Effectenbeurs van Wenen lanceert Bitcoin & Ethereum ETP!

Sep 2, 2020

Wiener Börse AG, een van de oudste aandelenbeurzen ter wereld, heeft een beursnotering van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) van 21Shares AG goedgekeurd.

Weense Beurs

Hierbij volgt de aandelenbeurs de stap van de Duitse XETRA-beurs. Deze noteerde afgelopen juli 2020 al een Bitcoin ETP van 21Shares AG. Een belangrijk gegeven is dat deze ETP’s 100% zijn afgedekt door Bitcoin en Ethereum. Volgens 21Shares is het tijd voor Plan B. Met de globale onzekerheid, negatieve rente, wereldwijde pandemie en ongelimiteerde schuldcreatie door centrale banken, is het nu tijd om te investeren in een alternatieve beleggingsklasse die globaal al door miljoenen mensen wordt omarmd.

Weense Beurs Bitcoin ETP

Particulieren en institutionele beleggers in Oostenrijk (en nu de hele DACH-regio) hebben nu vanuit de beleggersrekening de mogelijkheid om super eenvoudig Bitcoin en Ethereum ETP’s te verhandelen. 21Shares maakt het beleggen in Bitcoin en Ethereum net zo gemakkelijk en veilig als het kopen van aandelen. Vanaf 1 september 2020 kunnen de ETP’s worden gevonden onder de volgende noteringen:

  • 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB)
  • 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE)

Deze stap van de Weense effectenbeurs maakt in feite de institutionele acceptatie van Bitcoin en Ethereum als een alternatieve activaklasse compleet. Iedereen in de DACH-regio kan via een beproefd en gereguleerd financieel instrument toegang krijgen tot de Bitcoin en Ethereum kapitaalmarkten. In de woorden van Thomas Rainer, Head of Business van Wiener Börse AG:

“With this important listing, the Vienna Stock Exchange is expanding its selection of asset classes. Experienced, local investors can now benefit from the stock market advantages in crypto trading: Monitored, regulated and transparent trading with real-time information and secure settlement via their regular brokers account,”

De aandelenbeurzen van de DACH-regio lopen internationaal gezien ver vooruit op de rest van de wereld en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is nog steeds geen Bitcoin-ETF goedgekeurd en wordt er voornamelijk gewerkt met fondsen die alleen toegankelijk zijn voor de rijke beleggers die een premium willen betalen.

Voor meer informatie:

Bronnen: Global News Wire & Wiener Borse

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min