De zilverprijs knalde omhoog!

Aug 11, 2020

Dit jaar heeft zilver goud ingehaald als de best renderende edelmetaal. De afgelopen weken heeft zilver een bijzondere inhaalslag gemaakt op de koersontwikkeling van goud.

100 euro belegen in zilver

Recentelijk boekte goud een prijsrecord, maar zilver is de afgelopen drie weken met meer dan 40 % gestegen naar een kiloprijs van zo’n 770,- euro. In de nacht van 6 op 7 augustus kwam de prijs zelfs boven de 800,- euro per kilo uit. In juli kon een belegger nog 1 kilo zilver kopen voor €540 per kilo.

Het geeft aan dat beleggers naar alternatieve veilige havens stappen voor rendement. De fysieke goudmarkt is nu oververhit, terwijl de zilvermarkt herstellende was van de flinke tik die het had gekregen tijdens de liquiditeitscrisis van maart 2020.

Dit beeld is nu volledig veranderd. De vraag is of de zilverkoers verder zal kunnen stijgen en net zoals goud weer haar oude prijsrecord zal kunnen verslaan. De zilverprijs staat nu op het hoogste niveau sinds 2012. Voor meer informatie:

Update: op 11 augustus 2020 werd door Vladimir Putin bekend gemaakt dat de Russische wetenschappers een vaccin (Sputnik V) hebben gevonden tegen Covid-19. De markt reageerde hierop zeer positief waardoor de zilverkoers in de loop van de dag met meer dan 10 % daalde. Ook de goudkoers daalde met zo’n 5 % aangezien beleggers nu meer positief kunnen vooruitblikken en speculeren over een wereldwijd economisch herstel.

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min