Coinbase heeft maar weinig Bitcoin maximalisten

May 15, 2020

Onderzoek van Coinbase meldt dat 60% van zijn gebruikers eerst Bitcoin (BTC) koopt, maar slechts 24% van hen houdt het daarbij. In totaal koopt meer dan 75% van de beleggers ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), met name tijdens bull runs. Inderdaad, de meeste Bitcoin-beleggers op Coinbase kopen altcoins tijdens bull runs.

bitcoin to the moon

“Als mensen zich goed voelen bij hun eerste crypto-investering (in Bitcoin), waaieren ze uit naar andere kanshebbers (zoals ook duidelijk werd in de bull run van 2017). Het tegenovergestelde is ook mogelijk: naarmate de prijzen dalen en angst de markt in zijn greep houdt (zoals in 2018-2019), plaatst een vlucht naar cryptoveiligheid Bitcoin terug in het voetlicht”, zegt Coinbase.

De volatiliteit is nog een factor die consumenten “significant” richting andere valuta’s drijft, zegt Coinbase, eraan toevoegend dat een reeks nieuwe altcoins op hun platform eveneens een rol speelt.

“Gemiddeld verhandelen de klanten van Coinbase andere valuta’s dan BTC ~3% meer dan hun relatieve marktkapitalisatie doet vermoeden,” zei de beurs. Hieronder in de grafiek wordt dit duidelijk:

coinbase customer asset preference

Het algemene consumentengedrag wijst erop dat de cryptosector ook steun moet opbouwen voor altcoins. “Bitcoin staat bovenaan, en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. Het baant echter ook de weg voor duizenden andere munten om te floreren,” aldus de cryptobeurs.

Opgelet met altcoins!

coinbase onderzoek klanten

Het is natuurlijk in het belang van Coinbase dat haar klanten altcoins handelen aangezien ze enorm veel geld verdienen over de handelscommissies. Echter is het kopen van andere cryptovaluta dan Bitcoin zeer risicovol. Het is te beschouwen als een andere type belegging die voorheen alleen durfkapitalisten aandurfden. Nu kan iedereen het. Verder zijn er vele projecten die als dubieus kunnen worden bestempeld. Beste bank heeft hierover in april 2020 een beleggingsrapport geschreven:

Gerelateerde artikels:

Bron: Coinbase

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min