Ethereum Medalla testnet is live!

Aug 4, 2020

Vandaag is er een belangrijke nieuwe stap gezet voor de toekomst van Ethereum. De ontwikkelaars hebben met succes het Medalla testnet gelanceerd.

baseline protocol

Dit is het laatste testnet voordat Ethereum 2.0 nieuwe mainnet wordt gelanceerd. Dit testnetwerk bevat alle belangrijke componenten die Ethereum 2.0 uiteindelijk zal krijgen op het gebied van staking en sharding waardoor Ethereum voldoende schaalbaar zijn om onder meer de huidige opkomende DeFi-sector te kunnen blijven ondersteunen.

Het test netwerk is op 4 augustus 2020 (1 PM UTC) live gegaan. De Ethereum Node operators hadden een dag van te voren voldoende ETH vastgezet als een stake om het laatste test netwerk voor Ethereum 2.0 te lanceren. Het Medalla netwerk zal worden ondersteund door de clients van de volgende partijen: Teku door ConsenSys, Prysm door Prysmatic Labs, Nimbus door Status, Lodestar door ChainSafe Systems en Lighthouse door Sigma Prime. Ethereum developer Danny Ryan schreef in zijn laatste update:

“The launch of Medalla is a huge milestone in the development of eth2 – if Medalla proves stable, mainnet launch is next – and represents years of hardwork by countless engineers, researchers, and community members. We hope you are as excited as we are :).”

Ten slotte, Medalla testnet bevat nog geen echte waarde (ETH) en staat het nog niet toe dat de validator nodes geld verdienen. Het wordt gebruikt om Ethereum validators te organiseren en te testen als een uiteindelijke generale repetitie voor Ethereum 2.0’s mainnet lancering die waarschijnlijk in november 2020 zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikels:

Bronnen: Ethereum Blog & Crypto Briefing

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min