Effectenbeurs van Wenen lanceert Bitcoin & Ethereum ETP!

Sep 2, 2020

Wiener Börse AG, een van de oudste aandelenbeurzen ter wereld, heeft een beursnotering van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) van 21Shares AG goedgekeurd.

Weense Beurs

Hierbij volgt de aandelenbeurs de stap van de Duitse XETRA-beurs. Deze noteerde afgelopen juli 2020 al een Bitcoin ETP van 21Shares AG. Een belangrijk gegeven is dat deze ETP’s 100% zijn afgedekt door Bitcoin en Ethereum. Volgens 21Shares is het tijd voor Plan B. Met de globale onzekerheid, negatieve rente, wereldwijde pandemie en ongelimiteerde schuldcreatie door centrale banken, is het nu tijd om te investeren in een alternatieve beleggingsklasse die globaal al door miljoenen mensen wordt omarmd.

Weense Beurs Bitcoin ETP

Particulieren en institutionele beleggers in Oostenrijk (en nu de hele DACH-regio) hebben nu vanuit de beleggersrekening de mogelijkheid om super eenvoudig Bitcoin en Ethereum ETP’s te verhandelen. 21Shares maakt het beleggen in Bitcoin en Ethereum net zo gemakkelijk en veilig als het kopen van aandelen. Vanaf 1 september 2020 kunnen de ETP’s worden gevonden onder de volgende noteringen:

  • 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB)
  • 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE)

Deze stap van de Weense effectenbeurs maakt in feite de institutionele acceptatie van Bitcoin en Ethereum als een alternatieve activaklasse compleet. Iedereen in de DACH-regio kan via een beproefd en gereguleerd financieel instrument toegang krijgen tot de Bitcoin en Ethereum kapitaalmarkten. In de woorden van Thomas Rainer, Head of Business van Wiener Börse AG:

“With this important listing, the Vienna Stock Exchange is expanding its selection of asset classes. Experienced, local investors can now benefit from the stock market advantages in crypto trading: Monitored, regulated and transparent trading with real-time information and secure settlement via their regular brokers account,”

De aandelenbeurzen van de DACH-regio lopen internationaal gezien ver vooruit op de rest van de wereld en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is nog steeds geen Bitcoin-ETF goedgekeurd en wordt er voornamelijk gewerkt met fondsen die alleen toegankelijk zijn voor de rijke beleggers die een premium willen betalen.

Voor meer informatie:

Bronnen: Global News Wire & Wiener Borse

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min