De institutionele interesse voor Ethereum neemt toe

May 4, 2021

De institutionele vraag naar Ethereum (ETH) neemt toe. Er is steeds meer hoop dat Ethereum haar beperkingen zal overwinnen en eindelijk succesvol zal schalen naar Ethereum 2.0. De aankomende London Hard Fork voor juli dit jaar trekt veel belangstelling en er komen steeds meer beursgenoteerde trackers (ETP’s) uit voor ether ETH.

  • Bijvoorbeeld op de Canadese beurs zijn er onlangs een aantal nieuwe Ether ETF’s genoteerd van Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve, en 3iQ.
  • Vandaag is verder bekend geworden dat Asset manager WisdomTree heeft haar eigen ethereum exchange-traded product (ETP) heeft genoteerd aan de Deutsche Boerse’s Xetra in Frankfurt en de Swiss Stock Exchange (SIX) in Zurich. Deze wordt afgedekt door ETH en kan worden gevonden onder de ticker “ETHW”.

Verder is de belangstelling van institutionele partijen voor de CME Ethereum Futures ook toegenomen. Hier werd onlangs op 22 april voor $680 miljoen in ETH futures verhandeld.

On-chain data wijst uit dat Ethereum (ETH) door grote spelers (whales) wordt opgekocht en vastgezet. De grote Ethereum whales hebben nu gezamenlijk tussen de $27 miljoen tot $2.7 miljard in ETH onder beheer. Dit heeft geleid tot een sterke koopdruk met nieuwe koersrecords voor Ethereum. Het laatste record tikte $2,740 aan voor 1 ETH. Hierboven in de grafiek van de Bitvavo exchange kun je de recente koersverloop mooi zien en volgen.

De steeds hoger klimmende koersen van Ethereum trekt ook steeds meer beleggers aan. Vele beleggers, waaronder ook gevestigde namen zoals Raoul Pal, zijn zeer positief over de toekomst van dit gedistribueerd applicatie netwerk voor de ontwikkeling van decentrale applicaties. Hieronder kun je Raoul Paul in gesprek zien met Marc Friedrich over de toekomst van bitcoin, ethereum en de crypto sector in haar algemeenheid:

Gerelateerde artikels:

Bron: Crypto Briefing

Lees verder

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min

Duitsland pro Bitcoin: 4.000 Duitse Spezialfonds mogen vanaf 1 juli 20% cryptovaluta aanhouden

Belangrijk nieuws uit Duitsland. Vanaf 1 juli kan maximaal een vijfde van in totaal 1,8 biljoen euro aan beheerd vermogen van 4.000 Duitse “Spezialfonds” overvloeien naar de nieuwe bitcoin/crypto-activaklasse. Afgelopen donderdag keurde de Bondsdag een nieuw Fondsstandortgesetz goed, dat deze Spezialfonds voortaan toestaat tot 20 % van het beheerde vermogen in bitcoin en crypto te […]

Apr 29, 2021
4,5 min