Ethereum minen via je antivirusprogramma

Jun 3, 2021

Cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft Norton Crypto gelanceerd, een tool waarmee consumenten “veilig” Esthereum kunnen minen via het Norton 360-product.

Vanaf 3 juni start een selectie van 360 ​​gebruikers met Norton’s early adopter-programma voor Ethereum-mining. In de maanden daarna wil Norton deze dienst openen voor alle bijna 13 miljoen gebruikers. Het minen loopt natuurlijk simultaan met de antivirusbescherming. Uiteindelijk moeten ook andere topcrypto’s gemined kunnen worden.

Vincent Pilette, Chief Product Officer van NortonLifeLock: “We zijn trots dat ons bedrijf het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld is dat de inactieve tijd van pc’s veilig en gemakkelijk gebruikt om digitale valuta voor haar klanten te verdienen.” Een ouder welbekend project met hetzelfde doel is de SETI-screensaver die de rekenkracht van miljoenen PC’s gebruikt om te zoeken naar buitenaards leven.

Norton stelt ook superieure beveiligingsfuncties te hebben toegevoegd aan bestaande miningprotocollen: “Jarenlang hebben kleine miners blootgestaan aan grote risico’s bij het minen. Ze verlaagden hun beveiligingsniveau om te kunnen minen of installeerden per ongeluk ransomware op hun PC’s.”

Norton biedt zijn gebruikers veilige cloud-gebaseerde wallets waar de mining-inkomsten op binnenkomen. Dat bestaande miningoplossingen niet veilig zouden zijn, is natuurlijk een reclamepraatje van Norton. En cryptofans hebben natuurlijk al jaren veilige wallet-oplossingen. Toch een positieve ontwikkeling voor de bredere acceptatie van crypto.

En nu maar afwachten wat de milieufreaks ervan vinden. Misschien dat gebruikers hun PC’s op een hometrainer moeten aansluiten!

Gerelateerde artikelen:

Beschik je al over Ethereum (ETH) en je wilt een vlucht of hotel boeken?

Bezoek eens Travala

– Betaal met bitcoin, ethereum andere crypto tokens en stablecoins

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min