ricardian contract

Cryptoregulering in het Verenigd Koninkrijk!

Een panel van vooraanstaande Britse rechters en advocaten heeft gestemd voor een verduidelijking van de status van cryptovaluta in de wetgeving

De UK Jurisdiction Taskforce of the Lawtech Delivery Panel gaf maandag een juridische verklaring, waarbij ze crypto assets als “verhandelbaar eigendom” erkenden onder Engels en Welsh recht. De verklaring stelde verder vast dat smart contracten als “afdwingbare overeenkomsten” gelden onder Engels recht.

De door de overheid gesteunde LDTP is een door het bedrijfsleven geleid initiatief om de transformatie van de juridische sector van het Verenigd Koninkrijk door middel van technologie te ondersteunen.

De verklaring wordt gezien als een solide basis voor de mainstream adoptie van digitale activa en smart contracten in het Verenigd Koninkrijk. Het zorgt bovendien mogelijk voor een stimulans voor bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie.

Smart contracten kunnen gebruikt worden om veiligere en efficiëntere manieren contracten te implementeren tussen partijen (en om de uitvoering hiervan te automatiseren). Dit kan voor een revolutie zorgen voor overeenkomsten; van hypotheken en medisch onderzoek tot vastgoedeigendom. Smart contracten voeren automatisch transacties uit via een gedistribueerd netwerk (bockchain tech) en zorgen dat een tussenpartij overbodig wordt.

Verder gaf de voorzitter van het Brits hooggerechtshof aan dat de Law Commission zal overwegen of wetgeving op het gebied van cryptovermogen “wenselijk” is.

Deze verklaring en beslissing van de rechters is een belangrijke stap vooruit voor het stimuleren van de crypto sector in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde onderwerpen:

  • Wat is AMLD5?
  • Wat is een crypto assets valuation framework?
  • Bronvermelding
    Coindesk