De institutionele interesse voor Ethereum neemt toe

May 4, 2021

De institutionele vraag naar Ethereum (ETH) neemt toe. Er is steeds meer hoop dat Ethereum haar beperkingen zal overwinnen en eindelijk succesvol zal schalen naar Ethereum 2.0. De aankomende London Hard Fork voor juli dit jaar trekt veel belangstelling en er komen steeds meer beursgenoteerde trackers (ETP’s) uit voor ether ETH.

  • Bijvoorbeeld op de Canadese beurs zijn er onlangs een aantal nieuwe Ether ETF’s genoteerd van Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve, en 3iQ.
  • Vandaag is verder bekend geworden dat Asset manager WisdomTree heeft haar eigen ethereum exchange-traded product (ETP) heeft genoteerd aan de Deutsche Boerse’s Xetra in Frankfurt en de Swiss Stock Exchange (SIX) in Zurich. Deze wordt afgedekt door ETH en kan worden gevonden onder de ticker “ETHW”.

Verder is de belangstelling van institutionele partijen voor de CME Ethereum Futures ook toegenomen. Hier werd onlangs op 22 april voor $680 miljoen in ETH futures verhandeld.

On-chain data wijst uit dat Ethereum (ETH) door grote spelers (whales) wordt opgekocht en vastgezet. De grote Ethereum whales hebben nu gezamenlijk tussen de $27 miljoen tot $2.7 miljard in ETH onder beheer. Dit heeft geleid tot een sterke koopdruk met nieuwe koersrecords voor Ethereum. Het laatste record tikte $2,740 aan voor 1 ETH. Hierboven in de grafiek van de Bitvavo exchange kun je de recente koersverloop mooi zien en volgen.

De steeds hoger klimmende koersen van Ethereum trekt ook steeds meer beleggers aan. Vele beleggers, waaronder ook gevestigde namen zoals Raoul Pal, zijn zeer positief over de toekomst van dit gedistribueerd applicatie netwerk voor de ontwikkeling van decentrale applicaties. Hieronder kun je Raoul Paul in gesprek zien met Marc Friedrich over de toekomst van bitcoin, ethereum en de crypto sector in haar algemeenheid:

Gerelateerde artikels:

Bron: Crypto Briefing

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min