Ethereum Medalla testnet is live!

Aug 4, 2020

Vandaag is er een belangrijke nieuwe stap gezet voor de toekomst van Ethereum. De ontwikkelaars hebben met succes het Medalla testnet gelanceerd.

baseline protocol

Dit is het laatste testnet voordat Ethereum 2.0 nieuwe mainnet wordt gelanceerd. Dit testnetwerk bevat alle belangrijke componenten die Ethereum 2.0 uiteindelijk zal krijgen op het gebied van staking en sharding waardoor Ethereum voldoende schaalbaar zijn om onder meer de huidige opkomende DeFi-sector te kunnen blijven ondersteunen.

Het test netwerk is op 4 augustus 2020 (1 PM UTC) live gegaan. De Ethereum Node operators hadden een dag van te voren voldoende ETH vastgezet als een stake om het laatste test netwerk voor Ethereum 2.0 te lanceren. Het Medalla netwerk zal worden ondersteund door de clients van de volgende partijen: Teku door ConsenSys, Prysm door Prysmatic Labs, Nimbus door Status, Lodestar door ChainSafe Systems en Lighthouse door Sigma Prime. Ethereum developer Danny Ryan schreef in zijn laatste update:

“The launch of Medalla is a huge milestone in the development of eth2 – if Medalla proves stable, mainnet launch is next – and represents years of hardwork by countless engineers, researchers, and community members. We hope you are as excited as we are :).”

Ten slotte, Medalla testnet bevat nog geen echte waarde (ETH) en staat het nog niet toe dat de validator nodes geld verdienen. Het wordt gebruikt om Ethereum validators te organiseren en te testen als een uiteindelijke generale repetitie voor Ethereum 2.0’s mainnet lancering die waarschijnlijk in november 2020 zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikels:

Bronnen: Ethereum Blog & Crypto Briefing

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min