DogeDay waanzin en de DOGE bubble

Apr 21, 2021

Aanhangers van de meme-coin Dogecoin hebben deze dag 20 april 2021 uitgeroepen tot Doge Day. #Dogeday is trending op Twitter en Dogecoiners juichen elkaar aan om meer Dogecoin te kopen en de koers naar 1 dollar te sturen. De koers wordt vooral omhoog gestuwd door memes die op sociale media worden gedeeld en iedereen aanmoedigen om Dogecoin te kopen. Hieronder kun je een compilatie zien van een aantal Dogecoin video-memes.

De betekenis van 20 april als de dag van de Dogecoin

Dat Doge Day op 20 April valt is geen toeval en is zelf een meme. 20 april: 420 (of 4:20 of 4/20) is een term uit de cannabiscultuur en verwijst naar Elon Musk. Elon Musk rookte publiekelijk een joint tijdens de populaire Joe Rogan podcast en gaf eens in 2018 te kennen om Tesla van de beurs te halen als de koers 420 dollar zou aantikken.

Verder staat Elon Musk bekend als de voormalige directeur van Dogecoin. Hij wordt beschouwt als een aanhanger van Dogecoin. Hoewel dit met een korrel zout met worden genomen. Hij grapt over de Doge en speculeert wild over Doge als het geld van het volk en vindt het leuk om er over te Tweeten; echter is het maar de vraag of hij echt serieus is. Niettemin, elke Tweet die hij schrijf over Doge, zorgt voor een explosieve koersopgang van deze meme-coin.

Het is trouwens niet alleen Elon Musk die lol trapt met Doge. Snoop Dogg kan natuurlijk ook niet achterblijven. Hij heeft zelfs voor deze DogeDay een muziekvideo gemaakt .

Dogeday madness – the Doge Bubble

Elon Musk en Snoop Dogg mogen het misschien leuk vinden om met Doge lol te trappen, echter het zijn vooral de jongeren die zich laten opzwepen en hun spaargeld inzetten om DOGE te kopen. Binnen een jaar, sinds 2020 is Dogecoin met 20.000% gestegen zonder fundamentele waarde; gewoon op basis van memes en de tweets van onder meer Elon Musk. Dit terwijl Elon Musk voor $1.5 miljard van het vermogen van Tesla heeft geïnvesteerd in Bitcoin. Elon Musk heeft geen Dogecoin gekocht.

Jackson Palmer, de maker van Dogecoin, gebruikte negen jaar geleden (6 december 2013) de eerste versie van Litecoin als basis van Dogecoin. Hij had het als een grap ontwikkeld. Dogecoin is technologisch gezien een inferieur onderontwikkeld, verwaarloosd crypto project zonder vaste ontwikkelaars. Het netwerk heeft niet eens 700 nodes. Dogecoin is verder afhankelijk van Litecoin’s beveiliging en hashing power. Het kan worden beschouwd als een ondersteunende hulp blockchain op die van Litecoin. Hieronder kun je zelf Jackon Palmer aan het woord zien over de Dogecoin bubbel:

Niettemin, Dogecoin is ongekend populair; memes zijn machtiger dan feiten; het domme geld jaagt de Doge koers omhoog vooral tijdens DogeDay.

Bronnen:

USA Today & Wat is Dogecoin (DOGE)?

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min