Coinbase heeft maar weinig Bitcoin maximalisten

May 15, 2020

Onderzoek van Coinbase meldt dat 60% van zijn gebruikers eerst Bitcoin (BTC) koopt, maar slechts 24% van hen houdt het daarbij. In totaal koopt meer dan 75% van de beleggers ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), met name tijdens bull runs. Inderdaad, de meeste Bitcoin-beleggers op Coinbase kopen altcoins tijdens bull runs.

bitcoin to the moon

“Als mensen zich goed voelen bij hun eerste crypto-investering (in Bitcoin), waaieren ze uit naar andere kanshebbers (zoals ook duidelijk werd in de bull run van 2017). Het tegenovergestelde is ook mogelijk: naarmate de prijzen dalen en angst de markt in zijn greep houdt (zoals in 2018-2019), plaatst een vlucht naar cryptoveiligheid Bitcoin terug in het voetlicht”, zegt Coinbase.

De volatiliteit is nog een factor die consumenten “significant” richting andere valuta’s drijft, zegt Coinbase, eraan toevoegend dat een reeks nieuwe altcoins op hun platform eveneens een rol speelt.

“Gemiddeld verhandelen de klanten van Coinbase andere valuta’s dan BTC ~3% meer dan hun relatieve marktkapitalisatie doet vermoeden,” zei de beurs. Hieronder in de grafiek wordt dit duidelijk:

coinbase customer asset preference

Het algemene consumentengedrag wijst erop dat de cryptosector ook steun moet opbouwen voor altcoins. “Bitcoin staat bovenaan, en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. Het baant echter ook de weg voor duizenden andere munten om te floreren,” aldus de cryptobeurs.

Opgelet met altcoins!

coinbase onderzoek klanten

Het is natuurlijk in het belang van Coinbase dat haar klanten altcoins handelen aangezien ze enorm veel geld verdienen over de handelscommissies. Echter is het kopen van andere cryptovaluta dan Bitcoin zeer risicovol. Het is te beschouwen als een andere type belegging die voorheen alleen durfkapitalisten aandurfden. Nu kan iedereen het. Verder zijn er vele projecten die als dubieus kunnen worden bestempeld. Beste bank heeft hierover in april 2020 een beleggingsrapport geschreven:

Gerelateerde artikels:

Bron: Coinbase

Lees verder

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 2, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min