De nieuwe Coinbase Visa Card is beschikbaar!

Feb 26, 2020

Belangrijke mijlpaal: Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP Debit Cards op het Visa netwerk

coinbase card

De toonaangevende Amerikaanse crypto exchange Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste volwaardige cryptocurrency Visa debit cards voor dagelijks gebruik.

Als eerste crypto deelnemer van het Visa-netwerk, stelt de Coinbase exchange klanten nu in staat om hun cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP, online, offline en internationaal uit te geven, zolang Visa ook wordt geaccepteerd. Deze nieuwe functie ondersteunt negen cryptocurrencies.

De samenwerking tussen Coinbase en Visa begon in 2019, toen de Coinbase Card in het Verenigd Koninkrijk van start ging. Die versie van de kaart werd uitgegeven via een derde partij, wat extra kosten met zich meebracht. Met het bezit van een direct lidmaatschap op het Visa-netwerk, kan Coinbase met Visa tegenwoordig de volledige controle over haar bedrijfsmodel nemen. Volgens het Coinbase-team:

“Meer dan de helft van de klanten die zich bij Coinbase Card hebben aangemeld, gebruiken deze kaart regelmatig, waarvan het meest gebruik gemaakt wordt in het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door Italië, Spanje en Frankrijk.

Met 1,67 miljard Visa betaalkaarten wereldwijd in omloop, is de aansluiting bij het merk Visa volgens Statista een belangrijke mijlpaal voor Coinbase en de crypto community. Door mensen in staat te stellen om digitale activa uit te geven bij meer dan 40 miljoen handelaren over de hele wereld, helpt de acceptatie Bitcoin en andere cryptocurrencies te transformeren van nieuwe technologie die slechts door enkelen wordt gebruikt, naar valuta die dagelijkse transacties mogelijk maakt voor miljoenen gebruikers – zoals contant geld.

De kaart is nu beschikbaar voor klanten in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zegt dat het van plan is om de Coinbase Card ook in andere landen in te gaan voeren.

Gerelateerde artikels:

Gratis Bitcoin Cursus

Lees verder

Lords of Finance

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 2, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min