Ethereum minen via je antivirusprogramma

3 jun. 2021

Cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft Norton Crypto gelanceerd, een tool waarmee consumenten “veilig” Esthereum kunnen minen via het Norton 360-product.

Vanaf 3 juni start een selectie van 360 ​​gebruikers met Norton’s early adopter-programma voor Ethereum-mining. In de maanden daarna wil Norton deze dienst openen voor alle bijna 13 miljoen gebruikers. Het minen loopt natuurlijk simultaan met de antivirusbescherming. Uiteindelijk moeten ook andere topcrypto’s gemined kunnen worden.

Vincent Pilette, Chief Product Officer van NortonLifeLock: “We zijn trots dat ons bedrijf het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld is dat de inactieve tijd van pc’s veilig en gemakkelijk gebruikt om digitale valuta voor haar klanten te verdienen.” Een ouder welbekend project met hetzelfde doel is de SETI-screensaver die de rekenkracht van miljoenen PC’s gebruikt om te zoeken naar buitenaards leven.

Norton stelt ook superieure beveiligingsfuncties te hebben toegevoegd aan bestaande miningprotocollen: “Jarenlang hebben kleine miners blootgestaan aan grote risico’s bij het minen. Ze verlaagden hun beveiligingsniveau om te kunnen minen of installeerden per ongeluk ransomware op hun PC’s.”

Norton biedt zijn gebruikers veilige cloud-gebaseerde wallets waar de mining-inkomsten op binnenkomen. Dat bestaande miningoplossingen niet veilig zouden zijn, is natuurlijk een reclamepraatje van Norton. En cryptofans hebben natuurlijk al jaren veilige wallet-oplossingen. Toch een positieve ontwikkeling voor de bredere acceptatie van crypto.

En nu maar afwachten wat de milieufreaks ervan vinden. Misschien dat gebruikers hun PC’s op een hometrainer moeten aansluiten!

Gerelateerde artikelen:

Beschik je al over Ethereum (ETH) en je wilt een vlucht of hotel boeken?

Bezoek eens Travala

– Betaal met bitcoin, ethereum andere crypto tokens en stablecoins

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min