De historische Bitcoin koersval van 11 januari 2021!

Jan 11, 2021

De eerste hevige correctie van de bitcoin koers in het nieuwe jaar van 2021 heeft zich voltrokken. Bitcoin maakte de grootste koersval in geschiedenis in dollarwaarde.

Bitcoin danste twee volle dagen lang krap boven de magische grens van $40.000. Maar het onvermijdelijke is nu toch gebeurd: in twee dagen tijd is vrijwel de volledige spectaculaire koersstijging van het nieuwe jaar ongedaan gemaakt.

Van 34.000 euro op 8 januari en altijd nog 32.000 euro op de ochtend van 10 januari duikelde de koers vervolgens in 7 uur tijd met 4.000 euro lager. Dat moet kooporders hebben getriggerd want nog voor middernacht herstelde de koers grotendeels. De nacht die volgde werd echter een bloedbad waarop de bitcoin koers meer dan 5.000 euro viel. Weer volgde herstel maar ook dat hield niet stand waardoor we 11 januari kunnen afsluiten met een koers van rond de 27.000 euro. 

Het is de grootste koersdaling van Bitcoin ook niet procentueel maar in koersverschil in dollar of euro. Een correctie kon natuurlijk ook niet uitblijven. Kenners zijn totaal niet verbaasd. “Niemand die crypto volgt sinds de boom in 2017 en bust in 2018 hoeft hier verbaasd over te zijn”, aldus Dmitrii Ushakov, chief commercial officer van BitRiver. Scott Minerd, global chief investment officer van Guggenheim Partners, wordt als de aanstoker van de dump beschouwd. Hij tweette voordat de koersval plaatsvond:

Het zal ons niet verbazen als Guggenheim Partners de bitcoin prijsdips zal opkopen. Inderdaad, het zijn vooral de kleine investeerders die hun bitcoin en altcoins van de hand doen. Deze willen ofwel winst nemen ofwel ze zijn bang voor verdere prijsdaling. Kain Warick, oprichter van het derivatives liquiditeitsprotocol Synthetix stelt:

“Wat we hieruit kunnen leren is dat als je nieuw bent op deze markt dat je niet hoeft te schrikken van “-10% daily candle” – lange staafjes in de koersgrafiek. We hebben allemaal een beetje PTSD van de capitulatie eind 2018 maar het is gewoon belangrijk niet te overreageren op koersbewegingen binnen een dag of zelfs een week.”

Elias Simon van Bison Trails stelt dat accounts met meer dan 1.000 bitcoins gewoon verder groeien: “Terwijl jij verkocht hapten de walvissen gretig toe! En met een flinke korting!”

Crypto commentator Lark Davis geeft wat houvast met betrekking steun en koersdoelen voor de komende dagen:

Van alle bekende altcoins boekte alleen NEO nog een kleine winst. Verder zijn er vrijwel overal grote verliezen van tussen de 10 en 30%. Ethereum, Litecoin en Bcash verloren elk ongeveer een kwart van hun waarde. Verschillende exchanges ondervonden storingen waaronder Coinbase en Kraken. De Nederlandse beurs Bitvavo werkte vlekkeloos tijdens de koerstumult.

Het is in deze tijden weer zaak om te reflecteren over waarom en hoe je bitcoins koopt en verkoopt. We raden onze lezers de volgende artikels te lezen:

Hieronder kun je de actuele BTC-koers zien:

Bronnen: Cointelegraph

Lees verder

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin?

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin? In een interview met beincrypto.com geeft blockchain ondernemer Dan Truque de simpele en eenvoudige reden dat institutionele beleggers uitsluitend voor bitcoin kopen: “Institutionele beleggers kunnen niet in altcoins investeren, omdat die met hun geringe marktkapitalisatie anders te fors in prijs zouden variëren. En verder zijn alle altcoins toch […]

Jan 24, 2021
1 min

IMF roept overheden op om meer te besteden!

Op het jaarlijkse economische forum van Gaidar in Rusland, heeft Kristalina Georgieva, de directeur van het IMF, overheden opgeroepen om meer fiat-geld uit te geven om de economieën overeind te houden. Kristalina Georgieva zei volgens het Reuter artikel onder meer het volgende: “Geef zoveel mogelijk geld uit, en dan nog net iets meer dan dat.” […]

Jan 19, 2021
2,5 min

Mattias Desmet over masavorming, totalitarisme en wetenschappelijke objectiviteit

We willen onze lezers attenderen op een zeer goed gesprek tussen Marlies Dekkers en klinisch psycholoog Mattias Desmet over de cijfers omtrent virusbesmettingen, ziekenhuisopnames en (over)sterfte. Sommigen, zoals de WEF zien deze gezondheidscrisis als een historische kans om onder meer een grote reset te bewerkstelligen, zo vertelt Desmet. Dit zou het moment zijn waarop we […]

Jan 17, 2021
2 min