Effectenbeurs van Wenen lanceert Bitcoin & Ethereum ETP!

Sep 2, 2020

Wiener Börse AG, een van de oudste aandelenbeurzen ter wereld, heeft een beursnotering van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) van 21Shares AG goedgekeurd.

Weense Beurs

Hierbij volgt de aandelenbeurs de stap van de Duitse XETRA-beurs. Deze noteerde afgelopen juli 2020 al een Bitcoin ETP van 21Shares AG. Een belangrijk gegeven is dat deze ETP’s 100% zijn afgedekt door Bitcoin en Ethereum. Volgens 21Shares is het tijd voor Plan B. Met de globale onzekerheid, negatieve rente, wereldwijde pandemie en ongelimiteerde schuldcreatie door centrale banken, is het nu tijd om te investeren in een alternatieve beleggingsklasse die globaal al door miljoenen mensen wordt omarmd.

Weense Beurs Bitcoin ETP

Particulieren en institutionele beleggers in Oostenrijk (en nu de hele DACH-regio) hebben nu vanuit de beleggersrekening de mogelijkheid om super eenvoudig Bitcoin en Ethereum ETP’s te verhandelen. 21Shares maakt het beleggen in Bitcoin en Ethereum net zo gemakkelijk en veilig als het kopen van aandelen. Vanaf 1 september 2020 kunnen de ETP’s worden gevonden onder de volgende noteringen:

  • 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB)
  • 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE)

Deze stap van de Weense effectenbeurs maakt in feite de institutionele acceptatie van Bitcoin en Ethereum als een alternatieve activaklasse compleet. Iedereen in de DACH-regio kan via een beproefd en gereguleerd financieel instrument toegang krijgen tot de Bitcoin en Ethereum kapitaalmarkten. In de woorden van Thomas Rainer, Head of Business van Wiener Börse AG:

“With this important listing, the Vienna Stock Exchange is expanding its selection of asset classes. Experienced, local investors can now benefit from the stock market advantages in crypto trading: Monitored, regulated and transparent trading with real-time information and secure settlement via their regular brokers account,”

De aandelenbeurzen van de DACH-regio lopen internationaal gezien ver vooruit op de rest van de wereld en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is nog steeds geen Bitcoin-ETF goedgekeurd en wordt er voornamelijk gewerkt met fondsen die alleen toegankelijk zijn voor de rijke beleggers die een premium willen betalen.

Voor meer informatie:

Bronnen: Global News Wire & Wiener Borse

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min