Effectenbeurs van Wenen lanceert Bitcoin & Ethereum ETP!

Sep 2, 2020

Wiener Börse AG, een van de oudste aandelenbeurzen ter wereld, heeft een beursnotering van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) van 21Shares AG goedgekeurd.

Weense Beurs

Hierbij volgt de aandelenbeurs de stap van de Duitse XETRA-beurs. Deze noteerde afgelopen juli 2020 al een Bitcoin ETP van 21Shares AG. Een belangrijk gegeven is dat deze ETP’s 100% zijn afgedekt door Bitcoin en Ethereum. Volgens 21Shares is het tijd voor Plan B. Met de globale onzekerheid, negatieve rente, wereldwijde pandemie en ongelimiteerde schuldcreatie door centrale banken, is het nu tijd om te investeren in een alternatieve beleggingsklasse die globaal al door miljoenen mensen wordt omarmd.

Weense Beurs Bitcoin ETP

Particulieren en institutionele beleggers in Oostenrijk (en nu de hele DACH-regio) hebben nu vanuit de beleggersrekening de mogelijkheid om super eenvoudig Bitcoin en Ethereum ETP’s te verhandelen. 21Shares maakt het beleggen in Bitcoin en Ethereum net zo gemakkelijk en veilig als het kopen van aandelen. Vanaf 1 september 2020 kunnen de ETP’s worden gevonden onder de volgende noteringen:

  • 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB)
  • 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE)

Deze stap van de Weense effectenbeurs maakt in feite de institutionele acceptatie van Bitcoin en Ethereum als een alternatieve activaklasse compleet. Iedereen in de DACH-regio kan via een beproefd en gereguleerd financieel instrument toegang krijgen tot de Bitcoin en Ethereum kapitaalmarkten. In de woorden van Thomas Rainer, Head of Business van Wiener Börse AG:

“With this important listing, the Vienna Stock Exchange is expanding its selection of asset classes. Experienced, local investors can now benefit from the stock market advantages in crypto trading: Monitored, regulated and transparent trading with real-time information and secure settlement via their regular brokers account,”

De aandelenbeurzen van de DACH-regio lopen internationaal gezien ver vooruit op de rest van de wereld en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is nog steeds geen Bitcoin-ETF goedgekeurd en wordt er voornamelijk gewerkt met fondsen die alleen toegankelijk zijn voor de rijke beleggers die een premium willen betalen.

Voor meer informatie:

Bronnen: Global News Wire & Wiener Borse

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min