De institutionele interesse voor Ethereum neemt toe

May 4, 2021

De institutionele vraag naar Ethereum (ETH) neemt toe. Er is steeds meer hoop dat Ethereum haar beperkingen zal overwinnen en eindelijk succesvol zal schalen naar Ethereum 2.0. De aankomende London Hard Fork voor juli dit jaar trekt veel belangstelling en er komen steeds meer beursgenoteerde trackers (ETP’s) uit voor ether ETH.

  • Bijvoorbeeld op de Canadese beurs zijn er onlangs een aantal nieuwe Ether ETF’s genoteerd van Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve, en 3iQ.
  • Vandaag is verder bekend geworden dat Asset manager WisdomTree heeft haar eigen ethereum exchange-traded product (ETP) heeft genoteerd aan de Deutsche Boerse’s Xetra in Frankfurt en de Swiss Stock Exchange (SIX) in Zurich. Deze wordt afgedekt door ETH en kan worden gevonden onder de ticker “ETHW”.

Verder is de belangstelling van institutionele partijen voor de CME Ethereum Futures ook toegenomen. Hier werd onlangs op 22 april voor $680 miljoen in ETH futures verhandeld.

On-chain data wijst uit dat Ethereum (ETH) door grote spelers (whales) wordt opgekocht en vastgezet. De grote Ethereum whales hebben nu gezamenlijk tussen de $27 miljoen tot $2.7 miljard in ETH onder beheer. Dit heeft geleid tot een sterke koopdruk met nieuwe koersrecords voor Ethereum. Het laatste record tikte $2,740 aan voor 1 ETH. Hierboven in de grafiek van de Bitvavo exchange kun je de recente koersverloop mooi zien en volgen.

De steeds hoger klimmende koersen van Ethereum trekt ook steeds meer beleggers aan. Vele beleggers, waaronder ook gevestigde namen zoals Raoul Pal, zijn zeer positief over de toekomst van dit gedistribueerd applicatie netwerk voor de ontwikkeling van decentrale applicaties. Hieronder kun je Raoul Paul in gesprek zien met Marc Friedrich over de toekomst van bitcoin, ethereum en de crypto sector in haar algemeenheid:

Gerelateerde artikels:

Bron: Crypto Briefing

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min