De zilverprijs knalde omhoog!

Aug 11, 2020

Dit jaar heeft zilver goud ingehaald als de best renderende edelmetaal. De afgelopen weken heeft zilver een bijzondere inhaalslag gemaakt op de koersontwikkeling van goud.

100 euro belegen in zilver

Recentelijk boekte goud een prijsrecord, maar zilver is de afgelopen drie weken met meer dan 40 % gestegen naar een kiloprijs van zo’n 770,- euro. In de nacht van 6 op 7 augustus kwam de prijs zelfs boven de 800,- euro per kilo uit. In juli kon een belegger nog 1 kilo zilver kopen voor €540 per kilo.

Het geeft aan dat beleggers naar alternatieve veilige havens stappen voor rendement. De fysieke goudmarkt is nu oververhit, terwijl de zilvermarkt herstellende was van de flinke tik die het had gekregen tijdens de liquiditeitscrisis van maart 2020.

Dit beeld is nu volledig veranderd. De vraag is of de zilverkoers verder zal kunnen stijgen en net zoals goud weer haar oude prijsrecord zal kunnen verslaan. De zilverprijs staat nu op het hoogste niveau sinds 2012. Voor meer informatie:

Update: op 11 augustus 2020 werd door Vladimir Putin bekend gemaakt dat de Russische wetenschappers een vaccin (Sputnik V) hebben gevonden tegen Covid-19. De markt reageerde hierop zeer positief waardoor de zilverkoers in de loop van de dag met meer dan 10 % daalde. Ook de goudkoers daalde met zo’n 5 % aangezien beleggers nu meer positief kunnen vooruitblikken en speculeren over een wereldwijd economisch herstel.

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min