China’s blockchain adoptie?

Oct 31, 2019

Is China’s nieuwe push voor blockchain adoptie wel een wedloop?

China’s standpunt over blockchain technologie is altijd verwarrend en onduidelijk geweest. De laatste week heeft wel meer duidelijk geschept over hoe de Chinese overheid blockchain technologie betracht.

President Xi Jinping maakte in een recente toespraak (26.10.2019) bekend dat China blockchain technologie moet omarmen. Xi Jinping wil dat China voorop moet lopen in de wereld als het gaat om de ontwikkeling en implementatie van blockchain-technologie. Volgend jaar 2020 zal er ook een nieuwe Cryptografie wet worden ingevoerd. De Chinese overheid is voor blockchain, maar tegen de handel in cryptocurrencies op cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s). Dit is niet vreemd, aangezien Chinese centrale bank zich klaarmaakt om een nationale digitale Yuan te lanceren. De Chinese centrale bank, de People’s Bank of China, heeft commerciële banken opgedragen om blockchain te gaan gebruiken om onder meer de nieuwe digitale Yuan te kunnen gebruiken.

Centraal gestuurde blockchain tech knecht het volk.

Het land wordt uiteindelijk bestuurd door een autoritaire communistische partij. Deze knecht graag het Chinese volk met behulp van een totalitair surveillance systeem en duld geen concurrentie. Centraal gestuurde blockchain technologie en het afgedwongen gebruik van een cryptoyuan uitgegeven door de Centrale Bank is het ideale middel om het volk volledig financieel te knechten. China’s pretenties over het omarmen van blockchain technologie heeft alles te maken het versterken van de centrale macht van de Communistische Partij en staat lijnrecht tegenover de beginselen van Bitcoin. Subsidies zullen beschikbaar zijn voor blockchain-initiatieven die geen cryptomunten behelzen.

In die zin is het maar de vraag in hoeverre het gaat om een technologische wedloop op het gebied van blockchain technologie ten aanzien van de Verenigde Staten, eerder een noodzakelijke maatregel om het volk financieel te knechten waardoor opstanden pro-actief onschadelijk worden gemaakt en opstandelingen worden opgepakt en financieel worden vernietigd.

Chinese instructievideo’s over blockchain:

De vraag is echter of de Chinese overheid uiteindelijk zoveel macht zal hebben over het volk. Het publiceren van een 25 instructievideo’s door de propaganda afdeling van het Chinese staatsapparaat (CCPPD) over blockchain technologie, consensus algo’s, smart contracts en ook Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn hierbij opvallend. Deze video’s zijn gepubliceerd op Xuexi.cn en stellen de Chinese bevolking in staat om meer te leren over ook Bitcoin. Hoe meer Chinezen leren over Bitcoin, hoe meer ze zullen beseffen dat het de anti-these is van de nieuwe aankomende digitale centraal gestuurde cryptoyuan. De vraag is echter hoe ze aan Bitcoin kunnen komen en of het bezit van Bitcoin uiteindelijk verboden zal worden. Dit is op dit moment nog niet het geval.

Voor meer informatie:

 • Leer alles over Bitcoin – Bitcoin Course!
 • Kyle Bass over China en Hong Kong.
 • China’s economische problemen.
 • Lees verder

  Bitcoin bullish met $60.000

  Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de ETF gelanceerd. […]

  Oct 17, 2021
  1 min

  Bitcoin is nu “Made in USA”

  China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

  Oct 14, 2021
  2 min

  Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

  In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

  Oct 13, 2021
  2,5 min