Coinbase heeft maar weinig Bitcoin maximalisten

May 15, 2020

Onderzoek van Coinbase meldt dat 60% van zijn gebruikers eerst Bitcoin (BTC) koopt, maar slechts 24% van hen houdt het daarbij. In totaal koopt meer dan 75% van de beleggers ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), met name tijdens bull runs. Inderdaad, de meeste Bitcoin-beleggers op Coinbase kopen altcoins tijdens bull runs.

bitcoin to the moon

“Als mensen zich goed voelen bij hun eerste crypto-investering (in Bitcoin), waaieren ze uit naar andere kanshebbers (zoals ook duidelijk werd in de bull run van 2017). Het tegenovergestelde is ook mogelijk: naarmate de prijzen dalen en angst de markt in zijn greep houdt (zoals in 2018-2019), plaatst een vlucht naar cryptoveiligheid Bitcoin terug in het voetlicht”, zegt Coinbase.

De volatiliteit is nog een factor die consumenten “significant” richting andere valuta’s drijft, zegt Coinbase, eraan toevoegend dat een reeks nieuwe altcoins op hun platform eveneens een rol speelt.

“Gemiddeld verhandelen de klanten van Coinbase andere valuta’s dan BTC ~3% meer dan hun relatieve marktkapitalisatie doet vermoeden,” zei de beurs. Hieronder in de grafiek wordt dit duidelijk:

coinbase customer asset preference

Het algemene consumentengedrag wijst erop dat de cryptosector ook steun moet opbouwen voor altcoins. “Bitcoin staat bovenaan, en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. Het baant echter ook de weg voor duizenden andere munten om te floreren,” aldus de cryptobeurs.

Opgelet met altcoins!

coinbase onderzoek klanten

Het is natuurlijk in het belang van Coinbase dat haar klanten altcoins handelen aangezien ze enorm veel geld verdienen over de handelscommissies. Echter is het kopen van andere cryptovaluta dan Bitcoin zeer risicovol. Het is te beschouwen als een andere type belegging die voorheen alleen durfkapitalisten aandurfden. Nu kan iedereen het. Verder zijn er vele projecten die als dubieus kunnen worden bestempeld. Beste bank heeft hierover in april 2020 een beleggingsrapport geschreven:

Gerelateerde artikels:

Bron: Coinbase

Lees verder

Schuldencycli en het monetaire en fiscale beleid in de afgelopen eeuw

We zitten midden in een uitzonderlijke economische crisis en het is erg relevant om te kijken hoe de overheid daarmee omgaat. Daarbij is het verstandig om naar de geschiedenis te kijken, want hoewel de geschiedenis zich niet exact herhaalt, zijn er zeker wel paralellen waar te nemen. De korte schuldencyclus Om te begrijpen waarom de […]

Sep 29, 2020
4 min

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min