Coinbase heeft maar weinig Bitcoin maximalisten

May 15, 2020

Onderzoek van Coinbase meldt dat 60% van zijn gebruikers eerst Bitcoin (BTC) koopt, maar slechts 24% van hen houdt het daarbij. In totaal koopt meer dan 75% van de beleggers ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), met name tijdens bull runs. Inderdaad, de meeste Bitcoin-beleggers op Coinbase kopen altcoins tijdens bull runs.

bitcoin to the moon

“Als mensen zich goed voelen bij hun eerste crypto-investering (in Bitcoin), waaieren ze uit naar andere kanshebbers (zoals ook duidelijk werd in de bull run van 2017). Het tegenovergestelde is ook mogelijk: naarmate de prijzen dalen en angst de markt in zijn greep houdt (zoals in 2018-2019), plaatst een vlucht naar cryptoveiligheid Bitcoin terug in het voetlicht”, zegt Coinbase.

De volatiliteit is nog een factor die consumenten “significant” richting andere valuta’s drijft, zegt Coinbase, eraan toevoegend dat een reeks nieuwe altcoins op hun platform eveneens een rol speelt.

“Gemiddeld verhandelen de klanten van Coinbase andere valuta’s dan BTC ~3% meer dan hun relatieve marktkapitalisatie doet vermoeden,” zei de beurs. Hieronder in de grafiek wordt dit duidelijk:

coinbase customer asset preference

Het algemene consumentengedrag wijst erop dat de cryptosector ook steun moet opbouwen voor altcoins. “Bitcoin staat bovenaan, en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. Het baant echter ook de weg voor duizenden andere munten om te floreren,” aldus de cryptobeurs.

Opgelet met altcoins!

coinbase onderzoek klanten

Het is natuurlijk in het belang van Coinbase dat haar klanten altcoins handelen aangezien ze enorm veel geld verdienen over de handelscommissies. Echter is het kopen van andere cryptovaluta dan Bitcoin zeer risicovol. Het is te beschouwen als een andere type belegging die voorheen alleen durfkapitalisten aandurfden. Nu kan iedereen het. Verder zijn er vele projecten die als dubieus kunnen worden bestempeld. Beste bank heeft hierover in april 2020 een beleggingsrapport geschreven:

Gerelateerde artikels:

Bron: Coinbase

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min