Ethereum minen via je antivirusprogramma

Jun 3, 2021

Cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft Norton Crypto gelanceerd, een tool waarmee consumenten “veilig” Esthereum kunnen minen via het Norton 360-product.

Vanaf 3 juni start een selectie van 360 ​​gebruikers met Norton’s early adopter-programma voor Ethereum-mining. In de maanden daarna wil Norton deze dienst openen voor alle bijna 13 miljoen gebruikers. Het minen loopt natuurlijk simultaan met de antivirusbescherming. Uiteindelijk moeten ook andere topcrypto’s gemined kunnen worden.

Vincent Pilette, Chief Product Officer van NortonLifeLock: “We zijn trots dat ons bedrijf het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld is dat de inactieve tijd van pc’s veilig en gemakkelijk gebruikt om digitale valuta voor haar klanten te verdienen.” Een ouder welbekend project met hetzelfde doel is de SETI-screensaver die de rekenkracht van miljoenen PC’s gebruikt om te zoeken naar buitenaards leven.

Norton stelt ook superieure beveiligingsfuncties te hebben toegevoegd aan bestaande miningprotocollen: “Jarenlang hebben kleine miners blootgestaan aan grote risico’s bij het minen. Ze verlaagden hun beveiligingsniveau om te kunnen minen of installeerden per ongeluk ransomware op hun PC’s.”

Norton biedt zijn gebruikers veilige cloud-gebaseerde wallets waar de mining-inkomsten op binnenkomen. Dat bestaande miningoplossingen niet veilig zouden zijn, is natuurlijk een reclamepraatje van Norton. En cryptofans hebben natuurlijk al jaren veilige wallet-oplossingen. Toch een positieve ontwikkeling voor de bredere acceptatie van crypto.

En nu maar afwachten wat de milieufreaks ervan vinden. Misschien dat gebruikers hun PC’s op een hometrainer moeten aansluiten!

Gerelateerde artikelen:

Beschik je al over Ethereum (ETH) en je wilt een vlucht of hotel boeken?

Bezoek eens Travala

– Betaal met bitcoin, ethereum andere crypto tokens en stablecoins

Lees verder

Bitcoin vulcano mining en financiële soevereiniteit

Op Twitter is Bitcoin vulcano mining een nieuwe trend geworden nadat de president van El Salvador, Nayib Bukele, bekend maakte dat hij de geothermische energie van vulkanen gaat inzetten om bitcoins te delven. Hij instrueerde de directeur van het staatsbedrijf voor geothermische elektriciteit om een ​​plan uit te voeren voor het bouwen van een bitcoin […]

Jun 11, 2021
3 min

Bitcoin als wettigbetaalmiddel erkend in El Salvador, wat zijn de implicaties?

El Salvador schrijf geschiedenis. Het bitcoin wetsvoorstel dat door de jonge president Bukele is ingediend bij het congres, is met een grote meerderheid aangenomen. 62 van de 84 congresleden zien heil in bitcoin (BTC) en willen het als een wettig betaalmiddel invoeren. Het bitcoin protocol en het lightning netwerk bieden een open-source technologie die El […]

Jun 9, 2021
2,5 min

Twitters Jack Dorsey geeft Elon Musk veeg uit de pan

De Bitcoin 2021 conferentie in Miami schrijft geschiedenis met bevlogen presentaties met verrassende aankondigingen. Een streaker kwam ook al langs en Jack Dorsey van Twitter werd in zijn podiumgesprek vanuit de zaal onderbroken vanwege censuurkwesties. Hij reageert daar vriendelijk en kalm op en heeft ook nog een schalkse toevoeging aan Elon Musk over Bitcoin en […]

Jun 7, 2021
2,5 min