De nieuwe Coinbase Visa Card is beschikbaar!

Feb 26, 2020

Belangrijke mijlpaal: Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP Debit Cards op het Visa netwerk

coinbase card

De toonaangevende Amerikaanse crypto exchange Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste volwaardige cryptocurrency Visa debit cards voor dagelijks gebruik.

Als eerste crypto deelnemer van het Visa-netwerk, stelt de Coinbase exchange klanten nu in staat om hun cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP, online, offline en internationaal uit te geven, zolang Visa ook wordt geaccepteerd. Deze nieuwe functie ondersteunt negen cryptocurrencies.

De samenwerking tussen Coinbase en Visa begon in 2019, toen de Coinbase Card in het Verenigd Koninkrijk van start ging. Die versie van de kaart werd uitgegeven via een derde partij, wat extra kosten met zich meebracht. Met het bezit van een direct lidmaatschap op het Visa-netwerk, kan Coinbase met Visa tegenwoordig de volledige controle over haar bedrijfsmodel nemen. Volgens het Coinbase-team:

“Meer dan de helft van de klanten die zich bij Coinbase Card hebben aangemeld, gebruiken deze kaart regelmatig, waarvan het meest gebruik gemaakt wordt in het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door Italië, Spanje en Frankrijk.

Met 1,67 miljard Visa betaalkaarten wereldwijd in omloop, is de aansluiting bij het merk Visa volgens Statista een belangrijke mijlpaal voor Coinbase en de crypto community. Door mensen in staat te stellen om digitale activa uit te geven bij meer dan 40 miljoen handelaren over de hele wereld, helpt de acceptatie Bitcoin en andere cryptocurrencies te transformeren van nieuwe technologie die slechts door enkelen wordt gebruikt, naar valuta die dagelijkse transacties mogelijk maakt voor miljoenen gebruikers – zoals contant geld.

De kaart is nu beschikbaar voor klanten in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zegt dat het van plan is om de Coinbase Card ook in andere landen in te gaan voeren.

Gerelateerde artikels:

Gratis Bitcoin Cursus

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min