Ethereum minen via je antivirusprogramma

Jun 3, 2021

Cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft Norton Crypto gelanceerd, een tool waarmee consumenten “veilig” Esthereum kunnen minen via het Norton 360-product.

Vanaf 3 juni start een selectie van 360 ​​gebruikers met Norton’s early adopter-programma voor Ethereum-mining. In de maanden daarna wil Norton deze dienst openen voor alle bijna 13 miljoen gebruikers. Het minen loopt natuurlijk simultaan met de antivirusbescherming. Uiteindelijk moeten ook andere topcrypto’s gemined kunnen worden.

Vincent Pilette, Chief Product Officer van NortonLifeLock: “We zijn trots dat ons bedrijf het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld is dat de inactieve tijd van pc’s veilig en gemakkelijk gebruikt om digitale valuta voor haar klanten te verdienen.” Een ouder welbekend project met hetzelfde doel is de SETI-screensaver die de rekenkracht van miljoenen PC’s gebruikt om te zoeken naar buitenaards leven.

Norton stelt ook superieure beveiligingsfuncties te hebben toegevoegd aan bestaande miningprotocollen: “Jarenlang hebben kleine miners blootgestaan aan grote risico’s bij het minen. Ze verlaagden hun beveiligingsniveau om te kunnen minen of installeerden per ongeluk ransomware op hun PC’s.”

Norton biedt zijn gebruikers veilige cloud-gebaseerde wallets waar de mining-inkomsten op binnenkomen. Dat bestaande miningoplossingen niet veilig zouden zijn, is natuurlijk een reclamepraatje van Norton. En cryptofans hebben natuurlijk al jaren veilige wallet-oplossingen. Toch een positieve ontwikkeling voor de bredere acceptatie van crypto.

En nu maar afwachten wat de milieufreaks ervan vinden. Misschien dat gebruikers hun PC’s op een hometrainer moeten aansluiten!

Gerelateerde artikelen:

Beschik je al over Ethereum (ETH) en je wilt een vlucht of hotel boeken?

Bezoek eens Travala

– Betaal met bitcoin, ethereum andere crypto tokens en stablecoins

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min