Cryptoregulering in het Verenigd Koninkrijk!

Nov 20, 2019

Een panel van vooraanstaande Britse rechters en advocaten heeft gestemd voor een verduidelijking van de status van cryptovaluta in de wetgeving

De UK Jurisdiction Taskforce of the Lawtech Delivery Panel gaf maandag een juridische verklaring, waarbij ze crypto assets als “verhandelbaar eigendom” erkenden onder Engels en Welsh recht. De verklaring stelde verder vast dat smart contracten als “afdwingbare overeenkomsten” gelden onder Engels recht.

De door de overheid gesteunde LDTP is een door het bedrijfsleven geleid initiatief om de transformatie van de juridische sector van het Verenigd Koninkrijk door middel van technologie te ondersteunen.

De verklaring wordt gezien als een solide basis voor de mainstream adoptie van digitale activa en smart contracten in het Verenigd Koninkrijk. Het zorgt bovendien mogelijk voor een stimulans voor bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie.

Smart contracten kunnen gebruikt worden om veiligere en efficiëntere manieren contracten te implementeren tussen partijen (en om de uitvoering hiervan te automatiseren). Dit kan voor een revolutie zorgen voor overeenkomsten; van hypotheken en medisch onderzoek tot vastgoedeigendom. Smart contracten voeren automatisch transacties uit via een gedistribueerd netwerk (bockchain tech) en zorgen dat een tussenpartij overbodig wordt.

Verder gaf de voorzitter van het Brits hooggerechtshof aan dat de Law Commission zal overwegen of wetgeving op het gebied van cryptovermogen “wenselijk” is.

Deze verklaring en beslissing van de rechters is een belangrijke stap vooruit voor het stimuleren van de crypto sector in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde onderwerpen:

 • Wat is AMLD5?
 • Wat is een crypto assets valuation framework?
 • Bronvermelding
  Coindesk

  Lees verder

  De Wallet of Satoshi Review

  Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

  Oct 18, 2021
  2,5 min

  Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

  De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

  Oct 18, 2021
  3,5 min

  Bitcoin bullish met $60.000

  Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

  Oct 18, 2021
  1,5 min