centraal gestuurde cryptoyuan. De vraag is echter hoe ze aan Bitcoin kunnen komen en of het bezit van Bitcoin uiteindelijk verboden zal worden. Dit is op dit moment nog niet het geval.

Voor meer informatie:

 • Leer alles over Bitcoin – Bitcoin Course!
 • Kyle Bass over China en Hong Kong.
 • China’s economische problemen.
 • Lees verder

  Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

  We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

  Sep 27, 2020
  2 min

  FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

  Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

  Sep 24, 2020
  2,5 min

  Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

  De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

  Sep 22, 2020
  2,5 min