De zilverprijs knalde omhoog!

Aug 11, 2020

Dit jaar heeft zilver goud ingehaald als de best renderende edelmetaal. De afgelopen weken heeft zilver een bijzondere inhaalslag gemaakt op de koersontwikkeling van goud.

100 euro belegen in zilver

Recentelijk boekte goud een prijsrecord, maar zilver is de afgelopen drie weken met meer dan 40 % gestegen naar een kiloprijs van zo’n 770,- euro. In de nacht van 6 op 7 augustus kwam de prijs zelfs boven de 800,- euro per kilo uit. In juli kon een belegger nog 1 kilo zilver kopen voor €540 per kilo.

Het geeft aan dat beleggers naar alternatieve veilige havens stappen voor rendement. De fysieke goudmarkt is nu oververhit, terwijl de zilvermarkt herstellende was van de flinke tik die het had gekregen tijdens de liquiditeitscrisis van maart 2020.

Dit beeld is nu volledig veranderd. De vraag is of de zilverkoers verder zal kunnen stijgen en net zoals goud weer haar oude prijsrecord zal kunnen verslaan. De zilverprijs staat nu op het hoogste niveau sinds 2012. Voor meer informatie:

Update: op 11 augustus 2020 werd door Vladimir Putin bekend gemaakt dat de Russische wetenschappers een vaccin (Sputnik V) hebben gevonden tegen Covid-19. De markt reageerde hierop zeer positief waardoor de zilverkoers in de loop van de dag met meer dan 10 % daalde. Ook de goudkoers daalde met zo’n 5 % aangezien beleggers nu meer positief kunnen vooruitblikken en speculeren over een wereldwijd economisch herstel.

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min