JP Morgan: Bitcoin heeft intrinsieke waarde!

JP Morgan Chase leert elk jaar wat meer bij over Bitcoin en maakt vooruitgang! In 2017 gaf de CEO van deze investeringsbank, Jamie Dimon, nog duidelijk te kennen dat Bitcoin een fraude was. Hij zou verder iedereen in zijn organisatie ontslaan die in Bitcoin handelde. In 2018 gaf hij te kennend dat hij spijt had over zijn uitspraken over Bitcoin.

Jamie Dimon JP Morgan Chase over Bitcoin

Zijn laatste uitspraak heeft hij op 30 oktober 2018 gedaan:

I don’t give a shit about Bitcoin!

JP Morgan Chase doet nu zijn cryptocurrency huiswerk:

Sindsdien heeft JP Morgan Chase vooruitgang geboekt en o.a. in 2019 eigen cryptocurrency stablecoin uitgebracht, de JPM Coin, die is afgedekt door de Amerikaanse Dollar. In een recent artikel (20.05.2019) op Bloomberg hebben de analisten van JP Morgan Chase vastgesteld dat Bitcoin een intrinsieke waarde heeft! Zelfs de fanatieke gold bugs (waaronder Peter Schiff) zou dit nooit durven erkennen.

Hoewel de analisten aangeven dat het moeilijk is om vast te stellen is wat de intrinsieke waarde is van Bitcoin, komen ze tot de conclusie dat deze kan worden bepaald door te kijken naar de gebruikte rekenkracht, elektriciteitskosten en andere productiekosten die de Bitcoin mijnbouwindustrie moet maken om bitcoins te delven. Bitcoin bekeken vanuit een grondstofperspectief heeft een intrinsieke waarde.

Dit is een stap vooruit. Natuurlijk zijn er meerdere factoren die de waarde van Bitcoin bepalen. Deze hebben we uitvoerig beschreven op o.a. de volgende artikels:

  • Wat is Bitcoin’s waarde?
  • Waarom zou ik bitcoins (BTC) kopen?