De historische Bitcoin koersval van 11 januari 2021!

Jan 11, 2021

De eerste hevige correctie van de bitcoin koers in het nieuwe jaar van 2021 heeft zich voltrokken. Bitcoin maakte de grootste koersval in geschiedenis in dollarwaarde.

Bitcoin danste twee volle dagen lang krap boven de magische grens van $40.000. Maar het onvermijdelijke is nu toch gebeurd: in twee dagen tijd is vrijwel de volledige spectaculaire koersstijging van het nieuwe jaar ongedaan gemaakt.

Van 34.000 euro op 8 januari en altijd nog 32.000 euro op de ochtend van 10 januari duikelde de koers vervolgens in 7 uur tijd met 4.000 euro lager. Dat moet kooporders hebben getriggerd want nog voor middernacht herstelde de koers grotendeels. De nacht die volgde werd echter een bloedbad waarop de bitcoin koers meer dan 5.000 euro viel. Weer volgde herstel maar ook dat hield niet stand waardoor we 11 januari kunnen afsluiten met een koers van rond de 27.000 euro. 

Het is de grootste koersdaling van Bitcoin ook niet procentueel maar in koersverschil in dollar of euro. Een correctie kon natuurlijk ook niet uitblijven. Kenners zijn totaal niet verbaasd. “Niemand die crypto volgt sinds de boom in 2017 en bust in 2018 hoeft hier verbaasd over te zijn”, aldus Dmitrii Ushakov, chief commercial officer van BitRiver. Scott Minerd, global chief investment officer van Guggenheim Partners, wordt als de aanstoker van de dump beschouwd. Hij tweette voordat de koersval plaatsvond:

Het zal ons niet verbazen als Guggenheim Partners de bitcoin prijsdips zal opkopen. Inderdaad, het zijn vooral de kleine investeerders die hun bitcoin en altcoins van de hand doen. Deze willen ofwel winst nemen ofwel ze zijn bang voor verdere prijsdaling. Kain Warick, oprichter van het derivatives liquiditeitsprotocol Synthetix stelt:

“Wat we hieruit kunnen leren is dat als je nieuw bent op deze markt dat je niet hoeft te schrikken van “-10% daily candle” – lange staafjes in de koersgrafiek. We hebben allemaal een beetje PTSD van de capitulatie eind 2018 maar het is gewoon belangrijk niet te overreageren op koersbewegingen binnen een dag of zelfs een week.”

Elias Simon van Bison Trails stelt dat accounts met meer dan 1.000 bitcoins gewoon verder groeien: “Terwijl jij verkocht hapten de walvissen gretig toe! En met een flinke korting!”

Crypto commentator Lark Davis geeft wat houvast met betrekking steun en koersdoelen voor de komende dagen:

Van alle bekende altcoins boekte alleen NEO nog een kleine winst. Verder zijn er vrijwel overal grote verliezen van tussen de 10 en 30%. Ethereum, Litecoin en Bcash verloren elk ongeveer een kwart van hun waarde. Verschillende exchanges ondervonden storingen waaronder Coinbase en Kraken. De Nederlandse beurs Bitvavo werkte vlekkeloos tijdens de koerstumult.

Het is in deze tijden weer zaak om te reflecteren over waarom en hoe je bitcoins koopt en verkoopt. We raden onze lezers de volgende artikels te lezen:

Hieronder kun je de actuele BTC-koers zien:

Bronnen: Cointelegraph

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min