De institutionele interesse voor Ethereum neemt toe

4 mei 2021

De institutionele vraag naar Ethereum (ETH) neemt toe. Er is steeds meer hoop dat Ethereum haar beperkingen zal overwinnen en eindelijk succesvol zal schalen naar Ethereum 2.0. De aankomende London Hard Fork voor juli dit jaar trekt veel belangstelling en er komen steeds meer beursgenoteerde trackers (ETP’s) uit voor ether ETH.

  • Bijvoorbeeld op de Canadese beurs zijn er onlangs een aantal nieuwe Ether ETF’s genoteerd van Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve, en 3iQ.
  • Vandaag is verder bekend geworden dat Asset manager WisdomTree heeft haar eigen ethereum exchange-traded product (ETP) heeft genoteerd aan de Deutsche Boerse’s Xetra in Frankfurt en de Swiss Stock Exchange (SIX) in Zurich. Deze wordt afgedekt door ETH en kan worden gevonden onder de ticker “ETHW”.

Verder is de belangstelling van institutionele partijen voor de CME Ethereum Futures ook toegenomen. Hier werd onlangs op 22 april voor $680 miljoen in ETH futures verhandeld.

On-chain data wijst uit dat Ethereum (ETH) door grote spelers (whales) wordt opgekocht en vastgezet. De grote Ethereum whales hebben nu gezamenlijk tussen de $27 miljoen tot $2.7 miljard in ETH onder beheer. Dit heeft geleid tot een sterke koopdruk met nieuwe koersrecords voor Ethereum. Het laatste record tikte $2,740 aan voor 1 ETH. Hierboven in de grafiek van de Bitvavo exchange kun je de recente koersverloop mooi zien en volgen.

De steeds hoger klimmende koersen van Ethereum trekt ook steeds meer beleggers aan. Vele beleggers, waaronder ook gevestigde namen zoals Raoul Pal, zijn zeer positief over de toekomst van dit gedistribueerd applicatie netwerk voor de ontwikkeling van decentrale applicaties. Hieronder kun je Raoul Paul in gesprek zien met Marc Friedrich over de toekomst van bitcoin, ethereum en de crypto sector in haar algemeenheid:

Gerelateerde artikels:

Bron: Crypto Briefing

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min