IMF roept op tot een nieuwe Bretton Woods vergadering!

Oct 23, 2020

De uitvoerende directeur van het IMF, Kristalina Georgieva, heeft de wereldleiders en overheden opgeroepen om samen te werken voor bewerkstelligen van een economisch herstel. De gevolgen van de pandemie zorgen voor een nieuwe Bretton Wood moment.

imf bretton woods moment

Bretton Woods refereert naar de wereldwijde overeenkomst die in 1944 werd getekend voor het opzetten van een nieuwe monetaire en economische wereldorde voor het heropbouwen van de wereld na de vernietigende Tweede Wereldoorlog. Er werd uiteindelijk besloten om de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta te hanteren, waarbij de Dollar gekoppeld zou worden aan goud. Deze overeenkomst werd in 1973 door Amerikanen verbroken door de koppeling met goud te verbreken en werd vervolgens vervangen door een PetroDollar.

Kristalina Georgieva refereert naar Bretton Woods aangezien de wereldwijde economie met meer dan 4.4% dit jaar zal krimpen. De economische gevolgen van de pandemie en de Great Lockdown zijn enorm schadelijk. De wereld bevindt zich in een ongekend zware recessie. Het zal niet alleen moeten strijden tegen een virus, maar ook aan de opbouw van een betere wereld.

Volgens Georgieva moet er geïnvesteerd worden in mensen, de juiste economische beleidsmaatregelen en het klimaat. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Het is natuurlijk goed om te beseffen dat het IMF geen liefdadigheidsinstelling is en leningen in Dollars verstrekt die landen in feite verder dieper in de schulden jaagt en dwingt om de eigen economie te hervormen. Hieronder kun je een aantal commentaren op dit nieuws zien. Het eerste commentaar is van Simon Dixon:

Hieronder is een commentaar van Altcoindaily:

Ten slotte, willen we de lezers verwijzen naar een commentaar van Raoul Pal op Twitter: Twitter commentaar Raoul Pal.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min