Ethereum Medalla testnet is live!

Aug 4, 2020

Vandaag is er een belangrijke nieuwe stap gezet voor de toekomst van Ethereum. De ontwikkelaars hebben met succes het Medalla testnet gelanceerd.

baseline protocol

Dit is het laatste testnet voordat Ethereum 2.0 nieuwe mainnet wordt gelanceerd. Dit testnetwerk bevat alle belangrijke componenten die Ethereum 2.0 uiteindelijk zal krijgen op het gebied van staking en sharding waardoor Ethereum voldoende schaalbaar zijn om onder meer de huidige opkomende DeFi-sector te kunnen blijven ondersteunen.

Het test netwerk is op 4 augustus 2020 (1 PM UTC) live gegaan. De Ethereum Node operators hadden een dag van te voren voldoende ETH vastgezet als een stake om het laatste test netwerk voor Ethereum 2.0 te lanceren. Het Medalla netwerk zal worden ondersteund door de clients van de volgende partijen: Teku door ConsenSys, Prysm door Prysmatic Labs, Nimbus door Status, Lodestar door ChainSafe Systems en Lighthouse door Sigma Prime. Ethereum developer Danny Ryan schreef in zijn laatste update:

“The launch of Medalla is a huge milestone in the development of eth2 – if Medalla proves stable, mainnet launch is next – and represents years of hardwork by countless engineers, researchers, and community members. We hope you are as excited as we are :).”

Ten slotte, Medalla testnet bevat nog geen echte waarde (ETH) en staat het nog niet toe dat de validator nodes geld verdienen. Het wordt gebruikt om Ethereum validators te organiseren en te testen als een uiteindelijke generale repetitie voor Ethereum 2.0’s mainnet lancering die waarschijnlijk in november 2020 zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikels:

Bronnen: Ethereum Blog & Crypto Briefing

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min