De nieuwe Coinbase Visa Card is beschikbaar!

Feb 26, 2020

Belangrijke mijlpaal: Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP Debit Cards op het Visa netwerk

coinbase card

De toonaangevende Amerikaanse crypto exchange Coinbase biedt ondersteuning aan ’s werelds eerste volwaardige cryptocurrency Visa debit cards voor dagelijks gebruik.

Als eerste crypto deelnemer van het Visa-netwerk, stelt de Coinbase exchange klanten nu in staat om hun cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP, online, offline en internationaal uit te geven, zolang Visa ook wordt geaccepteerd. Deze nieuwe functie ondersteunt negen cryptocurrencies.

De samenwerking tussen Coinbase en Visa begon in 2019, toen de Coinbase Card in het Verenigd Koninkrijk van start ging. Die versie van de kaart werd uitgegeven via een derde partij, wat extra kosten met zich meebracht. Met het bezit van een direct lidmaatschap op het Visa-netwerk, kan Coinbase met Visa tegenwoordig de volledige controle over haar bedrijfsmodel nemen. Volgens het Coinbase-team:

“Meer dan de helft van de klanten die zich bij Coinbase Card hebben aangemeld, gebruiken deze kaart regelmatig, waarvan het meest gebruik gemaakt wordt in het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door Italië, Spanje en Frankrijk.

Met 1,67 miljard Visa betaalkaarten wereldwijd in omloop, is de aansluiting bij het merk Visa volgens Statista een belangrijke mijlpaal voor Coinbase en de crypto community. Door mensen in staat te stellen om digitale activa uit te geven bij meer dan 40 miljoen handelaren over de hele wereld, helpt de acceptatie Bitcoin en andere cryptocurrencies te transformeren van nieuwe technologie die slechts door enkelen wordt gebruikt, naar valuta die dagelijkse transacties mogelijk maakt voor miljoenen gebruikers – zoals contant geld.

De kaart is nu beschikbaar voor klanten in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zegt dat het van plan is om de Coinbase Card ook in andere landen in te gaan voeren.

Gerelateerde artikels:

Gratis Bitcoin Cursus

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min