IMF roept op tot een nieuwe Bretton Woods vergadering!

Oct 23, 2020

De uitvoerende directeur van het IMF, Kristalina Georgieva, heeft de wereldleiders en overheden opgeroepen om samen te werken voor bewerkstelligen van een economisch herstel. De gevolgen van de pandemie zorgen voor een nieuwe Bretton Wood moment.

imf bretton woods moment

Bretton Woods refereert naar de wereldwijde overeenkomst die in 1944 werd getekend voor het opzetten van een nieuwe monetaire en economische wereldorde voor het heropbouwen van de wereld na de vernietigende Tweede Wereldoorlog. Er werd uiteindelijk besloten om de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta te hanteren, waarbij de Dollar gekoppeld zou worden aan goud. Deze overeenkomst werd in 1973 door Amerikanen verbroken door de koppeling met goud te verbreken en werd vervolgens vervangen door een PetroDollar.

Kristalina Georgieva refereert naar Bretton Woods aangezien de wereldwijde economie met meer dan 4.4% dit jaar zal krimpen. De economische gevolgen van de pandemie en de Great Lockdown zijn enorm schadelijk. De wereld bevindt zich in een ongekend zware recessie. Het zal niet alleen moeten strijden tegen een virus, maar ook aan de opbouw van een betere wereld.

Volgens Georgieva moet er geïnvesteerd worden in mensen, de juiste economische beleidsmaatregelen en het klimaat. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Het is natuurlijk goed om te beseffen dat het IMF geen liefdadigheidsinstelling is en leningen in Dollars verstrekt die landen in feite verder dieper in de schulden jaagt en dwingt om de eigen economie te hervormen. Hieronder kun je een aantal commentaren op dit nieuws zien. Het eerste commentaar is van Simon Dixon:

Hieronder is een commentaar van Altcoindaily:

Ten slotte, willen we de lezers verwijzen naar een commentaar van Raoul Pal op Twitter: Twitter commentaar Raoul Pal.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min