De historische Bitcoin koersval van 11 januari 2021!

Jan 11, 2021

De eerste hevige correctie van de bitcoin koers in het nieuwe jaar van 2021 heeft zich voltrokken. Bitcoin maakte de grootste koersval in geschiedenis in dollarwaarde.

Bitcoin danste twee volle dagen lang krap boven de magische grens van $40.000. Maar het onvermijdelijke is nu toch gebeurd: in twee dagen tijd is vrijwel de volledige spectaculaire koersstijging van het nieuwe jaar ongedaan gemaakt.

Van 34.000 euro op 8 januari en altijd nog 32.000 euro op de ochtend van 10 januari duikelde de koers vervolgens in 7 uur tijd met 4.000 euro lager. Dat moet kooporders hebben getriggerd want nog voor middernacht herstelde de koers grotendeels. De nacht die volgde werd echter een bloedbad waarop de bitcoin koers meer dan 5.000 euro viel. Weer volgde herstel maar ook dat hield niet stand waardoor we 11 januari kunnen afsluiten met een koers van rond de 27.000 euro. 

Het is de grootste koersdaling van Bitcoin ook niet procentueel maar in koersverschil in dollar of euro. Een correctie kon natuurlijk ook niet uitblijven. Kenners zijn totaal niet verbaasd. “Niemand die crypto volgt sinds de boom in 2017 en bust in 2018 hoeft hier verbaasd over te zijn”, aldus Dmitrii Ushakov, chief commercial officer van BitRiver. Scott Minerd, global chief investment officer van Guggenheim Partners, wordt als de aanstoker van de dump beschouwd. Hij tweette voordat de koersval plaatsvond:

Het zal ons niet verbazen als Guggenheim Partners de bitcoin prijsdips zal opkopen. Inderdaad, het zijn vooral de kleine investeerders die hun bitcoin en altcoins van de hand doen. Deze willen ofwel winst nemen ofwel ze zijn bang voor verdere prijsdaling. Kain Warick, oprichter van het derivatives liquiditeitsprotocol Synthetix stelt:

“Wat we hieruit kunnen leren is dat als je nieuw bent op deze markt dat je niet hoeft te schrikken van “-10% daily candle” – lange staafjes in de koersgrafiek. We hebben allemaal een beetje PTSD van de capitulatie eind 2018 maar het is gewoon belangrijk niet te overreageren op koersbewegingen binnen een dag of zelfs een week.”

Elias Simon van Bison Trails stelt dat accounts met meer dan 1.000 bitcoins gewoon verder groeien: “Terwijl jij verkocht hapten de walvissen gretig toe! En met een flinke korting!”

Crypto commentator Lark Davis geeft wat houvast met betrekking steun en koersdoelen voor de komende dagen:

Van alle bekende altcoins boekte alleen NEO nog een kleine winst. Verder zijn er vrijwel overal grote verliezen van tussen de 10 en 30%. Ethereum, Litecoin en Bcash verloren elk ongeveer een kwart van hun waarde. Verschillende exchanges ondervonden storingen waaronder Coinbase en Kraken. De Nederlandse beurs Bitvavo werkte vlekkeloos tijdens de koerstumult.

Het is in deze tijden weer zaak om te reflecteren over waarom en hoe je bitcoins koopt en verkoopt. We raden onze lezers de volgende artikels te lezen:

Hieronder kun je de actuele BTC-koers zien:

Bronnen: Cointelegraph

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min