Effectenbeurs van Wenen lanceert Bitcoin & Ethereum ETP!

Sep 2, 2020

Wiener Börse AG, een van de oudste aandelenbeurzen ter wereld, heeft een beursnotering van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) van 21Shares AG goedgekeurd.

Weense Beurs

Hierbij volgt de aandelenbeurs de stap van de Duitse XETRA-beurs. Deze noteerde afgelopen juli 2020 al een Bitcoin ETP van 21Shares AG. Een belangrijk gegeven is dat deze ETP’s 100% zijn afgedekt door Bitcoin en Ethereum. Volgens 21Shares is het tijd voor Plan B. Met de globale onzekerheid, negatieve rente, wereldwijde pandemie en ongelimiteerde schuldcreatie door centrale banken, is het nu tijd om te investeren in een alternatieve beleggingsklasse die globaal al door miljoenen mensen wordt omarmd.

Weense Beurs Bitcoin ETP

Particulieren en institutionele beleggers in Oostenrijk (en nu de hele DACH-regio) hebben nu vanuit de beleggersrekening de mogelijkheid om super eenvoudig Bitcoin en Ethereum ETP’s te verhandelen. 21Shares maakt het beleggen in Bitcoin en Ethereum net zo gemakkelijk en veilig als het kopen van aandelen. Vanaf 1 september 2020 kunnen de ETP’s worden gevonden onder de volgende noteringen:

  • 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB)
  • 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE)

Deze stap van de Weense effectenbeurs maakt in feite de institutionele acceptatie van Bitcoin en Ethereum als een alternatieve activaklasse compleet. Iedereen in de DACH-regio kan via een beproefd en gereguleerd financieel instrument toegang krijgen tot de Bitcoin en Ethereum kapitaalmarkten. In de woorden van Thomas Rainer, Head of Business van Wiener Börse AG:

“With this important listing, the Vienna Stock Exchange is expanding its selection of asset classes. Experienced, local investors can now benefit from the stock market advantages in crypto trading: Monitored, regulated and transparent trading with real-time information and secure settlement via their regular brokers account,”

De aandelenbeurzen van de DACH-regio lopen internationaal gezien ver vooruit op de rest van de wereld en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is nog steeds geen Bitcoin-ETF goedgekeurd en wordt er voornamelijk gewerkt met fondsen die alleen toegankelijk zijn voor de rijke beleggers die een premium willen betalen.

Voor meer informatie:

Bronnen: Global News Wire & Wiener Borse

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min