IMF roept op tot een nieuwe Bretton Woods vergadering!

23 okt. 2020

De uitvoerende directeur van het IMF, Kristalina Georgieva, heeft de wereldleiders en overheden opgeroepen om samen te werken voor bewerkstelligen van een economisch herstel. De gevolgen van de pandemie zorgen voor een nieuwe Bretton Wood moment.

imf bretton woods moment

Bretton Woods refereert naar de wereldwijde overeenkomst die in 1944 werd getekend voor het opzetten van een nieuwe monetaire en economische wereldorde voor het heropbouwen van de wereld na de vernietigende Tweede Wereldoorlog. Er werd uiteindelijk besloten om de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta te hanteren, waarbij de Dollar gekoppeld zou worden aan goud. Deze overeenkomst werd in 1973 door Amerikanen verbroken door de koppeling met goud te verbreken en werd vervolgens vervangen door een PetroDollar.

Kristalina Georgieva refereert naar Bretton Woods aangezien de wereldwijde economie met meer dan 4.4% dit jaar zal krimpen. De economische gevolgen van de pandemie en de Great Lockdown zijn enorm schadelijk. De wereld bevindt zich in een ongekend zware recessie. Het zal niet alleen moeten strijden tegen een virus, maar ook aan de opbouw van een betere wereld.

Volgens Georgieva moet er geïnvesteerd worden in mensen, de juiste economische beleidsmaatregelen en het klimaat. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Het is natuurlijk goed om te beseffen dat het IMF geen liefdadigheidsinstelling is en leningen in Dollars verstrekt die landen in feite verder dieper in de schulden jaagt en dwingt om de eigen economie te hervormen. Hieronder kun je een aantal commentaren op dit nieuws zien. Het eerste commentaar is van Simon Dixon:

Hieronder is een commentaar van Altcoindaily:

Ten slotte, willen we de lezers verwijzen naar een commentaar van Raoul Pal op Twitter: Twitter commentaar Raoul Pal.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min