De gevolgen van de Bitcoin halving 2020?

May 11, 2020
bitcoin schaarste tijd

Op maandagavond 11 mei rond 21.25 is transactieblok 630.000 gedolven geworden door de Antpool mining pool. Op het transactieblok 629,999 daarvoor werd een symbolisch bericht toegevoegd met een referentie naar een artikel van de New York Times:

“NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed’s Plan Far Exceeds 2008 Rescue”.

De centrale banken verruimen de geldhoeveelheid, terwijl bitcoin de geldhoeveelheid vermindert. Op transactieblok 630.000 is de beloning in BTC voor de delvers met de helft afgenomen van 12.5 BTC naar 6.25 BTC.

Het zal een nieuwe zogenaamde Bitcoin reward era inluiden met een nieuwe monetaire cyclus waarbij de emissie van bitcoins schaarser wordt. Zo’n 19.687.500 BTC dat is 93.75% van de totale maximale Bitcoin geldhoeveelheid van 21 miljoen zal dan al in omloop zijn gebracht. Hierdoor wordt de voorraad tot toevoer verhouding hoger en kunnen delvers op lange termijn minder verkopen op de exchanges om de kosten te kunnen dekken.

Een van de korte termijn gevolgen is dat alleen winstgevende delvers (miners) actief kunnen blijven. Delvers die de kosten niet kunnen dekken, zullen uiteindelijk de mogelijke bitcoin reserves moeten verkopen. De Bitcoin halving van 2020 kan daardoor op korte termijn een grotere verkoopdruk veroorzaken waardoor de bitcoin koers kan dalen. Het is daarom een verkeerde verwachting om na de Bitcoin halving meteen een prijsstijging te verwachten. Uiteindelijk zal de verkoopdruk van verlieslijdende miners afnemen, vooral na de gebruikelijke moeilijkheidsaanpassing van het netwerk.

De gevolgen van de toenemende schaarste en de toenemende afnemende verkoopdruk van de delvers zal zich de komende maanden gaan kristalliseren waarbij een relatieve grotere vraag naar bitcoins de koers eenvoudiger in een opwaartse beweging zal stoten. Door de toestroom van nieuwe beleggers, vooral ook vanuit institutionele hoek zoals Paul Jones Tudor onlangs aankondigde, zal er meer kapitaal naar bitcoin stromen terwijl het aanbod minder is geworden. Hieronder kun je deze beroemde vermogensbeheerder in een recente interview aan het woord zien over waarom hij investeert in bitcoin:

Het lange termijn sneeuwbaleffect in 2020 van deze beslissing op de vraagzijde van bitcoin zal wellicht groter worden, dan dat het bitcoin halving effect heeft op de aanbodzijde ( :

De volgende Bitcoin halving zal plaats vinden na 210.000 nieuwe blokken, na transactieblok 840.000 ergens in 2024.

Voor meer informatie:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min