IMF roept op tot een nieuwe Bretton Woods vergadering!

Oct 23, 2020

De uitvoerende directeur van het IMF, Kristalina Georgieva, heeft de wereldleiders en overheden opgeroepen om samen te werken voor bewerkstelligen van een economisch herstel. De gevolgen van de pandemie zorgen voor een nieuwe Bretton Wood moment.

imf bretton woods moment

Bretton Woods refereert naar de wereldwijde overeenkomst die in 1944 werd getekend voor het opzetten van een nieuwe monetaire en economische wereldorde voor het heropbouwen van de wereld na de vernietigende Tweede Wereldoorlog. Er werd uiteindelijk besloten om de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta te hanteren, waarbij de Dollar gekoppeld zou worden aan goud. Deze overeenkomst werd in 1973 door Amerikanen verbroken door de koppeling met goud te verbreken en werd vervolgens vervangen door een PetroDollar.

Kristalina Georgieva refereert naar Bretton Woods aangezien de wereldwijde economie met meer dan 4.4% dit jaar zal krimpen. De economische gevolgen van de pandemie en de Great Lockdown zijn enorm schadelijk. De wereld bevindt zich in een ongekend zware recessie. Het zal niet alleen moeten strijden tegen een virus, maar ook aan de opbouw van een betere wereld.

Volgens Georgieva moet er geïnvesteerd worden in mensen, de juiste economische beleidsmaatregelen en het klimaat. Hieronder kun je haar aan het woord zien:

Het is natuurlijk goed om te beseffen dat het IMF geen liefdadigheidsinstelling is en leningen in Dollars verstrekt die landen in feite verder dieper in de schulden jaagt en dwingt om de eigen economie te hervormen. Hieronder kun je een aantal commentaren op dit nieuws zien. Het eerste commentaar is van Simon Dixon:

Hieronder is een commentaar van Altcoindaily:

Ten slotte, willen we de lezers verwijzen naar een commentaar van Raoul Pal op Twitter: Twitter commentaar Raoul Pal.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de ETF gelanceerd. […]

Oct 17, 2021
1 min

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min